Δίκη Φιλιππίδη: Συνεχίζεται η κατάθεση της δεύτερης καταγγέλλουσας

Δίκη Φιλιππίδη: Συνεχίζεται η κατάθεση της δεύτερης καταγγέλλουσας
Ο Πέτρος Φιλιππίδης στο δικαστήριο Eurokinissi

Ανοικτών των θυρών θα συνεχιστεί η κατάθεση της δεύτερης καταγγέλλουσας για τη φερόμενη κακοποίησή της από τον Πέτρο Φιλιππίδη. Οι συγκλονιστικές περιγραφές μέσα από το καμαρίνι του ηθοποιού και το ξέσπασμα ενώπιον του δικαστηρίου.

Σε μία ανοιχτή διαδικασία, σύμφωνη με τις αρχές της δημοσιότητας, θα βρεθεί ξανά η δεύτερη καταγγέλλουσα, η οποία θα αποπειραθεί εκ νέου να περιγράψει ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου τί έλαβε χώρα ένα μεσημέρι του Φεβρουαρίου του 2010, στο θέατρο «Μουσούρη» και συγκεκριμένα μέσα στο καμαρίνι του Πέτρου Φιλιππίδη.

Οι θύρες του δικαστηρίου άνοιξαν τελικά χθες, λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι, ύστερα από την ολοκλήρωση της πρώτης γυναίκας που κατήγγειλε τη σεξουαλική της κακοποίηση από το σκηνοθέτη – ηθοποιό. Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε η δεύτερη πολιτικώς ενάγουσα, η οποία ωστόσο λόγω της έντασης και της αδιαθεσίας που -όπως είπε- ένιωθε, δεν κατόρθωνε να ολοκληρώσει την περιγραφή της αξιόποινης πράξης.

Η γυναίκα έχοντας πλάτη στον Πέτρο Φιλιππίδη, βρέθηκε να τρέμει, να κλαίει και άλλοτε να δείχνει ότι καταρρέει, ακόμα και όταν το δικαστήριο την τοποθέτησε σε μία καρέκλα.

«Κάθισα στον καναπέ όπως πάντα. Ύστερα από λίγο μου λέει βγάλε πάλτο και έλα να σου δείξω κάτι. Πήγα και αισθάνθηκα να με αγκαλιάζει στην αριστερή πλευρά και με κράτησε στα πόδια του. Αστραπιαία σηκώθηκα και πήγα στο κινητό μου. Έκανα ψέμματα ότι με καλούσε η μητέρα μου και το κινητό ήταν στη δόνηση, ότι είπε κάποιο πρόβλημα και έπρεπε να πάω σπίτι. Δεν έδωσε καμία σημασία στο τηλέφωνο.

“Κάτσε λίγο και θα φύγεις” μου είπε. Κάθισε πραγματικά για να φύγω. Άμεσα ήρθε και έκατσε δίπλα μου στον καναπέ από την αριστερή πλευρά μου και από τότε ξεκίνησε ένας εφιάλτης. Όρμησε πάνω μου κυριολεκτικά σαν άγριο θηρίο και άρχισε να με φιλάει στο λαιμό, στο μάγουλο, στο πρόσωπο. Σας παρακαλώ του είπα, σταματήστε, δεν θέλω. Συνέχιζε και προσπαθούσε να φτάσει στο στόμα μου και εγώ προσπαθούσα να τον απωθήσω με τα χέρια μου και αυτός μου έλεγε χυδαία λόγια».

“Μια ασταμάτητη πάλη”

Με αυτόν τον τρόπο η πολιτικώς ενάγουσα προσπάθησε να περιγράψει με κομμένη την ανάσα της, όσα έχει καταγγείλει και στο παρελθόν.

Η ηθοποιός μετά από μια ολιγόλεπτη διακοπή, επιχείρησε να συνεχίσει την προσπάθειά της, ωστόσο χωρίς να κατορθώσει και πάλι να ολοκληρώσει: «Με τα χέρια του με πίεζε για να με κρατάει στον καναπέ και με χάιδευε στο στήθος και στα γεννητικά όργανα. Από εκείνη τη στιγμή μέχρι να τελειώσει το περιστατικό, όλα ήταν σε μια ασταμάτητη πάλη. Ήταν αδύνατον να τον απωθήσω γιατί τότε ήταν ογκώδης, μου δημιουργούσε μια πολύ κακή αίσθηση, προσπαθούσα να τον απωθήσω και έκανα σπαστικές κινήσεις ασταμάτητα γιατί δεν μπορούσα να κάνω ότι άλλο. Ενώ με πίεζε στον καναπέ κάποια στιγμή με είχε εγκλωβίσει στη γωνία και ανέβηκε πάνω στα γόνατα μου. Συνέχισε αυτό που είχε ξεκινήσει να κάνει και έβγαλε το φανελάκι. Είχα καταλάβει ότι είχε βγάλει έξω τα γεννητικά του όργανα. Με ακούμπαγε….».

Το δικαστήριο αναμένεται να συνεχίσει το πρωί από το επίμαχο σημείο μέσα στο καμαρίνι του Πέτρου Φιλιππίδη.

Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, ξεκίνησε η κατάθεση, με την καταγγέλλουσα να περιγράφει τη γνωριμία της με τον Πέτρο Φιλιππίδη μέσω κοινού γνωστού. Ο τελευταίος είχε αποστείλει το βιογραφικό της κοπέλας στον κατηγορούμενο σκηνοθέτη και τότε καλλιτεχνικό διευθυντή δύο θεάτρων. Μετά από λίγο καιρό δέχθηκε τηλεφώνημα από το ίδιο το Φιλιππίδη, όπως είπε, ζητώντας της να παρακολουθήσει τη θεατρική παράσταση που ανέβαζε εκείνο τον καιρό, καθώς θα τη χρειαζόταν για μια αντικατάσταση.

Σύμφωνα με τη μάρτυρας είχαν σχέση δασκάλου – μαθητή, ή τουλάχιστον αυτό καταλάβαινε η ίδια. «Μου είπε να διαβάσω ένα βιβλίο του Απόστολου Δοξιάδηο θείος Πέτρος και η εικασία του Γκολντμπαχ”. Ήθελα να το διαβάσω, το αγόρασα και ήταν ένα μαθηματικό κείμενο το οποίο δεν καταλάβαινα. Του είπα «το αγόρασα αλλά δεν κατάλαβα» και μου είπε «Εγώ θα είμαι για σένα ο θείος Πέτρος. Ο μέντορας σου», κατέθεσε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα