Δεμένα για 24 ώρες τα πλοία την Πέμπτη

ΔΕΜΕΝΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΝΟ (EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ)
ΔΕΜΕΝΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΝΟ (EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ) EUROKINISSI

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας, θα παραμείνουν τα πλοία την Πέμπτη 18/10. Τι αποφάσισε η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας

Την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων, με έναρξη τη 00:01 ώρα μετά τα μεσάνυχτα και λήξη στις 24.00 το βράδυ της ίδιας ημέρας, αποφάσισε η ΠΝΟ.

Η ΠΝΟ αντιδρά στα νέα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, που πλήττουν και τον κλάδο των ναυτεργατών και προειδοποιεί ότι η απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης αποτελεί την απαρχή του προγράμματος των πρωτοβουλιών που πρόκειται να αναληφθούν για τον κλάδο.

«Δυόμισι χρόνια ύστερα από την υπαγωγή της χώρας μας στον μηχανισμό στήριξης Ευρωπαϊκής Ένωσης - Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που οδήγησε στην υπογραφή των σχετικών Μνημονίων και των Εφαρμοστικών Νόμων, οι ναυτεργάτες, εν ενεργεία και συνταξιούχοι, αλλά και οι οικογένειές τους, βιώνουν μια άνευ προηγουμένου κατεδάφιση σειράς εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων τους», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΠΝΟ.

Στη σημερινή συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΝΟ, συζητήθηκε το θέμα της υπογραφής των συλλογικών συμβάσεων εργασίας των ναυτεργατών, οι ανεξόφλητες οφειλές αποδοχών στα πληρώματα, αλλά και η αλλαγή του τρόπου φορολόγησης των Ελλήνων ναυτικών, που φέρεται να επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών.

Στο πλαίσιο του προγράμματος δράσης, που υιοθετήθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση σειράς επαφών με εφοπλιστικές εταιρείες της Ακτοπλοΐας τις αμέσως επόμενες ημέρες, προκειμένου να υπάρξει μια εφ΄όλης της ύλης συζήτηση για τα προβλήματα του κλάδου (όροι εργασίας και αμοιβής, οργανικές συνθέσεις, δεκάμηνη απασχόληση, κλπ.), με τελικό ορίζοντα και στόχο την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των πληρωμάτων στο χώρο της Ακτοπλοΐας. Σημειώνεται ότι, η ΠΝΟ στην πρόσφατη συνάντησή της με το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, έθεσε θέμα υπογραφής νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας για τα πλοία της Αδριατικής, που είναι η ίδια από το 2010, αλλά και για τις εσωτερικές γραμμές του Αιγαίου, που είναι του 2011.

Επίσης, τέθηκε το θέμα των ατομικών συμβάσεων εργασίας που επιθυμούν κάποιες εταιρείες για τα πληρώματά τους, προκειμένου να δίνονται κάποια μπόνους τους μήνες με τη μεγαλύτερη κίνηση. Για το θέμα αυτό, η ΠΝΟ αντιδρά και ζητεί την εφαρμογή της υπάρχουσας συλλογικής σύμβασης εργασίας, απ' όλες τις εταιρείες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Απεργίες
SHARE:

24Media Network