Πέτρος Φιλιππίδης: Ματίκα, Μακρυπούλια, Χαλκιάς, Σχίζα και Κωτσοβούλου στη δίκη

Πέτρος Φιλιππίδης: Ματίκα, Μακρυπούλια, Χαλκιάς, Σχίζα και Κωτσοβούλου στη δίκη
Πέτρος Φιλιππίδης INTIME NEWS

"Παρέλαση" ηθοποιών αναμένεται να λάβει χώρα κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Μικρού Ορκωτού Δικαστηρίου, στο εδώλιο του οποίου κάθεται ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Οι ηθοποιοί Θάλεια Ματίκα, Ζέτα Μακρυπούλια και Αλίνα Κωτσοβούλου αλλά και ο Τάσος Χαλκιάς και η Ράνια Σχίζα έχουν κλητευθεί προκειμένου να καταθέσουν στο δικαστήριο στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, παρά το γεγονός ότι δεν περιλαμβάνονται στον αρχικό κατάλογο μαρτύρων.

Κι αυτό γιατί κρίθηκε ότι μπορούν -ο καθένας από την πλευρά του- να ρίξουν φως στην υπόθεση αναφορικά με την κατηγορία του βιασμού που έχει αποδοθεί στον Πέτρο Φιλιππίδη μετά την καταγγελία της πρώτη καταγγέλλουσας.

Ωστόσο, είναι άγνωστο αν τελικά θα ξεκινήσουν να καταθέτουν κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, αφού σε εξέλιξη βρίσκεται η κατάθεση της πρώην συνεργάτιδας του κατηγορούμενου ηθοποιού. Η μάρτυρας ξεκίνησε να καταθέτει την προηγούμενη δικάσιμο και ακόμη δεν έχει ολοκληρώσει.

Οι λόγοι της κλήτευσης

Οι τρεις πρώτες ηθοποιοί Θάλεια Ματίκα, Ζέτα Μακρυπούλια και Αλίνα Κωτσοβούλου καλούνται μετά από σχετική εισήγηση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία έκρινε πως θα μπορέσουν να βοηθήσουν το δικαστήριο στην ανεύρεση της αλήθειας. Η πρότασή της υιοθετήθηκε από το δικαστήριο, αφού η ίδια υποστήριξε ότι: «Είναι κρίσιμο να καταθέσουν, υπήρχε διάλογος με την κυρία Ματίκα με την πρώτη καταγγέλουσα, η κυρία Μακρυπούλια θα μας διαφωτίσει αν υπήρχε πρόθεση αντικατάστασης σε ρόλο στην παράσταση και η κυρία Κωτσοβούλου να απαντήσει αν είχε καλέσει την καταγγέλλουσα για την παράσταση».

Αντίθετα, οι άλλοι δύο συνάδελφοι του κατηγορούμενου, Χαλκιάς και Σχίζα, προτάθηκαν από τους υπερασπιστές του Φιλιππίδη, καθώς -όπως ανέπτυξαν στο δικαστήριο- ήταν στην πρόβα κατά την οποία φέρεται να έλαβε χώρα ο δεύτερος βιασμός που έχει περιγράψει η πρώτη καταγγέλλουσα.

Το αίτημα έλαβε χώρα μετά τις καταθέσεις μαρτύρων, σύμφωνα με τις οποίες δεν υπήρχε καθόλου καλή ακουστική στο χώρο και ό,τι συνέβαινε στα καμαρίνια ακούγονταν στη σκηνή.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα