Δίκη Χρυσής Αυγής: “Δεχθήκαμε οργανωμένη επίθεση από Τάγμα” κατέθεσε φίλος του Παύλου Φύσσα

Δίκη Χρυσής Αυγής: “Δεχθήκαμε οργανωμένη επίθεση από Τάγμα” κατέθεσε φίλος του Παύλου Φύσσα
Δίκη Χρυσής Αυγής EUROKINISSI

Η κατάθεση του Νικόλαου Μαντά, ο οποίος βρισκόταν μαζί με την παρέα του στο Κοράλλι, το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Μία “οργανωμένη επίθεση” που δέχθηκαν από Τάγμα Εφόδου της Χρυσής Αυγής πριν να μαχαιρωθεί από τον Ρουπακιά ο Παύλος Φύσσας, περιέγραψε στην κατάθεση του για την εγκληματική οργάνωση ο φίλος του μουσικού, Νικόλαος Μαντάς, που ήταν μαζί με την παρέα του στο Κοράλλι το βράδυ της δολοφονίας.

Ο μάρτυρας δεν είδε την δολοφονία, καθώς είχε τρέξει να σωθεί, κυνηγημένος από το Τάγμα, σε άλλο σημείο. Είδε όμως, όπως κατέθεσε όλα όσα έγιναν ενόσω βρισκόταν η παρέα του Φύσσα στην καφετέρια: “Ήταν κάποιοι περίεργοι τύποι που μας κοιτούσαν αρκετά και ασχολιόντουσαν με τα κινητά” ανέφερε συμπληρώνοντας πως όταν έφθασαν στο καφέ “είδα και έναν με έναν μαίανδρο στο μπράτσο όταν πηγαίναμε”.

Όπως είπε ο κ. Μαντάς, μέσα στο μαγαζί βρίσκονταν κάποιοι από τους κατηγορουμένους: “Μας κοιτάγανε συνεχώς. Συνεχώς όμως. Και κοιτάγανε τα κινητά”.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, “όταν ήταν να φύγουμε, στην πλευρά από όπου είχαμε έρθει και είχαμε παρκάρει τα αυτοκίνητα, είχαν κάτσει κάποια άτομα με πράγματα στα χέρια τους, παλούκια, ρόπαλα, δεν ξέρω τι ήταν, και μας περιμένανε να πάμε προς τα εκεί..Όταν βγήκαμε στην Τσαλδάρη ήρθε ένα κομβόι με μηχανάκια, βγήκαν από το στενό της Κεφαλληνίας και ξεκίνησαν να μας κυνηγάνε. Αρχίσαμε να τρέχουμε.. Μας εγκλωβίσανε σε μία πιλοτή”.

Σε ερώτηση της προέδρου για “αυτόν με τον μαίανδρο” ο μάρτυρας, όπως και στην πρώτη δίκη, είπε πως είναι ο Αναστάσιος Μιχάλαρος (καταδικασμένος σε κάθειρξη 9 ετών σε πρώτο βαθμό) και πως τον γνώριζε από πριν.

Πρόεδρος: Πώς τον γνωρίζατε;

Μάρτυρας: Τον είχα δει σε βίντεο για τη Ζώνη, (Ναυπηγοεπισκευαστική) που έκανε μια ομιλία.

Πρόεδρος: Είχε μαίανδρο;

Μάρτυρας: Ναι ναι, τατουάζ. Είδα έναν ψηλό με καπέλο, φαινόταν σα να μετράει πόσοι είμαστε. Όταν βγήκαμε από το Κοράλλι ήταν εκεί που είχαμε παρκάρει τα αμάξια μας, στην Π. Μελά.

Πρόεδρος: Ξέρανε πού ήταν τα αμάξια σας;

Μάρτυρας: Τυχαία πήγανε; Πρέπει να τους ενημέρωσε ο Μιχάλαρος. Πρόεδρος: Δηλαδή δεν μπορούσατε να πάτε να πάρετε τα αμάξια σας; Μάρτυρας: Εσείς θα πηγαίνατε αν βλέπατε κόσμο με παλούκια να σας περιμένουν; Ήταν πολλά άτομα και ήρθε και ένα κομβόι με δικάβαλες και αυτοκίνητο. Περάσανε μπροστά μας, ήρθαν στην Κεφαλληνίας. Βγήκαν από το στενό και οι άλλοι. Το κομβόι σταμάτησε και βρήκε την ομάδα, σταμάτησε σε αυτούς δηλαδή η ομάδα..Ήρθαν καμιά 30αριά άτομα κατά πάνω μας, μας έλεγαν «θα σας σφάξουμε, κότες» και αρχίσαμε να τρέχουμε.

Πρόεδρος: Ήταν Χρυσαυγίτες;

https://www.news247.gr/chrisiaugi Όπως φάνηκε. Δεν μαζευόμαστε τυχαία με κοκκάλινα γάντια, ρόπαλα, όλοι από τον ίδιο πολιτικό χώρο..Εγκληματική οργάνωση είναι. Είχαν τις παραλλαγές, τα άρβυλα..

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε στην επίθεση που είχε δεχθεί ο ίδιος και άλλα τρία άτομα την ημέρα έναρξης της πρωτόδικης δίκης στον Κορυδαλλό ενώ πήγαιναν προς την δικαστική αίθουσα Πήραμε λάθος δρόμο, είχαμε βγει από την μεριά που ήταν η δική τους πορεία. Βγήκαμε εκεί κοντά. Βγήκαν μερικοί από αυτούς με παλούκια, με κρυμμένα χαρακτηριστικά, φουλ-φέις, χαφ-φέις..Τους είπαμε ότι είμαστε μάρτυρες, ήταν μαζί μου ο Ξυπόλητος, και μας λένε «για ποια δίκη πάτε;». Του είπαμε «για τον Παύλο» και ρώτησε «τι είδατε στην Τσαλδάρη;» και μας χτύπησαν. Εμένα, τον Μιχάλη, μια κοπέλα που είχαμε μαζί, τον πατέρα μου.

Πρόεδρος: Πήγατε στο νοσοκομείο;

Μάρτυρας: Ναι, το βράδυ.

Ερωτηθείς από την Εισαγγελέα για την στάση του Ρουπακιά όταν βρίσκονταν στον ίδιο χώρο μαζί του στο Τμήμα ο κ. Μαντάς είπε πως ο καταδικασμένος σε ισόβια για την δολοφονία του Φύσσα τους έλεγε πως βρέθηκε τυχαία στο Κερατσίνι και ότι ήταν να πάει στην ψαραγορά “Μας είπε πως κατά τύχη βρέθηκε εκεί. Ότι τον χτύπησε η αστυνομία και τον μάζεψε.. Μας ρωτούσε κι όλας «τί έγινε;». Κάποιος μάλιστα του είπε τι έγινε και αναφέρθηκε στο παρουσιαστικό της ομάδας που τους κυνήγησε ,για τις αρβύλες και όλα αυτά και ο Ρουπακιάς είπε “κι εγώ αρβυλάκια φοράω, δε νομίζω να με περάσετε για Χρυσαυγίτη;”.

Όπως κατέθεσε ο κ. Μαντάς είχε πάει σε πορεία μετά την επίθεση χρυσαυγιτών στο ΠΑΜΕ και ότι είχε γνωστούς του που είχαν χτυπηθεί τότε. Σε ερώτηση αν ο Φύσσας ήταν στο ΠΑΜΕ, ο μάρτυρας είπε πως όσο ο 34χρονος δούλευε στην Ζώνη “ήταν κοντά” και πως συμμετείχε όταν ψήφιζε το Σωματείο για απεργία.

Ερωτηθείς γιατί χαρακτηρίζει το περιστατικό οργανωμένη επίθεση, ο κ. Μαντάς είπε πως στόχος του Τάγματος ήταν “να χτυπήσουν αντιφρονούντες. Θεωρώ ότι ήξεραν τον Παύλο. Είχε δράσεις ,ήταν στην γειτονιά του, έκανε μουσική, ήταν Αντιφασίστας”.

Μετά την κατάθεση του μάρτυρα και ενόψει της επικείμενης ολοκλήρωσης των καταθέσεων για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την έναρξη εκείνων για την επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες, η Εισαγγελέας ζήτησε να απορριφθούν αιτήματα της υπεράσπισης για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση μαρτύρων κρίνοντας ότι δεν χρειάζεται μία τέτοια διαδικασία καθώς δεν προέκυψαν αντιφάσεις και δη, ικανές να ανατρέψουν τα δεδομένα της υπόθεσης. Ζήτησε επίσης να απορριφθεί και το αίτημα για κλήτευση του τότε υπουργού Προστασίας του Πολίτη ο οποίος είχε μεταβεί στο σημείο της δολοφονίας.

Με την πρόταση συντάχθηκε και η πλευρά των θυμάτων που τόνισε πως η υπεράσπιση ζήτησε να εξεταστούν “όλοι με όλους” επικαλούμενη “ψευδείς καταθέσεις” και αναφερόμενη σε ένα σχέδιο που εξυφάνθηκε για “πάνε αυτοί οι άνθρωποι στην φυλακή”. Από την πλευρά της η υπεράσπιση υπεραμύνθηκε των αιτημάτων της και της ανάγκης να ελεγχθούν όσα έχουν κατατεθεί ως τώρα , τονίζοντας πως αναμένει την εισαγγελική λειτουργό να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να υποβάλει στο τέλος όχι μία αβασάνιστη πρόταση όπως η σημερινή και “να ανταπεξέλθει υποδειγματικά όπως η κ. Οικονόμου”.

Επέμεινε δε ότι η δίκη είναι πολιτική αλλιώς “δεν θα είχαμε την ημέρα της απόφασης πολιτικούς αρχηγούς στα έδρανα του δικαστηρίου και πορείες απέξω” ,όπως ανέφερε ο εκ των συνηγόρων του αρχηγού της Χρυσής Αυγής

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 22 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα