Δανέλλης: Η Νέα Δημοκρατία δεν τηρεί υπεύθυνη στάση στο Σκοπιανό

Δανέλλης: Η Νέα Δημοκρατία δεν τηρεί υπεύθυνη στάση στο Σκοπιανό
Ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης eurokinissi

Για το πολυνομοσχέδιο, την ρύθμιση για τα συνδικάτα και το Σκοπιανό μίλησε ο βουλευτής του Ποταμιού στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6

“Στη δημόσια ζωή μου χρόνια τώρα έχω μάθει να υποστηρίζω αυτά που πιστεύω και δεν ετεροκαθορίζομαι. Δεν θα μπορούσα για ένα ζήτημα για το οποίο έχω τοποθετηθεί θετικά, να ψηφίσω αρνητικά” δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 88,6 ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης, απαντώντας στο γιατί απείχε από το σύνολο της προχθεσινής (15 Ιανουαρίου), ψήφισης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή.

Πρόσθεσε πως “η ρύθμιση για τα συνδικάτα είναι ελαφριά και ήταν δύσκολο για τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ψηφίσουν μια δημοκρατικοποίηση του συνδικαλιστικού κινήματος. Δεν ήθελα να φανώ ανεύθυνος απέναντι στο κόμμα μου και προτίμησα να απέχω της ψηφοφορίας”. Την ίδια στιγμή, επεσήμανε πως περίμενε, εκτός από το Ποτάμι, να “μετακινηθεί” και η Δημοκρατική Συμπαράταξη στο συνδικαλιστικό, όμως έμεινε μόνο το Ποτάμι να “κάνει την κίνηση καλής θέλησης”.

Παράλληλα ο κ. Δανέλλης σχολίασε και τη μετάβαση των πολιτικών φορέων στο Κίνημα Αλλαγής και τόνισε πως “είμαστε στη φάση τη δύσκολη, την περιπετειώδη, ελπίζω να έχει θετική κατάληξη η μετάβαση σ’ αυτό το χώρο Αυτό είναι δύσκολο και απαιτεί μια αμοιβαιότητα. (…) Το ζήτημα είναι να φέρουμε κοντά μας τους πολίτες που είναι δύσπιστοι απέναντι μας. Η απόφαση που πήραμε να συμμετέχουμε σ’ αυτήν την ωραία περιπέτεια, βεβαίως παράλληλα ακολουθείται από το κλείσιμο του ιστορικού κύκλου του Ποταμιού. Το ίδιο σημαίνει και για τους άλλους πολιτικούς φορείς που συμμετέχουν στο Κίνημα.

Σε σχέση με το Σκοπιανό, ο βουλευτής του Ποταμιού υπογράμμισε πως “ζούμε ένα deja vu , προετοιμάζονται οι ίδιες απόψεις να διαχέονται στην κοινωνία. Η Νέα Δημοκρατία δεν τηρεί υπεύθυνη στάση γιατί δυσκολεύεται το ακροατήριο της, ακόμα και τους βουλευτές της Μακεδονίας και απ’ ο,τι φαίνεται υιοθετεί μια στάση με επιδιώξεις που δεν είναι ρεαλιστικές”. (…) Έχουμε πληρώσει ακριβά την μαξιμαλιστική μας στάση”. Σημείωσε πως εάν τα καταφέρει ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, να ελέγξει το ακροατήριο του, θα είναι έγκλημα να μην τα βρούμε στο ζήτημα της ονομασίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα