Δίκη Φουρθιώτη: Τι καταθέτουν οι γείτονες για τις αντιδράσεις του παρουσιαστή στις επιθέσεις στο σπίτι του

Δίκη Φουρθιώτη: Τι καταθέτουν οι γείτονες για τις αντιδράσεις του παρουσιαστή στις επιθέσεις στο σπίτι του
Ο Μένιος Φουρθιώτης Eurokinissi

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη του παρουσιαστή για τις επιθέσεις στο σπίτι του στο Διόνυσο το 2021.

Με τις καταθέσεις των υπολοίπων μαρτύρων γύρω από τις επιθέσεις που έλαβαν χώρα το 2021 στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη στο Διόνυσο συνεχίζει το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Κατά τη δεύτερη συνεδρίαση, δεν αποκλείεται και να ολοκληρωθεί η αποδεικτική διαδικασία, αφού οι ερωτήσεις του δικαστηρίου είναι στοχευμένες και δεν εκφεύγουν του αντικειμένου της δίκης.

Το ίδιο άλλωστε συνέβη και στην πρώτη δικάσιμο, όπου κατέθεσαν περίπου οκτώ μάρτυρες από τους συνολικά 19 που περιλαμβάνονται στον κατάλογο των μαρτύρων κατηγορίας. Εκτός από τους αστυνομικούς που καταδίωξαν τους δύο συγκατηγορούμενους του Μένιου Φουρθιώτη (σ.σ. βαρύνονται με το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με δόλο) κατέθεσαν γείτονες του παρουσιαστή στο Διόνυσο καθώς και οι δύο γυναίκες που φιλοξενούσε την περίοδο των επιθέσεων.

“Μας φόβισε το ξαφνικό του πράγματος”

«Άκουσα θορύβους, κρότους. Ήταν μακριά. Δεν κατάλαβα ότι ήταν πυροβολισμοί. Το κτίριο είναι τετραώροφο, εγώ ήμουν στο δεύτερο όροφο. Χτύπησε ο συναγερμός και μείναμε στα δωμάτια μας. Όταν ήλθε η αστυνομία κατεβήκαμε κάτω και μάθαμε ότι είχαν ρίξει κάτι πυροβολισμούς» περιέγραψε η μία εξ αυτών ως προς το πρώτο συμβάν, ενώ για τους εκρηκτικούς μηχανισμούς είπε πως «ακούσαμε ένα εκκωφαντικό κρότο. Το ξαφνικό του πράγματος μας φόβισε».

Και οι δύο μάρτυρες δήλωσαν πως δεν κινδύνεψαν ούτε και φοβήθηκαν για τη ζωή τους, καθώς και ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει κίνδυνος για τρίτους καθώς «το κτίριο είναι συμπαγές, γύρω δεν υπάρχουν αλλά κτίρια και ο δρόμος γενικά ήταν ήρεμος».

Εισαγγελέας: Ποια ήταν η αντίδραση του κ. Φουρθιώτη;

Μάρτυρας: Φαινόταν ταραγμένος, τρομαγμένος. Είχε πάθει και την καρδιά του και είχε έρθει και το ΕΚΑΒ.

“Ο Μένιος έβαλε τα κλάματα”

Αντίστοιχα, η δεύτερη φιλοξενούμενη διευκρίνισε: «ο Μένιος μου έδειξε ότι είχε τρομάξει παρά πολύ. Νομίζω την πρώτη φορά έβαλε και τα κλάματα».

Ο τότε γείτονας του Μ. Φουρθιώτη στο Διόνυσο αναφέρθηκε στα όσα είδε κατά το πρώτο συμβάν. «Άκουσα πυροβολισμούς 3-4 περίπου και κοίταξα από το παράθυρο. Είδα έναν άνθρωπο να τρέχει με κάπως αργό ρυθμό. Φορούσε κουκούλα από φούτερ, προσπαθούσε να καλύψει το όπλο και ήταν μετρίου αναστήματος προς το ψηλό. Βέβαια ήταν και σκοτάδι και ψηλά. Στην έκρηξη απλά ακούσαμε το δυνατό θόρυβο».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα