Δίκη Φιλιππίδη: Για τρίτη ημέρα καταθέτει η δεύτερη μηνύτρια

Δίκη Φιλιππίδη: Για τρίτη ημέρα καταθέτει η δεύτερη μηνύτρια
Ο Πέτρος Φιλιππίδης στο δικαστήριο EUROKINISSI

Συνεχίζεται σήμερα η εξέταση της ηθοποιού που έχει καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για σεξουαλική κακοποίηση. Όσα έχει καταθέσει ήδη στο δικαστήριο.

Τις ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής αναμένεται να δεχθεί σήμερα -τρίτη ημέρα της εξέτασής της- η ηθοποιός που έχει καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για σεξουαλική κακοποίηση. Η κατάθεσή της αναμένεται να είναι και πάλι συναισθηματικά φορτισμένη, ενώ το κλίμα αναμένεται να είναι γεμάτο εντάσεις, αφού τίποτα δεν προμηνύει ότι θα σταματήσουν οι αντεγκλήσεις με την υπεράσπιση.

Με ανοιχτές τις πόρτες του για ακόμη μία συνεδρίαση, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο θα ασχοληθεί και πάλι με τα όσα έλαβαν χώρα το 2010 στο Θέατρο Μουσούρη και συγκεκριμένα μέσα στο καμαρίνι του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη. Οι στιγμές πανικού που ,όπως ανέφερε στο δικαστήριο η μηνύτρια, την υποχρέωναν να σταματήσει τις περιγραφές της, τελικά δεν την απέτρεψαν από το να δώσει μία ολοκληρωμένη εικόνα για την καταγγελλόμενη ημέρα.

Είπε στο δικαστήριο: «Κατέβασε το κολάν μου και παρέσυρε μαζί και το εσώρουχο μου. Με φοβερή δύναμη μου άνοιξε τα πόδια και προσπάθησε να εισχωρήσει μέσα μου. Συνέχισα να κουνιέμαι ασταμάτητα, κάποια στιγμή μετακίνησε το χέρι του για να πιάσει το γεννητικό του όργανο. Τότε κατάφερα να μετακινήσω το πόδι μου και να τον απομακρύνω. Σηκώθηκα και κοπάνησα σε κάποιο έπιπλο που βρισκόταν δίπλα. Βρέθηκε πίσω μου κι ένιωσα το γεννητικό του όργανο να με ακουμπάει στο γυμνό μέρος του σώματος μου, στο μηρό περίπου».

Οι ερωτήσεις των πληρεξουσίων δικηγόρων προς υποστήριξη της κατηγορίας, αναμένεται να αφορούν το υπό διερεύνηση αδίκημα και κυρίως τους λόγους που οδήγησαν τη γυναίκα να προσφύγει στις δικαστικές αρχές με καθυστέρηση περίπου δέκα χρόνων. Άλλωστε, αυτό είναι και το βασικό στοιχείο που θα θίξει και η υπεράσπιση επιχειρώντας να αποδομήσει τις καταγγελλόμενες σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη πράξεις.

Ως προς αυτό το ζήτημα, η καταγγέλλουσα έχει αναφέρει ότι «το μυαλό μου δεν σκεφτόταν καθαρά. Αν σκεφτόταν καθαρά θα έπρεπε να πάω κατευθείαν στον ιατροδικαστή. Οτιδήποτε πίστευα ότι μπορεί να οδηγήσει στο να μαθευτεί, με τρόμαζε».

Εισαγγελέας: Πώς πήρατε απόφαση για την καταγγελία;

Μάρτυρας: Αισθανόμουν δειλή. Όταν ξεκίνησε αυτό με τη Μπεκατώρου, ακολούθησε αυτή για τον Κιμούλη, όχι σεξουαλικού περιεχόμενου. Υπήρχε η αίσθηση ότι θα βγουν κι αλλά. Όσοι γνώριζαν για εμένα, άρχισαν να με παίρνουν τηλέφωνο και να μου λένε να μιλήσω. Ο σύζυγός μου με παρακίνησε. Εγώ δεν είχα ιδέα τι αδίκημα είναι αυτό, ούτε τα χρόνια που έχουν περάσει. Κάποια στιγμή είδα ότι μίλησαν οι τρεις επώνυμες κύριες Παπαχαραλάμπους, Δροσάκη, Αναστασοπούλου. Αυτό μου έδωσε δύναμη. Εγώ δε θέλω να διαπομπεύσω κανένα. Να μη ξαναγίνουν τέτοια πράγματα θέλω.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα