Δίκη Χρυσής Αυγής: Στο Εφετείο και οι αλιεργάτες -“Περιμένουμε να δικαστούν όπως πρέπει”

Δίκη Χρυσής Αυγής: Στο Εφετείο και οι αλιεργάτες -“Περιμένουμε να δικαστούν όπως πρέπει”
Αιγύπτιοι αλιεργάτες στο Εφετείο

Στο Εφετείο βρέθηκαν και οι Αιγύπριοι αλιεργάτες, θύματα δολοφονικής επίθεσης της Χρυσής Αυγής, μία από τις υποθέσεις που επίσης απασχόλησαν τη δικαιοσύνη όλο αυτό το διάστημα.

Στο Εφετείο Κακουργημάτων ενόψει της ετυμηγορίας για τη Χρυσή Αυγή βρέθηκαν και οι Αιγύπτιοι αλιεργάτες που είχαν πέσει θύματα δολοφονικής επίθεσης μελών της τον Ιούνιο του 2012.

Κατά την άφιξή τους, οι Αιγύπτιοι ψαράδες χειροκροτήθηκαν από μερίδα του κόσμου που είναι συγκεντρωμένος έξω από το Εφετείο, δηλώνοντας πως “περιμένουμε να δικαστούν όπως πρέπει”, αναφορικά με την επίθεση που είχαν δεχτεί από μέλη της τοπικής Οργάνωσης Περάματος της Χρυσής Αυγής στο Ικόνιο Περάματος στις 12 Ιουνίου 2012.

Το χρονικό της επίθεσης

Τα ξημερώματα της 12ης Ιουνίου του 2012 κι ενώ κοιμόντουσαν στη μονοκατοικία όπου διέμεναν στο Πέραμα, δέχθηκαν επίθεση από περισσότερα από 10 άτομα, τα οποία φέρονται να σχετίζονται άμεσα με τη Χρυσή Αυγή, ανάμεσά τους και ο Πυρηνάρχης Περάματος, Αν. Πανταζής.

Τα άτομα φέρονται να έσπασαν τα παράθυρα του σπιτιού, πέταξαν καπνογόνα και φωνάζοντας και βρίζοντας κραδαίνοντας ρόπαλα και ξύλα επιτέθηκαν στους ψαράδες που βρήκαν μέσα στο σπίτι. Οι τρεις που κοιμούνταν στο σπίτι κατάφεραν να αποφύγουν την επίθεση, ο τέταρτος, όμως, ο οποίος κοιμόταν στην ταράτσα της μονοκατοικιίας δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να δεχτεί το μένος των Χρυσαυγιτών, οι οποίοι τον χτυπούσαν αλύπητα και τον τραυμάτισαν πολύ σοβαρά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα