Δίκη Χρυσής Αυγής: Η ώρα της Μάγδας Φύσσα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η ώρα της Μάγδας Φύσσα
Μάγδα Φύσσα intime

Για την τελευταία φορά που είδε τον γιό της, Παύλο καταθέτει την Παρασκευή (7/10) η Μάγδα Φύσσα. Οργανώσεις και συλλογικότητες καλούν στις 9 π.μ. έξω από το Εφετείο Αθηνών.

Με σύσσωμο το αντιναζιστικό κίνημα στο πλευρό της, καθώς συλλογικότητες και οργανώσεις έχουν προχωρήσει σε κάλεσμα, η Μάγδα Φύσσα καλείται σήμερα να καταθέσει για την 17η Σεπτεμβρίου του 2013, όταν είδε για τελευταία φορά τον γιο της Παύλο, προτού δολοφονηθεί από ομάδα χρυσαυγιτών.

Η μητέρα που έχει αποτελέσει σύμβολο για τον αγώνα της κατά των ακροδεξιών φαινομένων και υπέρ της καταδίκης των υπευθύνων για το θάνατο του 33χρονου Killah P, θα ανοίξει την “αυλαία” της αποδεικτικής διαδικασίας για τη δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό.

Ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, θα αναφερθεί τόσο στις τελευταίες στιγμές του 33χρονου μουσικού πριν χάσει τη ζωή του από το χέρι του Γ. Ρουπακιά στο Κερατσίνι, όσο και για την εμπλοκή όλων των κατηγορουμένων στην ανθρωποκτονία. Με τα πνεύματα να μην έχουν ηρεμήσει καθόλου από το 2015, όταν για πρώτη φορά ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα για να καταθέσει, η Μάγδα Φύσσα αναμένεται να τοποθετηθεί δυναμικά κατά την πρώην ηγετική ομάδας της Χρυσής Αυγής, που έχει καταδικαστεί ως διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Άγνωστο παραμένει αν και σε αυτή τη συνεδρίαση θα παρευρίσκονται οι οπαδοί του Ιω. Λαγού και του Ηλ. Κασιδιάρη, οι οποίοι βρέθηκαν σε ευθεία αντιπαράθεση με τους φίλους και συγγενείς της οικογένειας Φύσσα κατά την προηγούμενη συνεδρίαση. Ήταν η δικάσιμος στη διάρκεια της οποίας δεν έλειψαν ούτε οι ναζιστικοί χαιρετισμοί εντός της αίθουσας, προκαλώντας και πάλι την αντίδραση των παρευρισκόμενων και φυσικά τις έντονες διαμαρτυρίες της Μάγδας Φύσσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, ο Ηλ. Κασιδιάρης δεν πρόκειται να παρευρεθεί στη δικαστική αίθουσας. Απών αναμένεται να είναι και ο φυσικός αυτουργός της ανθρωποκτονίας Φύσσα, Γ. Ρουπακιάς, ο οποίος δεν έχει εμφανιστεί σε καμία συνεδρίαση.

«Αυτή η δικαστική μάχη δεν μπορεί να τελειώσει παρά με την επικύρωση της καταδίκης της 7 Οκτώβρη του 2020» τονίζει στο κάλεσμα του έξω από το Μέγαρο του Εφετείου ο δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα, Θαν. Καμπαγιάννης, ενώ το το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου και Εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδος επισημαίνει: «Όλοι την Παρασκευή 7 Οκτώβρη στις 9 π.μ. έξω από το Εφετείο Αθηνών. Στεκόμαστε στο πλευρό της Μάγδας Φύσσα».

Η κατάθεση στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο

Ήταν Οκτώβριος του 2015 όταν επί δύο ημέρες η Μάγδα Φύσσα κατέθετε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων όσα γνωρίζει για τη δολοφονία του γιου της, εμμένοντας στα όσα της είχε αναφέρει η κοπέλα του Παύλου, Χρύσα, για τα όσα προηγήθηκαν του φονικού.

Με αξιοπρέπεια αλλά ιδιαίτερα συγκινημένη, η Μάγδα Φύσσα ξεκίνησε την κατάθεσή της λέγοντας: “όσο και να θέλει η απέναντι πλευρά να μην καταθέσω, δεν υπάρχει περίπτωση. Για τη στυγερή δολοφονία του γιου μου θα μιλήσω, για τις 17 Σεπτεμβρίου που είδα τελευταία φορά το παιδί μου. Θα πήγαινε να δει μπάλα. Από εκείνο το απόγευμα δεν το ξαναείδα“.

Περιγράφοντας τα όσα συνέβησαν εκείνο το βράδυ, η μητέρα του Παύλου Φύσσα είπε: “Ο Παναγιώτης (ήρθε σπίτι και μου είπε: “Ο Παύλος χτύπησε, είναι στο Κρατικό και θέλει να σε δει. Ήρθα να σε πάρω“. Δεν το πίστεψα. Πίστεψα ότι είχε γίνει κάτι κακό. Δεν έκανα ερωτήσεις. Τον ρώτησα μόνο: “Μέχρι εδώ ήταν Τάκη; Αυτό ήταν η ζωή μας; “. Ήλπιζα ότι δεν έχει γίνει κάτι. Πάμε στο Κρατικό, βλέπω πολύ κόσμο, συγγενείς και φίλους. Δεν περιμένω να μου πει κανείς τίποτα, τρέχω μέσα. Είναι 2 γιατροί. Τους παρακάλαγα να μου πουν τί έχει συμβεί αλλά δεν μου λένε. Τραβάω το παραβάν να δω αν είναι κάπου, τους είπα να μου πουν τί έχει γίνει τώρα. Ο γιατρός μου έδωσε ένα χάπι και μου είπε την αλήθεια, ότι ο Παύλος δεν ζει, έφυγε. Πως είναι δυνατόν; ρώτησα. Μου είπε ότι τον μαχαίρωσαν στην καρδιά, η Χρυσή Αυγή. Μου είπε ότι “δεν μπορούσε να γίνει κάτι. Οι μαχαιριές ήταν επαγγελματικές, και εδώ έξω να γινόταν δεν θα προλαβαίναμε”.

Η Μάγδα Φύσσα συνέχισε την περιγραφή της: “Ζήτησα να δω το παιδί μου. Πήγα στο θάλαμο. Στις 3 το πρωί πήγα στο παιδί μου στο νεκροθάλαμο. Όσοι νομίζουν ότι τον τρομάξανε, τους λέω ότι κοιμόταν, ήταν ένας άγγελος. Προσπάθησα να τον ζεστάνω…”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα