Κασιδιάρης: "Με έμπλεξε μια ψευδομάρτυρας του ΣΥΡΙΖΑ"

Κασιδιάρης: "Με έμπλεξε μια ψευδομάρτυρας του ΣΥΡΙΖΑ"

Την Πέμπτη 7 Μαρτίου, θα συνεχιστεί η δίκη του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής αντιμετωπίζει την κατηγορία της επίθεσης και συνέργειας σε ληστεία (Vid)

Την Πέμπτη 7 Μαρτίου, θα συνεχιστεί η δίκη του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη για την υπόθεση της επίθεσης και ληστείας σε βάρος πολίτη από αγνώστους δράστες.

Η δίκη του είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει τη Δευτέρα, όμως λόγω παρέλευσης του ωραρίου διεκόπη για το πρωί της Πέμπτης, και η διαδικασία αναμένεται να αρχίσει από αυτή την υπόθεση.

"Πείτε στα κανάλια σας ότι το θέμα αφορά μια αστυνομική ταυτότητα και ότι υπάρχει μόνο μία ψευδομάρτυρας που με εμπλέκει σ' αυτή την κακοστημένη υπόθεση, η οποία μάλιστα τυγχάνει να είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και είναι κατηγορούμενη για ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμηση", δήλωσε για τη δίκη του ο κ. Κασιδιάρης.

O βουλευτής της Χρυσής Αυγής αντιμετωπίζει την κατηγορία της συνέργειας σε ληστεία, αδίκημα που αφορά επίθεση την οποία είχε δεχθεί μεταπτυχιακός φοιτητής το 2007 (πριν εκλεγεί ο βουλευτής ο Ηλίας Κασιδιάρης) στην Πολυτεχνειούπολη από πέντε δράστες.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης δικάζεται μετά την άρση της βουλευτικής του ασυλίας, κάτι που ζήτησε και ο ίδιος

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, παρείχε συνδρομή στους άγνωστους που χτύπησαν με γκλομπς και μαχαίρωσαν τον φοιτητή, αφαιρώντας του και την αστυνομική του ταυτότητα.

Η εμπλοκή του στην υπόθεση προέκυψε από κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα που ανέφερε στις αρχές ότι οι δράστες αμέσως μετά την επίθεση διέφυγαν με αυτοκίνητο το οποίο ανήκε στον νυν βουλευτή.

Ο ίδιος αρνείται ότι συμμετείχε με οποιονδήποτε τρόπο στο περιστατικό και υποστηρίζει ότι την επίμαχη ημέρα και ώρα βρισκόταν σε ιδιωτικό νοσοκομείο ως ιατρικός επισκέπτης και ότι το αυτοκίνητό του ήταν σταθμευμένο στο πάρκινγκ της κλινικής.

Αντιφασιστική διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε στο σημείο μετά από κάλεσμα της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας "Ποτέ Ξανά".

Έξω από το δικαστήριο είχαν συγκεντρωθεί και μέλη της Χρυσής Αυγής προκειμένου να συμπαρασταθούν στον Ηλία Κασιδιάρη.

Ηλίας Κασιδιάρης: "Ψευδείς και κακοστημένες από τον Σύριζα οι εις βάρος μου κατηγορίες"

Αρνήθηκε ότι έχει σχέση με την υπόθεση ο Ηλίας Κασιδιάρης και έκανε λόγο για σκευωρία. Αναλυτικά ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής δήλωσε:

"Η εκδίκαση της υπόθεσής μου αναβλήθηκε και αυτή τη Δευτέρα και θα πραγματοποιηθεί τελικώς την Πέμπτη 7/3 στις 9.00 στον 4ο όροφο του Εφετείου Αθηνών. Με απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη θα καθίσω στο εδώλιο του κατηγορουμένου, αναμένοντας να κριθώ δίκαια και με βάση τα πραγματικά γεγονότα και όχι την πολιτική μου δράση.

Δυστυχώς έτυχε να έχω πέσει πολύ πρόσφατα θύμα καταχρήσεως εξουσίας – και αυτό είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω - μετά το γνωστό επεισόδιο στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1. Τότε που ένας δημοσιογράφος υπαγόρευσε τηλεφωνικώς σε μία εισαγγελέα την κατηγορία που θα μου προσάψει, προσφωνώντας την μάλιστα και με το άκρως υποτιμητικό για τον θεσμό της Δικαιοσύνης:

"Έλα Ελένη…"! Τελικώς κατηγορήθηκα για… "απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης" (ευτυχώς όχι για "απόπειρα ανθρωποκτονίας"). Η εξήγηση για αυτή την πρωτοφανή στα δικαστικά χρονικά απόφαση ήταν απλή: η δίωξη κινήθηκε αυτεπάγγελτα, δε χρειάστηκε μήνυση και έτσι ήταν πολύ πιθανότερη η σύλληψη και η μετέπειτα διαπόμπευσή μου. Τελικώς το σχέδιο απέτυχε. Φυσικά και αυτή η ιστορία έχει λάβει τη δικαστική οδό και ο εν λόγω δημοσιογράφος έχει μηνυθεί για ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας.

Ας περάσουμε στα σημερινά. Τελικώς η υπόθεση ανεβλήθη και πάλι, παρά την πρόθεσή μου να δικαστώ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ και να φύγει από πάνω μου η σκιά της υποδικίας. Ήδη από τις 12 Ιουλίου του ’12 είχα αιτηθεί να αρθεί η ασυλία μου από την ολομέλεια της βουλής. Το θέρος όμως η βουλή αργεί (όχι ότι το υπόλοιπο έτος δουλεύει) και έτσι η υπόθεση έφτασε τώρα στο ακροατήριο. Επιμένω πως η όλη ιστορία είναι κακοστημένη και αυτό θα το αποδείξω ενώπιον της Δικαιοσύνης. Προς το παρόν θα αναφερθώ σε κάποια εξαιρετικά σημαντικά στοιχεία, τα οποία έχουν θαφτεί απολύτως από τα ΜΜΕ της διαφθοράς, που πολεμούν με κάθε μέσο την Χρυσή Αυγή.

1ον) Στην εν λόγω γελοία υπόθεση με εμπλέκει μία μόνο μαρτυρική κατάθεση γεμάτη αντιφάσεις, κενά και καταφανή ψεύδη. Όλως τυχαίως, το πρόσωπο που έδωσε αυτή την κατάθεση (2 ολόκληρες εβδομάδες μετά το επίδικο συμβάν) είναι υψηλόβαθμο στέλεχος του Σύριζα και συγκεκριμένα μέλος της εκλογικής του επιτροπής. Σημειώστε ότι κατηγορείται για ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμιση.

2ον) Η περιβόητη "ληστεία" στην οποία δήθεν συνέδραμα κάποιους αγνώστους (παραχωρώντας τους το αυτοκίνητό μου και χωρίς να είμαι παρών!) αφορά ένα δελτίο αστυνομικής ταυτότητας. Με απλά λόγια, έδωσα το αυτοκίνητό μου σε κάποιους αγνώστους για να πάρουν την ταυτότητα από κάποιον που εγώ δεν γνωρίζω (ούτε εκείνος με αναγνωρίζει) χωρίς κανένα λόγο και κίνητρο.

3ον) Για όλα τα παραπάνω βαρυσήμαντα στοιχεία δεν έχουν πει λέξη τα κανάλια της διαπλοκής. Προβάλουν μόνο το συκοφαντικό: "εμπλέκεται σε ληστεία ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής!". Ο ελληνικός λαός όμως δεν τρώει κουτόχορτο και έχει αντιληφθεί πως η όλη υπόθεση αποτελεί μία κακοστημένη σκευωρία εις βάρος της Χρυσής Αυγής και εμού προσωπικά".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δηλώσεις Κασιδιάρη

SHARE: