Δεύτερη φωτιά στην Αμαλιάδα στην περιοχή Γεράκι – Μαίνεται στη Δαφνιώτισσα

Δεύτερη φωτιά στην Αμαλιάδα στην περιοχή Γεράκι – Μαίνεται στη Δαφνιώτισσα
Φωτό αρχείου Eurokinissi

Εξαιρετικά ύποπτο είναι αυτό που συμβαίνει στην Ηλεία από το μεσημέρι και συγκεκριμένα στην περιοχή της Αμαλιάδας, αφού μετά την πρώτη πυρκαγιά στην Δαφνιώτισσα που οδήγησε και στην προληπτική εκκένωση του χωριού από ηλικιωμένους και παιδιά, ξέσπασε και δεύτερη πυρκαγιά στην Αμαλιάδα και συγκεκριμένα ανάμεσα στις κοινότητες Γεράκι και Ανάληψη.

Τουλάχιστον ύποπτα είναι όσα συμβαίνουν στην Ηλεία τις τελευταίες ώρες, αφού μετά την πρώτη φωτιά στην Δαφνιώτισσα που οδήγησε και στην προληπτική εκκένωση του χωριού από ηλικιωμένους και παιδιά, ξέσπασε και δεύτερη πυρκαγιά στην Αμαλιάδα και συγκεκριμένα ανάμεσα στις κοινότητες Γεράκι και Ανάληψη.

Στη νέα πυρκαγιά που εντοπίζεται επίσης σε πευκόφυτο δάσος ανάμεσα σε δύο χωριά, σπεύδουν 30 άντρες της Πυροσβεστικής με 15 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα και 3 ελικόπτερα, που έφυγαν από τη πρώτη πυρκαγιά.

Αναφορικά με την Δαφνιώτισσα νωρίτερα το μεσημέρι δόθηκε εντολή προληπτικής εκκένωσης από ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, ηλικιωμένους και παιδιά, ύστερα από εισήγηση της Πυροσβεστικής.

Η φωτιά έφτασε έξω από τα πρώτα σπίτια του χωριού, όμως με τις διαρκείς ενισχύσεις που δέχτηκε η Πυροσβεστική στο σημείο, κατάφεραν οι άντρες της να αναχαιτίσουν την πορεία της πυρκαγιάς προς το χωριό και πλέον το πύρινο μέτωπο εμφανίζει καλύτερη εικόνα.

Στο σημείο συνολικά πλέον και μαζί με τις ενισχύσεις που έφτασαν από όμορες περιοχές, επιχειρούν 40 άντρες της Πυροσβεστικής με 20 οχήματα, 11 άτομα πεζοπόρο τμήμα και ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιεί πλέον ένα ελικόπτερο και αναμένεται να επιστρέψουν εκεί ή στο Γεράκι τα 3 αεροσκάφη που επίσης επιχειρούσαν στο σημείο και αποχώρησαν για ανεφοδιασμό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα