Δίκη Φιλιππίδη: Καταθέτουν Μακρυπούλια, Χαλκιάς και Σχίζα

Δίκη Φιλιππίδη: Καταθέτουν Μακρυπούλια, Χαλκιάς και Σχίζα
Ο Πέτρος Φιλιππίδης στο δικαστήριο intime

Εφτασε η ώρα να καταθέσουν στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη η Ζέτα Μακρυπούλια, ο Τάσος Χαλκιάς και η Ράνια Σχίζα.

Τρεις ακόμη ηθοποιοί θα περάσουν την Τρίτη την πόρτα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας προκειμένου να καταθέσουν στη δίκη κατά του Πέτρου Φιλιππίδη.

Η Ζέτα Μακρυπούλια, ο Τάσος Χαλκιάς και η Ράνια Σχίζα είναι οι τελευταίοι από τους πέντε καλλιτέχνες που κλήθηκαν από το δικαστήριο να αναφερθούν σε περιστατικά που έλαβαν χώρα πριν 14 χρόνια, όταν όλοι του συνεργάζονταν με τον ηθοποιό.

Η Ζέτα Μακρυπούλια έχει κλητευθεί μετά από εισήγηση της εισαγγελέως, έτσι ώστε να διαφωτίσει τους τακτικούς δικαστές και τους ενόρκους εάν υπήρχε πρόθεση αντικατάστασης σε ρόλο στην παράσταση. Η διευκρίνιση αυτή αφορά στη θέση της πρώτης καταγγέλλουσας που έχει περιγράψει το αδίκημα του βιασμού.

Από την άλλη, οι καταθέσεις των Χαλκιά και Σχίζα υπήρξαν πρόταση της υπεράσπισης, καθώς ήταν στην πρόβα κατά την οποία φέρεται να έλαβε χώρα ο δεύτερο βιασμός που έχει περιγράψει η πρώτη καταγγέλλουσα. Το αίτημα έλαβε χώρα μετά τις καταθέσεις μαρτύρων, σύμφωνα με τις οποίες δεν υπήρχε καθόλου καλή ακουστική στο χώρο και ό,τι συνέβαινε στα καμαρίνια ακούγονταν στη σκηνή.

Οι καταθέσεις Ματίκα – Κωτσοβούλου

Πάντως, τόσο η Θάλεια Ματίκα όσο και η Αλίνα Κωτσοβούλου δήλωσαν ότι δεν μπορούν αν θυμηθούν τίποτα σχετικό με τα περιστατικά, επικαλούμενες το μεγάλο χρονικό διάστημα που έχει περάσει από τότε.

Συγκεκριμένα, η Θάλεια Ματίκα που είχε κληθεί από το δικαστήριο καθώς φέρεται να είχε διάλογο με την πρώτη καταγγέλουσα, υποστήριξε ότι δεν θυμάται κανένα ιδιαίτερο περιστατικό. Επί της ουσίας, ούτε επιβεβαίωσε ούτε και διέψευσε όσα έχουν ακουστεί κατά την ακροαματική διαδικασία.

Πάντως η ηθοποιός διέψευσε τα όσα αναφέρει η γυναίκα του Πέτρου Φιλιππίδη, Ελπίδα Νίνου, τονίζοντας: «Δεν θα πήγαινα ποτέ στη γυναίκα του εργοδότη μου να μιλήσω έτσι για το παιδί ενός συναδέλφου. Εσείς δε με γνωρίζετε ή ίσως γνωρίζετε το όνομα μου, αλλά είμαι ένας άνθρωπος αποτραβηγμένος από το χώρο μου, ασχολούμαι μόνο με την τέχνη μου, τον άντρα μου και τα δυο μου παιδιά».

Αντίστοιχα, η Αλίνα Κωτσοβούλου υποστήριξε πως «έχουν περάσει 14 χρόνια, δε θυμάμαι». Ανέφερε στο δικαστήριο: «δε θυμάμαι καθόλου αν έχω πάρει τηλέφωνο την πρώτη καταγγέλουσα. Ένας βοηθός μπορεί να κάνει και 70 τηλέφωνα την ημέρα» κατέθεσε και πρόσθεσε ότι: «Την πρώτη καταγγέλουσα τη γνώρισα στο θέατρο Μουσούρη όταν ερχόταν να δει τη μητέρα της. Δε θυμάμαι με τη συχνότητα ερχόταν. Δεν είχα κάποια προσωπική σχέση μαζί της για να την χαρακτηρίσω ενοχλητική ή μη ενοχλητική».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα