Δίκη Χρυσής Αυγής: “Τρελή” επιχείρησε να βγάλει τη σύζυγο του Γ. Ρουπακιά η Νίτσα Σκαρπέλη

Δίκη Χρυσής Αυγής: “Τρελή” επιχείρησε να βγάλει τη σύζυγο του Γ. Ρουπακιά η Νίτσα Σκαρπέλη
Δίκη Χρυσής Αυγής Eurokinissi

Η Νίτσα Σκαρπέλη υποστήριξε στη δίκη της Χρυσής Αυγής πως η ίδια μίλησε μία φορά μαζί της το πρωί μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, με την πρόεδρο να επικαλείται διαφορετικά στοιχεία σύμφωνα με την άρση απορρήτου.

«Το ότι έκανε ένας άνθρωπος κάτι, δεν σημαίνει ότι είναι ένοχοι όλοι. Οι υπόλοιποι που φέρονται να ήταν εκεί, δεν μπορώ να ξέρω αν φταίνε όλοι, ούτε έχω επαφές με αυτούς». Με αυτά τα λόγια η Νίτσα Σκαρπέλη, σύζυγος του πυρηνάρχη της ΤΟ Νίκαιας Γ. Πατέλη, επιχείρησε να καταρρίψει την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης στη δίκη της Χρυσής Αυγής, απεμπλέκοντας την ίδια και άλλους κατηγορούμενους από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Η κατηγορούμενη δήλωσε στέλεχος του πενταμελούς της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας, και όχι μέλος της Χρυσής Αυγής, ενώ επιχείρησε να απεμπλέξει τον εαυτό της και το σύζυγό της από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε τίποτα για τη δολοφονία, καθώς ενημερώθηκε την επόμενη ημέρα, ενώ και αργότερα δεν θέλησε να μάθει λεπτομέρειες, αν και κατηγορήθηκε ο σύζυγός της, «για να μην τα σκαλίζει».

Η κατηγορούμενη δέχθηκε το σφυροκόπημα της έδρας σχετικά με τις κλήσεις που φέρεται να αντάλλαξε με τη σύζυγο του Γ. Ρουπακιά το μοιραίο βράδυ και το επόμενο πρωί, με την ίδια να αρνείται τα πάντα. Απέδωσε όσα έχουν γίνει γνωστά στο «σοκ» της συζύγου Ρουπακιά, υποστηρίζοντας ότι ουδέποτε της ζήτησε να απεμπλέξει τη Χρυσή Αυγή από την υπόθεση.

Πρόεδρος: Μιλήσατε τα ξημερώματα και της είπατε, «όπως έστρωσε ο άντρας σου να κοιμηθεί»; Γιατί αυτό έχει πει εκείνη.

Κατηγορούμενη: Έχει πει και για άλλα πράγματα. Δεν ξέρω. Υποθέτω ότι ήταν σοκαρισμένη και δεν ήξερε καν σε ποιόν μιλούσε. Δεν μίλησε μαζί μου παρά μόνο το πρωί. Τότε με ενημέρωσε ότι θα έρθει σπίτι μου με κάτι αστυνομικούς για μια βαλίτσα που μου είχε δώσει, αλλά δεν είχε συμβεί κάτι τέτοιο. Ήρθαν, δεν βρέθηκε τίποτα, μετά αναίρεσε και είπε κάτι άλλο. Υπέθεσα ότι ήταν σοκαρισμένη και σε πανικό…

Εισαγγελέας: Δεν θέλατε να μάθετε τι είχε συμβεί;

Κατηγ: Δεν με ενδιέφερε τι έγινε. Ήξερα ότι δεν αφορά τον άντρα μου γιατί ήταν σπίτι μαζί μου εκείνο το βράδυ.

Εισαγγ: Τον έχουν δει έξω από την Τοπική….

Κατηγ: Όχι. Ήταν σπίτι. Δεν ισχύει αυτό το πράγμα.

Πρόεδρος: Υπάρχουν έξι τηλεφωνικές κλήσεις με τη σύζυγο Ρουπακιά το πρωί, όχι μία που λέτε…

Κατηγ: Μπορεί μέσα στον ύπνο μου το πρωί να μην θυμάμαι ότι με κάλεσαν…

Πρ: Έξι φορές;

Κατηγ: Μπορεί να το σήκωνα και να το έκλεινα και να μην το θυμάμαι μέσα στον ύπνο μου…

Θ. Σκορδέλη: “Είδα ανθρώπους, που τιμούν τον εθνικό ύμνο και τη σημαία”

Νωρίτερα, ως μία απλή κάτοικο του Αγίου Παντελεήμονα που ενδιαφερόταν για το καλό της περιοχής της, παρουσίασε τον εαυτό της η Θέμις Σκορδέλη, απολογούμενη για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η πρώην υποψήφια βουλευτής δήλωσε οπαδός και ψηφοφόρος της Χρυσής Αυγής, υποστηρίζοντας πως ουδέποτε προπηλάκισε κάποιον. «Δεν έχω προπηλακίσει ή εξυβρίσει κανέναν. Ζητούσα ποσόστωση, νομιμότητα και επιστροφή των παρανόμων αλλοδαπών, γιατί δεν γινόταν να αφομοιωθούν» υποστήριξε, ενώ αναφερόμενη στην υποψηφιότητά της είπε: «Το πιστεύω μου ήταν “Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια” και ανήκα στη ΝΔ. Προσέφυγα στους βουλευτές και δεν με βοήθησαν, αλλά στράφηκα προς τη Χρυσή Αυγή γιατί είδα ανθρώπους, που τιμούν τον εθνικό ύμνο και τη σημαία. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος μου έκανε την τιμή. Είδα ένα μορφωμένο άνθρωπο, μειλίχιο και μου το πρότεινε».

Η Θέμις Σκορδέλη ισχυρίστηκε ότι η ίδια ήταν εκπρόσωπος κατοίκων που είχε ευχέρεια λόγου σε σχέση με τους υπόλοιπους, καταλήγοντας πως δεν είχε κανένα όφελος από την κινητοποίησή της.

Παράλληλα, αναφέρθηκε σε περιστατικά που της έχουν αποδοθεί, αρνούμενη την εμπλοκή της. Ανάμεσά τους και ο χαρακτηρισμός των αλλοδαπών ως «κατσαρίδες» κατά τη συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου της Αθήνα. «Εκείνη τη μέρα στη συνεδρίαση ήταν μέσα όλα τα Εξάρχεια. Υπήρχε η πρόταση να αυξηθεί η αστυνόμευση και ήθελα να εξηγήσω ότι δεν είναι λογικό. Ήταν ατυχές παράδειγμα. Έχω ζητήσει συγγνώμη. Δεν τους θεωρώ κατσαρίδες, τους λυπάμαι για αυτά που περνάνε» είπε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα