Δεσμεύθηκαν 15 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής για τους πλημμυροπαθείς

ΑΘΗΝΑ-Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.(Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
ΑΘΗΝΑ-Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.(Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) EUROKINISSI

Πρόκειται για την άμεση υλοποίηση της δέσμευσης της Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου στην τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου

Τη διάθεση 15 εκατ. ευρώ απ' τον προϋπολογισμό του 2018, που ψηφίστηκε σήμερα, για την ανακούφιση όσων επλήγησαν απ' τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική, επικύρωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Αττικής, υιοθετώντας τη σχετική πρόταση της διοίκησης.

Έτσι, προχωρά η άμεση υλοποίηση της δέσμευσης της Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου στη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη Μάνδρα, την περασμένη Τρίτη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Χρήστος Καραμάνος χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό «βιώσιμο, συνθετικό, αναπτυξιακό, επενδυτικό, με κοινωνική στόχευση», επισημαίνοντας ότι βασικοί του στόχοι είναι να «προχωρήσουν κατά προτεραιότητα τα έργα που έχουν ενταχθεί στη Δυτική Αττική» - το 23% του Προϋπολογισμού, των ίδιων πόρων της Περιφέρειας, περίπου μισό δις ευρώ, αφορά σε αντιπλημμυρικά έργα.

Ο ίδιος τόνισε επίσης ότι μεταξύ των στόχων είναι «να γίνουν διαγωνισμοί για τα 193 έργα υπό δημοπράτηση, με προτεραιότητα στα αντιπλημμυρικά και να υπογραφούν οι Προγραμματικές Συμβάσεις τουλάχιστον στα μισά από τα 370 έργα που είναι σε διαδικασία ωρίμανσης και ελέγχου μελετών». «Να ολοκληρωθούν οι διαγωνισμοί για τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό των νοσοκομείων της Αττικής, αυξάνοντας έτσι το επιχειρησιακό δυναμικό των δημόσιων νοσοκομείων της Αττικής κατά 50%», «να προχωρήσει ο υποθαλάσσιος αγωγός για την υδροδότηση της Αίγινας», «να προχωρήσουν όλες οι διαδικασίες αναβάθμισης του Πεδίου του Άρεως», κ.ά.

Από την πλευρά της η εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος σε ευρωπαϊκά προγράμματα, Καλλιόπη Σταυροπούλου παρουσίασε το Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων, τονίζοντας «τις 204 κοινωνικές δομές που συγχρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Αττικής».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φονικές πλημμύρες στην Αττική
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η πόλη που πληγώθηκε: Μάνδρα 15 μέρες μετά την καταστροφή

Δυτ. Αττική: Ξεκινά η κατάθεση αιτήσεων για το επίδομα των 5.000 ευρώ στους πλημμυροπαθείς

Κατάλληλο προς πόση κρίθηκε το νερό στη Μάνδρα

SHARE:

24Media Network