Διαμαρτυρία προσφύγων στο Σύνταγμα και πορεία στα γραφεία της ΕΕ

Διαμαρτυρία προσφύγων στο Σύνταγμα και πορεία στα γραφεία της ΕΕ

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας για την επιδότηση στέγης πραγματοποιούν αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας πρόσφυγες που έχουν πάρει άσυλο. Ποιο είναι ο σχεδιασμός σύμφωνα με πληροφορίες του News 24/7.

Πρόσφυγες μαζί με μέλη αντιρατσιστικών και αντιρατσιστικών οργανώσεων συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Τέταρτης στο κέντρο της Αθήνας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την επιδότηση στέγασης. Αφού πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, κινήθηκαν με πορεία μέχρι τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Όπως λένε αιτία της διαμαρτυρίας τους είναι «η απόφαση της ΕΕ και της ελληνικής Κυβέρνησης για έξωση οικογενειών προσφύγων, που ζουν το τελευταίο διάστημα σε σπίτια που νοικιάζει η Ύπατη Αρμοστεία». Σύμφωνα με τους ίδιους, σε πρώτη φάση θα εκδιωχθούν 600 πρόσφυγες μέχρι τέλος Μαρτίου και παράλληλα σταματάει και η χρηματοδότηση τους. Υποστηρίζουν ότι «η ενημέρωση που τους παρέχεται από τους δήμους, την Ύπατη και τις ΜΚΟ, αποκαλύπτει ότι καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για το μέλλον τους, κανένας σχεδιασμός, καμία ενέργεια που θα τους υποστηρίξει σε μια πορεία ένταξης».

ADVERTISING

Την ίδια στιγμή, πληροφορίες του News 24/7 κάνουν λόγο για προγραμματισμένη αποχώρηση από τα σπίτια, των προσφύγων που έχουν πάρει πριν από αρκετούς μήνες άσυλο. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι διαμαρτυρόμενοι έχουν πάρει άσυλο πριν από 18 μήνες και σχεδιάζεται να αποχωρήσουν από τα σπίτια που τους παρέχονται ώστε να μείνουν σε αυτά αιτούντες άσυλο, καθώς αυτός είναι ο λόγος που παρέχονται οι συγκεκριμένες δομές.

Στο πλαίσιο της ένταξής τους στην αγορά εργασίας θα μεταφερθούν σε πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας όπου θα διευκολυνθούν στην ανεύρεση δουλειάς ενώ θα τους παρέχεται και ένα επίδομα που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να αναζητήσουν μόνοι τους χώρο κατοικίας. Ωστόσο, οι δομές που μέχρι σήμερα διαμένουν, υπογραμμίζουν οι πηγές της κυβέρνησης, δεν γίνεται να παρέχονται εκ αόριστον σε άτομα που έχουν πάρει άσυλο, τα οποία πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους υπόλοιπους πολίτες. Αντιθέτως σχεδιάζεται, μετά την εκκένωση των σπιτιών στο τέλος του μήνα, να διατεθούν σε όσους ακόμη βρίσκονται σε αναμονή της απόφασης για την παροχή ασύλου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες, Μετανάστες
SHARE:

24Media Network