Υπ. Υγείας: Υπό συζήτηση το νομοσχέδιο για τους νοσηλευτές

Greece's Prime Minister Alexis Tsipras visits the Ministry for Health, in Athens, on June 30, 2017 /       ,  ,  30 , 2017
Greece's Prime Minister Alexis Tsipras visits the Ministry for Health, in Athens, on June 30, 2017 / , , 30 , 2017 NIKOS LIBERTAS / SOOC

Συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου είχε επιτροπή της Ένωση Νοσηλευτών

Βγαίνοντας από τη συνάντηση στο υπουργείο Υγείας, η επιτροπή της Ένωσης Νοσηλευτών ανακοίνωσε πως ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξάνθος δεσμεύτηκε ότι θα  αποσύρει ολόκληρο το νομοσχέδιο.

Από την άλλη, σύμφωνα με όσα είπαν στο News 24/7 πηγές του υπουργείου Υγείας, το νομοσχέδιο παραμένει στη διαβούλευση και δεν αποσύρεται. Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα, καθώς ο υπουργός Ανδρέας Ξανθός είπε στην επιτροπή των διαδηλωτών ότι προτίθεται να συζητήσει εκ νέου μαζί τους για το θέμα, τονίζοντας πως ακόμη δεν έχει ληφθεί καμία οριστική απόφαση ερήμην τους. Όπως επισημαίνουν όμως οι πηγές του υπουργείου, σε καμία περίπτωση το νομοσχέδιο δεν αποσύρεται από την διαβούλευση.

Για το θέμα των εκλογών στα επιμελητήρια, ο κ. Ξανθός ξεκαθάρισε στους νοσηλευτές πως αυτές μπορούν να προχωρήσουν κανονικά και πως δεν υπάρχει προφανώς καμία πρόθεση του υπουργείου να παρέμβει. Ωστόσο, ο υπουργός επεσήμανε στη συνάντηση, πως αν με το νομοσχέδιο αλλάξουν προκύψουν αλλαγές θα πρέπει το 2018 να ξαναγίνουν εκλογές, πράγμα με το οποίο οι νοσηλευτές δεν διαφώνησαν. 

Νωρίτερα, οι νοσηλευτές είχαν προχωρήσει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο, όπου έκαψαν συμβολικά αντίγραφα των πτυχίων τους, λέγοντας πως το νομοσχέδιο εξισώνει τους τίτλους σπουδών τους με εκείνους των βοηθών τους.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Διαμαρτυρία νοσηλευτών έξω από το υπ. Υγείας - Καίνε αντίγραφα των πτυχίων τους

SHARE:

24Media Network