Απολογία Παππά: “Ιδεολογικές αναζητήσεις” θεωρεί τα κείμενα που εξυμνούν τον Χίτλερ

Απολογία Παππά:  “Ιδεολογικές αναζητήσεις” θεωρεί τα κείμενα που εξυμνούν τον Χίτλερ
Απολογία των κατηγορουμένων για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης πρώην βουλευτών Ευστάθιου Μπούκουρα και Χρήστου Παππά στην δίκη της Χρυσής Αυγής Eurokinissi

Ο Χρ. Παππάς, φερόμενος υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής και κουμπάρος του Νικ. Μιχαλολιάκου, απολογήθηκε στη δίκη για την εγκληματική οργάνωση, υποστηρίζοντας ότι ότι έχει τη συνείδησή του καθαρή.

Με την αποστομωτική δικαιολογία «πλάκα κάναμε», ο Χρ. Παππάς επιχείρησε να εξηγήσει τις φωτογραφίες που απεικονίζουν τον ίδιο με το γιο του, παιδί ακόμα, να χαιρετούν ναζιστικά, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για προσωπικά δεδομένα. Ο φερόμενος υπαρχηγός απολογούμενος υποστήριξε ότι έχει τη συνείδησή του καθαρή, επανέλαβε -όπως και άλλοι βουλευτές- ότι πρόκειται πολιτική δίωξη από την κυβέρνηση Σαμαρά, ενώ μίλησε για την «πολιτική μόδα της Χρυσής Αυγής».

Ο Χρ. Παππάς αρνήθηκε τόσο τον τίτλο του «υπαρχηγού», λέγοντας ότι πρόκειται για κατασκεύασμα των μέσων ενημέρωσης, όσο και το ρόλο του καθοδηγητή, κάνοντας λόγο για «λεκτικές υπερβολές» σε κείμενά του. Αφού ρωτήθηκε σχετικά, υποστήριξε ότι είχε στείλει μία εγκύκλιο, γιατί «με παρακάλεσε ο Μικ. Μιχαλολιάκος» όπου «ανάφερα τη γραμμή μας για να προλάβω τυχόν καταστάσεις φίλων και οπαδών της Χρυσής Αυγή που μπορεί να μας δημιουργούσαν προβλήματα», καθώς «ως πολιτική μόδα την πλησίαζαν πολλά πρόσωπα και δεν υπήρχε οργανωμένη δομή».

Απολογία των κατηγορουμένων για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης πρώην βουλευτών Ευστάθιου Μπούκουρα και Χρήστου Παππά στην δίκη της Χρυσής Αυγής Eurokinissi

Ο κουμπάρος του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής ρωτήθηκε επισταμένως σε φωτογραφικό υλικό που τον εμφανίζουν να χαιρετά ναζιστικά αλλά και κείμενά του, τα οποία κατασχέθηκαν από ηλεκτρονικό του υπολογιστή. Ο ίδιος αρνήθηκε να απαντήσει λέγοντας ότι πρόκειται για «κείμενα της νιότης».

Κατηγορούμενος: Είναι προσωπικές φωτογραφίες πριν από 40 χρόνια, είναι προσωπικα δεδομένα. Δυστυχώς δεν τις είχα διαγράψει…

Πρόεδρος: Υπάρχουν και φωτογραφίες από το 2009 οπου είστε στον τάφο του Μουσολίνι…

Κατηγ: Το χαιρετισμό αυτό τον αποδίδω στον Ιω. Μεταξα. Είμαι περήφανος που ειμαι απόγονος πολεμιστή του Ελληνοαλβανικού μετώπου.

Εισαγγελέας: Υπάρχει φωτογραφία που απεικονίζεστε με το γιο σας, μικρό παιδί..

Κατηγ: Είναι προσωπικό μου δεδομένο. Πλάκα κάναμε….

Όσον αφορά στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, καταδίκασε το γεγονός προσθέτοντας ότι είναι κατά της βίας. «Και ως άνθρωπος και ως πιστός πιστεύω ότι η αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής ειναι κορυφαίο ποινικό αδίκημα αλλά και κορυφαίο αμάρτημα», δηλώνοντας ότι τα εμπλεκόμενα άτομα δεν τα γνώριζε και δεν τα γνωρίζει. Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι δεν αντιλήφθηκε ποτέ κανέναν να χαιρετά ναζιστικά ή την ύπαρξη αντίστοιχων συμβόλων σε συγκεντρώσεις, ενώ για το κείμενο με τίτλο «Όρκος της Χρυσής Αυγής» που φέρει ημερομηνία 30-6-1983 και βρέθηκε στα αρχεία του κατηγορούμενου, είπε: «Είναι ένα προσωπικό μου κείμενο που το ξαναείδα μετά την ενδελεχή έρευνα που έκανε η αστυνομία. Δεν θυμαμαι να ειναι δικό μου ή το έχω αντιγράψει. Αφορά ιδεολογικές αναζητήσεις ενός 20χρονου. Δεν με εκφράζει. Ο άνθρωπος εξελίσσεται».

Κατά την έναρξη της απολογίας του, ο Χρ. Παππάς κατέθεσε ότι «έτυχε να εκλεγώ και για αυτό κατηγορούμαι. Η δίωξις είναι πολιτική. Σε όλη την ενεργό συμμετοχής μου, όχι μόνο ως βουλευτής, αλλά και ως στέλεχος του κόμματος, ουδέποτε δέχθηκα παρότρυνση, εντολή, σύσταση από οποιονδήποτε συμπεριλαμβανομένου του Νικ. Μιχαλολιάκου, να προβώ σε έκνομη ενεργεια, πολύ περισσότερο να παροτρύνω ή να δώσω κατεύθυνση για κάτι ανάλογο. Δηλώνω ξεκάθαρα πως πολλά έτη τώρα είμαι εναντίον των παράνομων πράξεων και συμπεριφορών. Τώρα αν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι με τα υπόχρεα ΜΜΕ, το πολιτικό σύστημα δηλαδή, κρίνει παράνομο τον πολιτικό λόγο που και εγώ εξέφερα στο ελληνικό κοινοβούλιο, πιστεύω όχι ότι είναι αστοχία, αλλά ανέντιμο».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα