Διαμαρτυρία εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση - Πέταξαν αυγά στο υπουργείο Εσωτερικών

Διαμαρτυρία εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση - Πέταξαν αυγά στο υπουργείο Εσωτερικών
NEWS 24/7

Η διαμαρτυρία των εργαζομένων της ΠΟΕ ΟΤΑ γίνεται στο πλαίσιο της πανελλαδικής στάσης εργασίας που έχει ξεκινήσει από τις 07.00 και θα διαρκέσει ως τις 12 το μεσημέρι.

Στην πλατεία Κλαυθμώνος, έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, βρίσκονται αυτήν την ώρα εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μετά τις άκαρπες συναντήσεις με τον υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο.

Η διαμαρτυρία των εργαζομένων της ΠΟΕ ΟΤΑ στο υπουργείο Εσωτερικών, γίνεται στο πλαίσιο της πανελλαδικής στάσης εργασίας που έχει ξεκινήσει από τις 07.00 και θα διαρκέσει ως τις 12.00 το μεσημέρι.

Οι εργαζόμενοι πέταξαν αυγά στη είσοδο και τα παράθυρα του υπουργείου διαμαρτυρόμενοι γιατί δεν έγιναν δεκτοί σε συνάντηση από τον υπουργό Εσωτερικών. Τόνισαν ακόμη πως τις επόμενες ημέρες θα είναι σε ετοιμότητα για νέες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η προεδρία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, είχε συνεχόμενες - άκαρπες- συναντήσεις χθες, Τρίτη 23/6, με τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, επιδιώκοντας να βρεθεί λύση με τα αιτήματα των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση. Πιο συγκεκριμένα, η ΠΟΕ-ΟΤΑ ζητά ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ), λύση με το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας και δεσμεύσεις για την διασφάλιση του δημοσίου και κοινωνικού χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Διαμαρτυρία εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση έξω από το υπουργείο Εσωτερικών
Διαμαρτυρία εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση έξω από το υπουργείο Εσωτερικών NEWS 24/7

Η ΠΟΕ ΟΤΑ, μετά τις συναντήσεις, κατηγόρησε τον υπουργό, Τάκη Θεοδωρικάκο, πως επέμεινε σε μια παρελκυστική τακτική αναφορικά με τα αιτήματα και υπογράμμισε πως η ανάγκη για κινητοποίηση είναι επιβεβλημένη, "ώστε να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πορείες, Θεοδωρικάκος
SHARE: