Διαμαρτυρία στο Υπουργείο Εσωτερικών από εργαζόμενους στους δήμους

Διαμαρτυρία στο Υπουργείο Εσωτερικών από εργαζόμενους στους δήμους

Μέλη του συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής και του Συλλόγου Εργαζομένων δήμων νομού Θεσσαλονίκης αναφέρουν πως παρά την τροπολογία της κυβέρνησης έχουν απολυθεί 631 συνάδελφοι τους

Διαμαρτυρία έξω απο το υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποιεί το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και ο Σύλλογος Εργαζομένων δήμων νομού Θεσσαλονίκης για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, ενάντια στις απολύσεις συμβασιούχων.

Το συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, έχει καλέσει όλους τους εργαζόμενους σε στάση εργασίας από τις 12 έως την λήξη της βάρδιας.

Όπως αναφέρουν "Είμαστε στις πρώτες μέρες εφαρμογής της τροπολογίας που έφτιαξε η κυβέρνηση για το θέμα των συμβασιούχων  στην καθαριότητα των Δήμων. Ήδη από τα στοιχεία μας έχουν απολυθεί 631 συνάδελφοι μας ενώ έχουν προστεθεί 1.519 στους απλήρωτους".

Διαμαρτυρία στο Υπουργείο Εσωτερικών από εργαζόμενους στους δήμους


Αυτή την ώρα στα πλαίσια της διαμαρτυρίας, πραγματοποιείται ανοιχτή συνέντευξη Τύπου, στο πεζοδρόμιο μπροστά στο υπουργείο Εσωτερικών.

Νωρίτερα, οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο σπίτι" διαδήλωσαν, διεκδικώντας κατοχύρωση των θέσεων εργασίας τους και διαμαρτυρόμενοι για τις υποσχέσεις της κυβέρνησης που όπως λένε δεν τηρήθηκαν ακόμα για μονιμοποίηση τους, καθώς όπως λένε, οι προσλήψεις τους με ετήσιες συμβάσεις έγιναν μέσω ΑΣΕΠ και ανανεώνονται κάθε χρόνο εδώ και 15 χρόνια.

SHARE:

24Media Network