Διεθνής Αμνηστία: Ανατριχιαστική η έξαρση βίας στην Ελλάδα. Οι αρχές πρέπει να δράσουν τώρα

Συλλαλητήριο κατά της «Χρυσής Αυγής», διοργανώθηκε την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013  το απόγευμα στην πλατεία Ρήγα Φεραίου στα Τρίκαλα με αφορμή την δολοφονία 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. 
Στα συνθήματα της διαμαρτυρίας τονίστηκε πως «αυτή η δολοφονία, δεν θα περάσει αναπάντητη» και κάλεσαν τους Τρικαλινούς πολίτες σε «μέτωπο κατά του Φασισμού και στην αντιδραστική πολιτική που τον στηρίζει».
Περίπου 500 διαδηλωτές από διάφορους Φορείς και Συλλογικότητες με πανό και συνθήματα κατά της «Χρυσής Αυγής», έφτασαν έξω από τα γραφεία της «Χρυσής Αυγής», σταμάτησαν για περίπου 15 λεπτά φωνάζοντας συνθήματα, ενώ μερικοί από αυτούς πέταξαν στα γραφεία που ήταν ερμητικά κλειστά, μπουκάλια με νερό και καφέδες.
Συλλαλητήριο κατά της «Χρυσής Αυγής», διοργανώθηκε την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013 το απόγευμα στην πλατεία Ρήγα Φεραίου στα Τρίκαλα με αφορμή την δολοφονία 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Στα συνθήματα της διαμαρτυρίας τονίστηκε πως «αυτή η δολοφονία, δεν θα περάσει αναπάντητη» και κάλεσαν τους Τρικαλινούς πολίτες σε «μέτωπο κατά του Φασισμού και στην αντιδραστική πολιτική που τον στηρίζει». Περίπου 500 διαδηλωτές από διάφορους Φορείς και Συλλογικότητες με πανό και συνθήματα κατά της «Χρυσής Αυγής», έφτασαν έξω από τα γραφεία της «Χρυσής Αυγής», σταμάτησαν για περίπου 15 λεπτά φωνάζοντας συνθήματα, ενώ μερικοί από αυτούς πέταξαν στα γραφεία που ήταν ερμητικά κλειστά, μπουκάλια με νερό και καφέδες. EUROKINISSI

Παρέμβαση της Διεθνής Αμνηστίας είχαμε, με αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Η Οργάνωση προειδοποιεί πως αν δεν υπάρξει γρήγορη αντίδραση, η κατάσταση θα ξεφύγει από τον έλεγχο

Σε ανακοίνωσή της, η οργάνωση τονίζει ότι οι ελληνικές αρχές "πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν, προκειμένου να εμποδίσουν περαιτέρω την υποκινούμενη βία μετά από τη δολοφονία ενός μουσικού και ακτιβιστή αντιφασίστα από έναν υποστηρικτή της ακροδεξιάς στην Αθήνα".

"Πολιτικά υποκινούμενη βία αυτού του είδους είναι απαράδεκτη οπουδήποτε, και η ιστορία έχει δείξει τις ζοφερές συνέπειες που έχει αν αφεθεί ανεξέλεγκτη. Οι ελληνικές αρχές πρέπει να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι επιθέσεις σαν αυτή δεν θα γίνουν ανεκτές, και ο δράστης ή οι δράστες της πρέπει να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης", δήλωσε η Τζεζέρκα Τιγκάνι, Αναπληρώτρια Διευθύντρια για το Πρόγραμμα της Ευρώπης και της Κεντρική Ασίας, της Διεθνούς Αμνηστίας.

"Η Διεθνής Αμνηστία έχει επανειλημμένα εκφράσει ανησυχίες για το πως η μισαλλοδοξία και η βία έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και για το ότι αυτές εκδηλώνονται με δημόσιες πράξεις ξενοφοβίας και ρατσισμού, οι οποίες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με την αδύναμη απάντηση των Αρχών", τονίζει η ανακοίνωση.

"Οι ελληνικές αρχές πρέπει να σταματήσουν αυτό το επικίνδυνο κύμα, πριν οδηγήσει σε περισσότερες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι οποίες αποτελούν σοβαρή απειλή για την ασφάλεια των πολιτών και τη δυνατότητά τους να εξασκούν το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση. Οι άνθρωποι θα πρέπει να μπορούν να εκφράζουν τις πολιτικές τους πεποιθήσεις χωρίς φόβο σωματικής βίας", πρόσθεσε το στέλεχος της Διεθνούς Αμνηστίας, χαρακτηρίζοντας ανατριχιαστική την άνοδο της ξενοφοβίας, μισαλλοδοξίας και των πολιτικά υποκινούμενων επιθέσεων στην Ελλάδα.

"Η δολοφονία σημειώθηκε μετά από αρκετά χρόνια μέτρων λιτότητας στην Ελλάδα, εν μέσω σοβαρής οικονομικής κρίσης. Οι ακροδεξιές απόψεις σαν αυτές που ασπάζεται η Χρυσή Αυγή, έχουν κερδίσει στήριξη στη διάρκεια αυτής της περιόδου -το κόμμα διαθέτει 18 έδρες στο ελληνικό Κοινοβούλιο".

"Αυτή η αύξηση της ξενοφοβίας, της μισαλλοδοξίας και των πολιτικά υποκινούμενων επιθέσεων στην Ελλάδα είναι πραγματικά ανατριχιαστική", πρόσθεσε η Τσ.Τιγκάνι.

"Οι αρχές πρέπει να δράσουν τώρα, ώστε να αποτρέψουν την εξάπλωση τέτοιου είδους βίας προτού ξεφύγει από τον έλεγχο", κατέληξε.

SHARE:

24Media Network