Χρυσή Αυγή: Η ώρα του εισαγγελέα για το “Συνεργείο”

Χρυσή Αυγή: Η ώρα του εισαγγελέα για το “Συνεργείο”
Φωτογραφία αρχείου G4PHOTOS

Σήμερα αναμένεται να αγορεύσει ο εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθήνας, όπου εκδικάζεται η δίκη για την επίθεση κατά του "Συνεργείου" από μέλη της Χρυσής Αυγής. Ανάμεσα στους εννέα κατηγορούμενους και οι πρώην βουλευτές Ιω. Λαγός και Νίκος Μίχος.

Τη δική του θέση γύρω από τα γεγονότα που σημάδεψαν την 10η Ιουλίου του 2013, όταν ο ελεύθερος κοινωνικός χώρος «Συνεργείο» δέχθηκε επίθεση, αναμένεται να δώσει ο εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθήνας, ο οποίος θα εισηγηθεί την ενοχή ή μη 9 κατηγορουμένων, ανάμεσά τους ο νυν ευρωβουλευτής Ιω. Λαγός και ο πρώην βουλευτής Νικ. Μίχος.

Η δίκη είχε διακόψει λόγω θέρους στα μέσα Ιουλίου, με οκτώ από τους κατηγορούμενους να έχουν απολογηθεί. Μεταξύ αυτών, ο Νικ. Μίχος ο οποίος στράφηκε κατά της Χρυσής Αυγής, αλλά και του συγκατηγορούμενου πρώην συντρόφου του. Από την πλευρά του, ο Ιω. Λαγός, που επρόκειτο να απολογηθεί τελευταίος δεν βρέθηκε στη δικαστική αίθουσα, ενώ το ίδιο αναμένεται να κάνει και σήμερα το πρωί, με αποτέλεσμα να μην βρεθεί αυτοπροσώπως ενώπιον των φυσικών δικαστών του, όπως έχει δικαίωμα να πράξει. Έτσι, εκτός απροόπτου το δικαστήριο θα λάβει γνώση της εισαγγελικής εισήγησης ενώ στη συνέλθεις θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις της πολιτικής αγωγής και της υπεράσπισης και τέλος η ετυμηγορία της Δικαιοσύνης.

Οι αξιόποινες πράξεις που αποδίδονται κατά περίσταση στους εννέα συνολικά κατηγορούμενους είναι αυτές της απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της ηθικής αυτουργίας σε αυτή και της οπλοφορίας. Υπενθυμίζεται ότι η δικογραφία είχε μπει στο αρχείο ως αγνώστων δραστών αλλά συη συνέχεια ανασύρθηκε και οδηγήθηκε στην ακροαματική διαδικασία. Κατά την κατηγορία, η επίθεση έλαβε χώρα τον Ιούλιο του 2013 μέσα στον κοινωνικό χώρο στην Ηλιούπολη και ενώ μέσα σε αυτόν βρίσκονταν παιδιά, καθώς ήταν σε εξέλιξη μάθημα αγγλικών.

Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες, ορισμένοι από τους μαθητές κρύφτηκαν μαζί με τη δασκάλα τους στην τουαλέτα για να σωθούν από τους επιτιθέμενους. Η δικογραφία έχει συσχετιστεί με εκείνη της εγκληματικής οργάνωσης και ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων έχουν καταθέσει οι νεαροί, οι οποίοι βρίσκονταν στο στέκι και χτυπήθηκαν άγρια από τους χρυσαυγίτες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα