Δίκη Χρυσής Αυγής: Η διαδικασία των ελαφρυντικών και οι ενδεχόμενες ποινές

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η διαδικασία των ελαφρυντικών και οι ενδεχόμενες ποινές
Ανάγνωση της απόφασης για τη δράση της Χρυσής Αυγής, την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Ποια θα είναι η συνέχεια στη διαδικασία της Δίκης μετά την ανακοίνωση της απόφασης, τι ισχύει για τα ελαφρυντικά.

Η διαδικασία στη Δίκη της Χρυσής Αυγής φυσικά δεν τελείωσε με την ανακοίνωση της απόφασης. Απομένουν πολλά ακόμα να γίνουν. Η ποινή για  ένταξη σε εγκληματική οργάνωση είναι : 5-10 χρόνια κάθειρξη (με ελαφρυντικό 1-5). Η ποινή για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης είναι: 5-15 χρόνια κάθειρξη (με ελαφρυντικό): 2-8

Αυτή την ώρα αγορεύουν οι συνήγοροι υπεράσπισης για τα ελαφρυντικά, διαδικασία που θα πάρει ώρες καθώς οι κατηγορούμενοι είναι πολλοί (68 για την ακρίβεια, σύμφωνα με τη δικογραφία).

Για το ζήτημα θα αγορεύσει η εισαγελλέας Αδαμαντία Οικονόμου, ενώ αμέσως μετά το δικαστήριο θα συσκεφθεί και θα εκδώσει την απόφασή του.

Η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί τόσο για τις ποινές όσων κατηγορουμένων έχουν κηρυχθεί ένοχοι, αλλά και για τις αναστολές επί των ποινών αυτών, οπότε και η υπεράσπιση θα ζητήσει να μην εκτελεστεί η ποινή σε βάρος κατηγορουμένων μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Μετά θα ακολουθήσουν δευτερολογίες συνηγόρων και μετά απόφαση, πάντα για τα ελαφρυντικά, κάτι που εκτιμάται πως θα γίνει την Πέμπτη.  Κατά άλλες εκτιμήσεις μπορεί να τραβήξει και άλλο σε μάκρος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα