Δίκη Χρυσής Αυγής: Δολοφονία Παύλου Φύσσα – Σήμερα η απολογία Ρουπακιά

Δίκη Χρυσής Αυγής: Δολοφονία Παύλου Φύσσα – Σήμερα η απολογία Ρουπακιά
Ο Γιώργος Ρουπακιάς Eurokinissi

Έφτασε η ημέρα που ο καθ’ ομολογία δολοφόνος, Γ. Ρουπακιάς, θα πρέπει να απαντήσει στους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όλες τις ερωτήσεις για το βράδυ της 18ης Σεπτεμβρίου του 2013.

Τέσσερα και πλέον χρόνια μετά την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής, ο καθ’ ομολογία δολοφόνος, Γ. Ρουπακιάς, πρόκειται να βρεθεί ενώπιον των φυσικών δικαστών του και να απαντήσει ενώπιον ακροατηρίου σε όλα τα καίρια ερωτήματα για το βράδυ της 18ης Σεπτεμβρίου του 2013.

Ο άνθρωπος, το χέρι του οποίου έβαλε τέλος στη ζωή του 34χρονου μουσικού Παύλου Φύσσα, ανοίγοντας το δρόμο στη διερεύνηση της δράσης της Χρυσής Αυγής, αναμένεται να δώσει διευκρινήσεις για τους λόγους που οδήγησαν στη δολοφονία, αλλά και τη σχέση των συγκατηγορούμενών του χρυσαυγιτών στην υπόθεση.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς συνελήφθη επ’ αυτοφώρω στην σκηνή του εγκλήματος, όταν ο ίδιος ο Παύλος Φύσσας τον υπέδειξε στους αστυνομικούς, λίγο πριν «φύγει». Πρόκειται για τον άνθρωπο, για τον οποίο η Μάγδα Φύσσα έχει πει σε τηλεοπτική της συνέντευξη στην ΕΡΤ: «Με μεγάλη ευκολία θα έκανα τον Ρουπακιά κομμάτια. Τώρα να μου τον δώσουν. Αρκεί να μου τον δώσουν. Να μου πουν πάρ’ τον και εγώ με μεγάλη ευκολία τον κομμάτιαζα. Και δεν θα είχα και τύψεις», ενώ μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 είχε υπογραμμίσει ότι δεν είναι σύμβολο, αλλά “υποχρεωμένη να είμαι στη δικαστική αίθουσα, είμαι υποχρεωμένη για πολλούς να είμαι εκεί”.

Τα όσα εκτυλίχθηκαν το βράδυ εκείνο έχουν αποτυπωθεί σε βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής, που συγκέντρωσε το ερευνητικό κέντρο Forensic Architecture και κατέθεσε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Μεταξύ άλλων, υπάρχει βίντεο από κάμερα της οδού Τσαλδάρη 68, που αποτυπώνει τη στιγμή της δολοφονίας, ενώ σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τη στιγμή που ο Γ. Ρουπακιάς προσέγγιζε το σημείο του εγκλήματος ο Παύλος Φύσσας περιτριγυριζόταν από 3-4 άτομα της Χ.Α.

Από το υλικό, εγείρονται ξανά τα ερωτήματα σχετικά με την ολιγωρία των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, που βρίσκονταν στο σημείο, καθώς εμφανίζονται να έχουν φτάσει στο σημείο νωρίτερα, ωστόσο αποφάσισαν να κάνουν τον κύκλο του οικοδομικού τετραγώνου, γεγονός που δεν διαβίβασαν στο κέντρο επιχειρήσεων της ΔΙΑΣ, ούτε ανέφεραν στις μαρτυρίες τους.

Στο παρελθόν, ο Γιώργος Ρουπακιάς που δηλώνει υποστηρικτής και όχι μέλος της Χρυσής Αυγής, έχει δώσει πλήρη κάλυψη σε όλους τους συγκατηγορούμενούς του, εκτός από το Γιώργο Δήμου, ο οποίος με τη σειρά του απολογούμενος έχει πει στο δικαστήριο ότι «δέχθηκε απειλές κατά της ζωής του για να μη μιλήσει».

Ο Γ. Ρουπακιάς έχει πει στο παρελθόν: «Επιτέθηκα στον Παύλο Φύσσα γιατί αυτός ήταν ο πρώτος που βρήκα μπροστά μου αφότου με τράβηξαν κάποιοι από την ομάδα αυτή από τα αυτοκίνητο. Και οι άλλοι βέβαια μου επιτέθηκαν, αλλά εγώ χτύπησα αποκλειστικά το θύμα γιατί αυτός βρισκόταν πιο κοντά μου. Το θύμα ούτε το γνώριζα ούτε κάποιος με έστειλε εκεί, ούτε πήγαινα ανάποδα με το αυτοκίνητό μου. Οι αστυνομικοί την ώρα που ήρθαν είδαν ότι δέχθηκα χτυπήματα από το θύμα και την παρέα του».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version