Δεύτερη προφυλάκιση για τον 29χρονο

Δεύτερη προφυλάκιση για τον 29χρονο
Μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων από την Ελληνική Αστυνομία την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017. Ο 29χρονος που φέρεται να σχετίζεται με την αποστολή φακέλων με εκρηκτικούς μηχανισμούς στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο αλλά και σε αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οδηγήθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων για συμπληρωματική δίωξη, αναφορικά με τα ευρήματα που εντοπίστηκαν στο σπίτι του στην πλατεία Αττικής και αφού παρουσιάστηκε στο Εφετείο ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή για να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης. Όπως έγινε γνωστό, κατά τη σύλληψή του εξερχόμενος από πολυκατοικία, όπου είχε νοικιάσει διαμέρισμα με τη χρήση πλαστών στοιχείων ταυτότητας, έφερε 3 ταξιδιωτικούς σάκους, τσαντάκι μέσης και σακούλα σκουπιδιών, που μεταξύ άλλων περιείχαν 8 πλαστές ταυτότητες, όπλα, εκρηκτική ύλη. κ.α. (EUROKINISSI) Eurokinissi

Κατά πληροφορίες, υποστήριξε πως ήθελε να απεμπλακεί και για αυτό μετέφερε τα όπλα

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε και για τη δεύτερη δικογραφία, ο 29χρονος που κατηγορείται για συμμετοχή στην επίθεση κατά του Λουκά Παπαδήμου. Κατά την έξοδό του από το ανακριτικό γραφείο, φώναξε: “ο αγώνας συνεχίζεται”.

Ο κατηγορούμενος για βαρύτατα κακουργήματα που σε αυτή την υπόθεση σχετίζονται με τα ευρήματα τα οποία κατασχέθηκαν κατά τη σύλληψή του, αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως μετέφερε τα αντικείμενα γιατί “ήθελε να απεμπλακεί από αυτά”.

Μάλιστα, μετά την απόφαση της προφυλάκισης με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, ο συνήγορός του Φραγκίσκος Ραγκούσης, δήλωσε ότι σκοπεύει να προσφύγει κατά της συγκεκριμένης κράτησης. Κι αυτό γιατί στην ουσία αυτή η υπόθεση είναι ίδια με εκείνη των τρομοδεμάτων, για την οποία ο 29χρονος έχει επίσης προφυλακιστεί.

Σύμφωνα με το συνήγορο, ο εντολέας του γνώριζε για τις πλαστές ταυτότητες και ήθελε να τις πετάξει, ενώ αρνείται και την κατηγορία ότι έστειλε εκείνος τα βομβοδέματα που αφορούν σε άλλη δικογραφία.

Οι αλληλέγγυοι

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η στάση της αστυνομίας απέναντι στους περίπου 20 συγκεντρωμένους, που φώναζαν συνθήματα συμπαράστασης έξω από το ανακριτικό κτίριο. Όταν τα άτομα σήκωσαν πανό, οι φρουροί που βρίσκονταν στο σημείο, άρχισαν να τους ειρωνεύονται, προκαλώντας ακόμη και την αντίδραση περαστικών που επιτέθηκαν φραστικά στους αστυνομικούς για την συμπεριφορά τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα