Ανατροπή σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για δικαστικούς γραμματείς

Ανατροπή σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για δικαστικούς γραμματείς
Το κτίριο του ΑΣΕΠ στην Αθήνα ΑΠΕ

Ακυρώνονται από το Διοικητικό Εφετείο οι οριστικοί πίνακες διαγωνισμού του 2017 ενώ ήδη οι επιτυχόντες έχουν προσληφθεί.

Στην ακύρωση των οριστικών πινάκων του ΑΣΕΠ για τους επιτυχόντες του διαγωνισμού του 2017 που αφορούσε την πλήρωση 404 θέσεων δικαστικών γραμματέων στα δικαστήρια, προχώρησε το Διοικητικό Εφετείο. Πρόκειται για ανατροπή στην ισχύουσα κατάσταση, καθώς οι επιτυχόντες εκείνου του διαγωνισμού έχουν προσληφθεί και υπηρετούν κανονικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη εκδοθεί οι πρώτες τελεσίδικες αποφάσεις με τις οποίες ακυρώνονται οι προσωρινοί πίνακες του ΑΣΕΠ, που είχαν ανατραπεί κατά 40% με την εφαρμογή νέων πρωτοεμφανιζόμενων κριτηρίων. Οι αλλαγές στους επίμαχους πίνακες είχε ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό από τους τελικούς πίνακες δεκάδων υποψηφίων, οι οποίοι και προσέφυγαν στη Διοικητική Δικαιοσύνη.

Μεταξύ άλλων, υποστήριξαν στις αιτήσεις τους ότι το ΑΣΕΠ «εν μέσω διαγωνισμού, παντελώς αδιαφανώς και αυθαιρέτως άλλαξε άποψη για τον τρόπο που αξιολόγησε την συνάφεια των μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων σπουδών των υποψηφίων και την προϋπηρεσία τους, με αποτέλεσμα να βρεθούν διοριστέοι υποψήφιοι με μεταπτυχιακά και διδακτορικά από θετικές επιστήμες και να αποκλειστούν υποψήφιοι με μεταπτυχιακά και διδακτορικά από φιλοσοφικές και ανθρωπιστικές επιστήμες. Συμμετέχοντες δηλαδή που οι σπουδές τους είχαν σαφώς μεγαλύτερη συνάφεια με το αντικείμενο της εργασίας».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα