Χούκλη, Τσόκλη και Βιτάλη αντιμετωπίζουν κατάματα τον καρκίνο και μιλούν για τη μάχη τους

Χούκλη, Τσόκλη και Βιτάλη αντιμετωπίζουν κατάματα τον καρκίνο και μιλούν για τη μάχη τους
Twitter

Τρεις γυναίκες που πάλεψαν και νίκησαν την ασθένεια, μίλησαν για το πώς βίωσαν την περιπέτεια της υγείας τους και το πώς την ξεπέρασαν.

Στο 6ο Πανελλήνιο Φόρουμ με τίτλο “Γυναίκες στην Ογκολογία: Διευρύνοντας τα Σύνορα”, βρέθηκαν τρεις γυναίκες από τη δημοσιογραφία. Μαρία Χούκλη, Μάγια Τσόκλη και Ρέα Βιτάλη, μίλησαν για τις προσωπικές τους εμπειρίες που απέκτησαν κατά τη μάχη τους με τον καρκίνο.

Η συζήτηση έγινε παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, βουλευτών, αυτοδιοικητικών και κόσμου, ενώ συντόνισε η δημοσιογράφος Σία Κοσιώνη. Ο Παρασκευάς Κοσμίδης, παθολόγος- ογκολόγος, ήταν παρών και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι “πρέπει να δούμε κατάματα τον καρκίνο”.

“Το σοκ είναι πολύ μεγάλο. Όλα αλλάζουν. Δεν μπορείς να το πιστέψεις, θυμώνεις, ζαλίζεσαι, φεύγει το έδαφος κάτω από τα πόδια σου αλλά κάτι πρέπει να κανείς”, ανέφερε η Μαρία Χούκλη η οποία είπε πως ακόμα και σήμερα, 17 χρόνια μετά, κάθε φορά που πρέπει να κάνει τσεκ απ έχει άγχος.

Συνεχίζοντας εξομολογήθηκε “φρόντισα να μην κλειστώ στο σπίτι. Να μην νιώσω ότι είμαι πολύ άρρωστη ακόμα και όταν ήμουν πολύ άρρωστη. Δεν ήταν καθόλου εύκολο”. “Όσο μιλάμε γι’ αυτό τόσο καλύτερα είναι. Τόσο εξοικειώνεται η κοινωνία”. “Ορισμένοι πιστεύουν πως καρκίνος είναι θάνατος, κάτι που δεν ισχύει” δήλωσε. “Ο καρκίνος είναι μια εγωιστική ασθένεια. Επειδή έχει πολύ πόνο δεν μπορείς να πονέσεις με τον πόνο τον άλλο. Η οικογένεια δεν πρέπει να περιμένει πολλά από ένα άτομο που βρίσκεται στην θεραπεία” συμπλήρωσε. Με λένε Μαρία και είμαι καλά» κατέληξε η κ. Χούκλη.

“Η ζωή είναι παιχνίδι. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου συμβεί”, ανέφερε από την πλευρά της η Μάγια Τσόκλη. “Όλοι μας δεχτήκαμε μεγάλη αγάπη και αυτό είναι καταπληκτικό” συμπλήρωσε. “Επειδή ένιωθα ένας τυχερός άνθρωπος αισθανόμουν πάντα ότι μου είχαν χαριστεί πολλά στην ζωή μου. Δεν θύμωσα όταν εμφανίστηκε ο καρκίνος. Δεν είπα γιατί σε εμένα. Όταν θα μπεις σε αυτή την ιστορία, προχωράς. Εγώ θυμάμαι έκανα εκπομπές” είπε..

“Όταν έμαθα για τον καρκίνο έβλεπα τα ματάκια των τριών παιδιών μου. Κώλωσα όταν έπρεπε να το πω στην μάνα μου. Εκεί ήταν δύσκολο. Η μητέρα μου ζούσε τη δικιά της ιστορία και εγώ την δικιά μου”, ανέφερε μιλώντας για την δική της ιστορία η Ρέα Βιτάλη.

“Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον καρκίνο κατάματα” σημείωσε ο Παρασκευάς Κοσμίδης, ογκολόγος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version