Δίκη Χρυσής Αυγής: Στις 18 Δεκεμβρίου η εισαγγελική πρόταση επί της ενοχής

Δίκη Χρυσής Αυγής: Στις 18 Δεκεμβρίου η εισαγγελική πρόταση επί της ενοχής
Από την απολογία του Νίκου Μιχαλολιάκου. Eurokinissi

«Ραντεβου» το Δεκέμβριο έδωσε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, προκειμένου η εισαγγελέας Αδαμαντίας Οικονόμου, θα εκφωνήσει εκτός απροόπτου, την πρότασή της επί της ενοχής ή μη των 69 κατηγορουμένων.

Στις 18 Δεκεμβρίου θα αγορεύσει τελικά την εισήγησή της επί της ενοχής, η εισαγγελέας της δίκης της Χρυσής Αυγής, Αδαμαντίας Οικονόμου.

Το Τριμελές Εφετείου Κακουργημάτων κήρυξε σήμερα το πέρας της αποδεικτικής διαδικασίας, δίνοντας νέο ραντεβού το Δεκέμβριο προκειμένου να ακούσει την πρόταση για την ενοχή ή μη των 69 κατηγορουμένων στην υπόυεση της εγκληματικής οργάνωσης. Να σημειωθεί πάντως, ότι δεν αποκλείεται εφόσον η εισαγγελική λειτουργός δεν έχει ολοκληρώσει την εισήγησή της να ζητήσει παράταση.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, η υπεράσπιση προχώρησε σε ένσταση ακυρότητας του κατηγορητηρίου και ειδικότερα ως προς το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, επικαλούμενη τη Σύμβαση του Παλέρμου η οποία κυρώθηκε από την Ελλάδα. Η επίμαχη σύμβαση προβλέπει ότι το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης προϋποθέτει την επιδίωξη οικονομικού οφέλους, πράγμα το οποίο είχε αναφέρει και το μέλος του δικαστικού συμβουλίου, Νικ. Σαλάτας, ως μειοψηφία στο παραπεμπτικό βούλευμα. Συγκεκριμένα, είχε αναφέρει ότι δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς δεν απεδείχθει ότι οι κατηγορούμενοι έδρασαν με στόχο να προσπορίσουν οικονομικό όφελος.

Από την πλευρά της, η πολιτική αγωγή επεσήμανε ότι η σύμβαση του Παλερμο προβλέπει ρητά ότι κάθε εννομη τάξη είναι ελεύθερη να επιλέξει ποιά χαρακτηριστικά θα προσδώσει στο αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, προσθέτοντας ότι η επιδίωξη οικονομικού οφέλους αποτελεί επιβαρυντική περίσταση. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφανθεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα