Πανό "Δεν πωλείται" στην Αρχαία Ολυμπία

Πανό "Δεν πωλείται" στην Αρχαία Ολυμπία

Στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας συγκεντρώθηκαν "αγανακτισμένοι" από τον Πύργο και την Αμαλιάδα. Σήκωσαν πανό και μοίρασαν κείμενο στους στους τουρίστες

Πανό που ανέγραφε "Δεν Πωλείται" στα ελληνικά και στα αγγλικά, σήκωσαν "αγανακτισμένοι" πολίτες του Πύργου και της Αμαλιάδας, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν την Κυριακή στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Οι "αγανακτισμένοι" πολίτες μοίρασαν μάλιστα κείμενο μεταφρασμένο σε έξι γλώσσες, στους τουρίστες που επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο.

Στο κείμενο καταγγέλλουν τα νέα μέτρα λιτότητας και σημειώνουν ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν το ξεπούλημα της Ελλάδας.

Διαβάστε το κείμενο των "αγανακτισμένων"

"Μία νέα πραγματικότητα διαμορφώνεται πλέον σε όλες τις πλατείες της Ελλάδας και της Ευρώπης: Η κοινωνία ορθώνει το ανάστημα της απέναντι στη βαρβαρότητα που επιβάλλουν κυβέρνηση, Δ.Ν.Τ. και οι οικονομικά ισχυροί. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι την κρίση που γεννά το σύστημά τους πρέπει να την πληρώσουν οι λαοί και για αυτό καταδικάζουν τους λαούς της Ευρώπης σε φτώχεια, ανεργία, απάνθρωπες εργασιακές συνθήκες. Βάζουν τα κέρδη πάνω από τους ανθρώπους, καταλύουν το κοινωνικό κράτος και απαξιώνουν και ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία που ο λαός απέκτησε με θυσίες ενώ δεν διστάζουν να καταστρέψουν τον φυσικό πλούτο και το περιβάλλον του τόπου προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Η γη της Ηλείας δεν αποτελεί εξαίρεση στα σχέδιά τους. Το αντίθετο μάλιστα, ενώ για χρόνια υποβαθμίστηκε, έμεινε στο περιθώριο της ανάπτυξης, κάηκε, καταπατήθηκε, τώρα μας ζητάν να θυσιάσουμε ό,τι απέμεινε. Κανένας πυλώνας του κοινωνικού κράτους δεν έχει μείνει όρθιος: σχολεία κλείνουν, νοσοκομεία υπολειτουργούν, οι κοινωνικές παροχές αποτελούν είδος προς εξαφάνιση, η ανεργία φουντώνει ενώ και από το φυσικό περιβάλλον θα θυσιαστούν λίμνες, παραλίες, δάση και τα οικοσυστήματα που έχουν απομείνει.

Οι αγανακτισμένοι της Ηλείας, έπειτα από ένα μήνα παραμονής στις πλατείες με πολύμορφους αγώνες, αποφασίσαμε να ανάψουμε τη φλόγα της αντίστασης και εκεί που γεννήθηκε η φλόγα των Ολυμπιακών αγώνων. Η γη που γέννησε το ολυμπιακό ιδεώδες, τη συνάντηση και την αδελφοσύνη των λαών, τον αξιοπρεπή αγώνα για ιδανικά, για ένα κλαδί ελιάς, για την αφοσίωση στο ευ αγωνίζεσθε και για την παγκόσμια ειρήνη, ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ και μεταδίδει τη φλόγα του αγώνα για ζωή με αξιοπρέπεια σε όλες τις πλατείες της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Η πλατεία θα συνεχίσει να αντιστέκεται, να πλάθει συνειδήσεις, να διδάσκει πως τα ατομικά προβλήματα έχουν συλλογικές λύσεις και πως εκεί που θα γκρεμιστούν οι μονόδρομοι θα ορθωθούν: Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!"

(Η φωτογραφία από το Dete.gr)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αγανακτισμένοι - Ελλάδα
SHARE:

24Media Network