Δίκη Χρυσής Αυγής: Προκλήσεις από την υπεράσπιση καταδικασθέντων – “Σε απόλυτη σύγχυση η Μάγδα Φύσσα”

Δίκη Χρυσής Αυγής: Προκλήσεις από την υπεράσπιση καταδικασθέντων – “Σε απόλυτη σύγχυση η Μάγδα Φύσσα”
Δικής Χρυσής Αυγής INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ως "τυχαίο συμβάν που αξιοποιήθηκε πολιτικά" χαρακτηρίστηκε η δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την υπεράσπιση των καταδικασθέντων για εγκληματική οργάνωση.

Πεπεισμένοι ότι “η δολοφονία Φύσσα ήταν ένα τυχαίο συμβάν που προκλήθηκε από συμπλοκή μετά από διένεξη μέσα στην καφετέρια Κοράλλι”, περιστατικό που στην συνέχεια “αξιοποιήθηκε πολιτικά” δήλωσαν κατά τον σχολιασμό των καταθέσεων συνήγοροι των κατηγορουμένων.

Η θέση της υπεράσπισης για όσα έγιναν στο Κερατσίνι δηλώθηκε με μία φράση που διατυπώθηκε από την πλευρά του καταδικασμένου σε κάθειρξη 13 ετών Ηλία Κασιδιάρη: “Έσπασε ο διάολος το ποδάρι του να χάσει ένας νέος άνθρωπος τη ζωή του και έγινε πολιτική σπέκουλα”. Μάλιστα ο ένας εκ των συνηγόρων του Κασιδιάρη, Φοίβος Μαργαρίτης δεν παρέλειψε να τονίσει στο δικαστήριο πως ο εντολέας του “επηρεάζει σημαντικά τις εξελίξεις, ενόψει των επερχομένων εκλογών“.

Κατά την σημερινή δικάσιμο, η υπεράσπιση, με πρώτους του συνηγόρους του καταδικασμένου σε κάθειρξη 13 ετών ως αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης Νίκου Μιχαλολιάκου, επέμεινε στην εκδοχή ότι όλα ξεκίνησαν από διένεξη μέσα στην καφετέρια και ότι ούτε στοχοποιημένος ήταν Φύσσας ούτε ενεπλάκη η Χρυσή Αυγή με όσα έγιναν στο Κερατσίνι την νύχτα της δολοφονίας του μουσικού.

Τόσο ο κ. Νίκος Μιχαλόλιας όσο και ο Δημήτρης Παπαδέλης, όσο και άλλοι συνήγοροι κατηγορουμένων που ακολούθησαν, επανέφεραν το αίτημα τους να καταθέσει στο δικαστήριο η τότε σύντροφος του Φύσσα, αναφέροντας πως: “Η μαρτυρία της είναι μείζονος σημασίας”. Οπως είπαν δεν πρέπει κλείσει ο κύκλος της ανθρωποκτονίας Φύσσα καθώς “όλα τα άλλα είναι φιοριτούρες, όλα από την ανθρωποκτονία ξεκίνησαν. Τα άλλα προστέθηκαν μετά για την πολιτική αξιοποίηση”.

Οι συνήγοροι είπαν πως εκείνη τη νύχτα εξελίχθηκαν δύο γεγονότα ,ανεξάρτητα μεταξύ τους “το γεγονός των απλώς συγκεντρωμένων και όχι αλληλοτροφοδοτούμενων όπως σας περιγράφουν, οι οποίοι με την παρουσία της αστυνομίας διελύθησαν και το γεγονός της συμπλοκής”.

Αναφερόμενος στην μητέρα του Παύλου Φύσσα ο κ. Μιχαλόλιας έκανε λόγο για “απόλυτη σύγχυση στην οποία είχε βρεθεί η γυναίκα. Από ό,τι βρήκε μπροστά της υιοθέτησε ό,τι μπορούσε για να απαλύνει τον πόνο της”. Ο συνήγορος επανέλαβε την θεώρηση που έχει η υπεράσπιση όσον αφορά τις επιβαρυντικές για την Χρυσή Αυγή καταθέσεις των φίλων του μουσικού, σύμφωνα με την οποία επειδή άφησαν μόνο τον μουσικό “έχουν ενοχές οι μάρτυρες που ανήκουν στην παρέα Φύσσα. Θεωρώ πολύ πιθανό ο Φύσσας να ήταν θύμα πρωτίστως της παρέας του.”

Οι συνήγοροι του αρχηγού της οργάνωσης επανέλαβαν επίσης πως το ασθενοφόρο που κλήθηκε να παραλάβει τον θανάσιμα μαχαιρωμένο 34χρονο, καθυστέρησε να φθάσει στο σημείο και για να “καλυφθούν” οι ευθύνες τους εμφανίζεται ένας γιατρός που λέει στην κ. Φύσσα ότι το χτύπημα ήταν επαγγελματικό “Είναι πρόδηλο ότι τα «περί επαγγελματικού χτυπήματος» ήταν μια απάντηση για αυτή την τεράστια καθυστέρηση” ανέφερε ο κ. Νίκος Μιχαλόλιας ο οποίος επεσήμανε στο δικαστήριο ότι “είμαστε στον δεύτερο βαθμό για δίκη πολιτικού κόμματος” και ότι στο πρώτο δικαστήριο “Υπό την πίεση κάποιων ανθρώπων έξω, οι φωνές έγιναν σκεπτικό καταδικαστικής απόφασης”. Ο κ. Μιχαλόλιας μάλιστα στο κλείσιμο της τοποθέτησης του είπε ότι “η ιστορία έχει έναν περίεργο τρόπο να εκδικείται. Και αυτό δεν απευθύνεται στην έδρα σας αλλά σε αυτούς που θέλησαν να χτίσουν τους αγώνες τους πάνω στο αίμα κάποιων αθώων”.

Η υπεράσπιση του αρχηγού της Χρυσής Αυγής δήλωσε πως το “τυχαίο περιστατικό” αξιοποιήθηκε διότι, όπως ανέφερε ο έτερος συνήγορος Δημήτρης Παπαδέλης “ήταν έτοιμοι”. Σύμφωνα με τους συνηγόρους “τίποτα δεν είναι συνηθισμένο σε αυτήν την υπόθεση. Δεν είναι συνηθισμένο να ασχολείται υπουργός με μια ανθρωποκτονία ούτε να καταθέτουν γι’ αυτή καθηγητές πανεπιστημίου.”

Κατά τον κ. Παπαδέλη “Η υπόθεση αυτή ως προς το αποδεικτικό της υλικό, σε ευρωπαϊκό κράτος δεν θα είχε εισαχθεί. Χωρίς υλικό, χωρίς βίντεο. Και κατά τα άλλα κατηγορήσαμε τον άλλον (Μιχαλολιάκο) για το βίντεο στις Θερμοπύλες; Ποιοι είναι οι μάρτυρες; Ξέρετε ποιοι ήταν οι πρώτοι μάρτυρες που ξεκίνησαν αυτή την υπόθεση; Δημοσιογράφοι! Άπαντες παραδέχονται ότι θα μπορούσε να είναι στη θέση του δολοφονηθέντος οποιοσδήποτε από αυτούς. Αυτή η παρατήρηση αν γίνει αντιληπτή στο εύρος που πρέπει, καταρρίπτει το αφήγημα περί στοχοποίησης και ενισχύει το αφήγημα της συμπλοκής” .

Η εκ των συνηγόρων του Ηλία Κασιδιάρη ανέφερε πως “Για να μπορέσει να καταδικαστεί ο κ. Κασιδιάρης, πρέπει να συνάγεται ότι μαζεύτηκαν τα μέλη του πολιτικού συμβουλίου και κατέστρωσαν σχέδιο για να εξοντώσουν τον στόχο τους. Αυτό δεν έχει υπάρξει ποτέ”.

Η συνήγορος με αιχμή του δόρατος το “περιστατικό που δεδομένα έγινε μέσα στο Κοράλλι” κινήθηκε στην ίδια γραμμή με τους συναδέλφους της ότι η δολοφονία του Παύλου Φύσσα “Είναι μια πραγματικά τυχαία ανθρωποκτονία. Έσπασε ο διάολος το ποδάρι του να χάσει ένας νέος άνθρωπος τη ζωή του και έγινε πολιτική σπέκουλα” διερωτώμενη τι λόγο είχε ο εντολέας της “που εκλεγόταν με 18% να οργανώσει ένα σχέδιο δολοφονίας “Τι θα έλεγε δηλαδή ο Κασιδιάρης, ότι θα έχανε 10 ψήφους από τον Φύσσα;”. Κατά την συνήγορο ο ίδιος ο δράστης της δολοφονίας Γιώργος Ρουπακιάς “πρέπει να μας πει τι έγινε και γιατί ενήργησε όπως ενήργησε γιατί 10 χρόνια τώρα όλοι αυτό προσπαθούμε να καταλάβουμε”.

Το ίδιο ανέφερε και ο συνήγορος του “πυρηνάρχη” Περάματος Αναστάσιου Πανταζή (καταδίκη 10 ετών και 24 μηνών σε πρώτο βαθμό) ζητώντας από τον Ρουπακιά “να μας πει γιατί πήγε και μαχαίρωσε δύο φορές τον Φύσσα ενώ το περιστατικό είχε λήξει όπως μας καταθέτουν οι υπόλοιποι μάρτυρες και να μην κρύβεται πίσω από την ιδιότητα του κατηγορουμένου”.

Και η πλευρά του Γιώργου Γερμενή (κάθειρξη 13 ετών για διεύθυνση) δια του συνηγόρου της, αφού τόνισε πως ο πρώην βουλευτής δεν είχε επικοινωνία με κανέναν εμπλεκόμενο στην δολοφονία, δήλωσε πως έγινε ένας διαπληκτισμός στο «Κοράλλι» εξαιτίας του οποίου “οι δύο πλευρές κάλεσαν τους φίλους τους” και έτσι “η δολοφονία Φύσσα δείχνει να είναι ένα τυχαίο γεγονός”.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Τετάρτη οπότε και αναμένεται να ολοκληρωθεί ο σχολιασμός της υπεράσπισης, ενώ δεν αποκλείεται να ξεκινήσουν οι καταθέσεις για την επίθεση χρυσαυγιτών κατά των Αιγυπτίων αλιεργατών στο Ικόνιο Περάματος το 2012.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα