Χρυσή Αυγή: Αποφυλακίζεται ο Πατέλης – Επικαλέστηκε ψυχολογικά προβλήματα του παιδιού του

Χρυσή Αυγή: Αποφυλακίζεται ο Πατέλης – Επικαλέστηκε ψυχολογικά προβλήματα του παιδιού του
Ο Γιώργος Πατέλης EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ψυχολογικά προβλήματα του παιδιού του επικαλέστηκε ο πυρηνάρχης Νίκαιας. Ποιο είναι το σκεπτικό του εισαγγελικού λειτουργού που άναψε το "πράσινο φως" για την αποφυλάκισή του.

Εκτός φυλακής θα βρίσκεται σε λίγες ώρας ο Γιώργος Πατέλης, πυρηνάρχης της τοπικής οργάνωσης της εγκληματικής οργάνωσης στη περιοχή της Νίκαιας.

Ένα χρόνο μετά την καταδίκη του ως μέλος της Χρυσής Αυγής, το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών έκανε δεκτό το αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινή του. Επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μία φορά το μήνα σε οικείο Αστυνομικό Τμήμα.

Ο Γιώργος Πατέλης, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 χρόνων για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και για απλή συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, μέσω των συνηγόρων του, έκανε λόγο για ψυχολογικά ζητήματα που αντιμετωπίζει το παιδί του προσκομίζοντας ψυχιατρικές γνωματεύσεις.

Ο εισαγγελικός λειτουργός κατά την πρότασή του πρότεινε την αποφυλάκισή του, λέγοντας πως «δεν υπάρχει σοβαρά μεγάλη πιθανότητα τέλεσης νέας πράξης καθώς το συγκεκριμένο αδίκημα τελέστηκε για συγκεκριμένους λόγους εν όψει συγκεκριμένων συνθηκών».

Ενδεικτικό του ηγετικού ρόλου του Πατέλη στην εγκληματική οργάνωση είναι το βίντεο που περιελήφθη στη δικογραφία και το οποίο επικαλέστηκε η Πολιτική Αγωγή στη δίκη της X.A. για τη δολοφονία του Π. Φύσσα, με την εντολή «ό,τι κινείται σφάζεται».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα