Δεμένα και σήμερα τα πλοία στα λιμάνια – Νέα 24ωρη απεργία της ΠΝΟ

Δεμένα και σήμερα τα πλοία στα λιμάνια – Νέα 24ωρη απεργία της ΠΝΟ
Απεργία ΠΝΟ Eurokinissi

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η απεργία των ναυτεργατών, την ώρα που ο διεθνής Τύπος επισημαίνει το γεγονός ότι εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες παραμένουν εγκλωβισμένοι στα ελληνικά νησιά.

Τουλάχιστον μέχρι τις 6 το πρωί της Τετάρτης θα παραμείνουν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια, μετά την απόφαση της ΠΝΟ να πραγματοποιήσει και νέα 24ωρη απεργία την Τρίτη.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), είπε χθες “‘όχι” στη βελτιωμένη πρόταση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτηλίας (ΣΕΕΝ) για αυξήσεις 2% στους μισθούς των ναυτεργατών από την 1η Σεπτεμβρίου.

Η πρόταση απορρίφθηκε, καθώς οι ναυτεργάτες απαιτούν μεγαλύτερες αυξήσεις, ενώ η ΠΝΟ θα συνεδριάσει σήμερα εκ νέου για να καθορίσει τα επόμενα βήματά της, έχοντας ήδη αφήσει να εννοηθεί ότι θα υπάρξει συνέχιση των κινητοποιήσεων.

“Χιλιάδες τουρίστες εγκλωβισμένοι στα νησιά”.

Πέρα των πρακτικών προβλημάτων στην τροφοδοσία των νησιών, η χρονική συγκυρία στην οποία πραγματοποιείται η απεργία, εν μέσω μεγάλης τουριστικής κίνησης λίγο πριν από το τέλος των θερινών διακοπών, έχει ως αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες και ξένοι τουρίστες να βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα νησιά, καθώς η απεργία συνεχίζεται για 2η ημέρα.

Σε ανταπόκρισή του από την Ελλάδα το Associated Press αναφέρεται στα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν “χιλιάδες τουρίστες” που δεν μπορούν να φύγουν ή να μετακινηθούν από τα νησιά, με τον βρετανικό Independent να υπολογίζει τον αριθμό τους σε 180.000.

Η απεργία καλύπτεται εκτενώς από το διεθνή Τύπο, καθώς η τουριστική κίνηση στην Ελλάδα κινείται ακόμη σε πολύ υψηλά επίπεδα, σε μία άκρως επιτυχημένη τουριστική περίοδο η οποία οδεύει προς το τέλος της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα