Δίκη για δολοφονία Καμπανού: Την ενοχή και των 12 κατηγορούμενων προτείνει η εισαγγελέας

Δίκη για δολοφονία Καμπανού: Την ενοχή και των 12 κατηγορούμενων προτείνει η εισαγγελέας
Γκράφιτι για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Την ενοχή και των 12 κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του προτείνει η εισαγγελέας του ΜΟΔ Θεσσαλονίκης. Η πρόταση των κατηγοριών για τον κάθε ένα ξεχωριστά.

Ολοκληρώθηκε η μαραθώνια απολογία της εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, Κυριακής Κλιάμπα μετά από τρεις ημέρες για την υπόθεση της στυγερής δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του.

Η εισαγγελέας κατέληξε στην κατάθεση της πρότασής της, σύμφωνα με την οποία προτείνει την ενοχή και των 12 κατηγορουμένων για τη δολοφονία του 19χρονου.

Παράλληλα πρότεινε την ενοχή αρκετών εκ των κατηγορουμένων για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά των δυο φίλων του Άλκη.

Συγκεκριμένα, η πρόταση της Εισαγγελέως ήταν η εξής:

Για τον 1ο κατηγορούμενο ηθική αυτουργία σε τελεσθείσα ανθρωποκτονία σε βάρος του Άλκη Καμπανού, ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Ά. Β. και ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Δ.Κ.

Για τους 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 7ο, 9ο, 10ο, 11ο 12ο ανθρωποκτονία τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία σε βάρος του Άλκη Καμπανού, απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία σε βάρος του Ά. Β.

Για τον 6ο κατηγορούμενο συνεργεία σε ανθρωποκτονία τελεσθείσα κατά συναυτουργία σε βάρος του Άλκη Καμπανού, συνεργεία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Α.Β και Δ.Κ.

Για τον 8ο κατηγορούμενο συνεργεία σε ανθρωποκτονία τελεσθείσα κατά συναυτουργία σε βάρος του Άλκη Καμπανού, συνεργεία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Α.Β και Δ.Κ. και για τον 10ο επιπλέον απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Δ.Κ.

«Όλοι ξεκίνησαν για να σκοτώσουν και το πέτυχαν», υπογράμμισε λέγοντας πως δεν στόχευαν απλά στο να κυνηγήσουν.

«Όλοι οι κατηγορούμενοι είχαν σκοπό να σκοτώσουν», είπε χαρακτηριστικά η Εισαγγελέας και τόνισε πως «δεν έδρασαν τυχαία», ενώ έδειξε τον 1ο κατηγορούμενο ως τον άνθρωπο που οργάνωσε τη φονική επίθεση.

Η εισαγγελέας, σύμφωνα με όσα αναφέρει το thestival.gr, είπε πως όλοι είχαν ανθρωποκτόνο δόλο, χαρακτήρισε “λυσσαλέα, καλά οργανωμένη” την επίθεση στον Άλκη Καμπανό και τους φίλους του ενώ τόνισε πως δεν είχαν σκοπό να προκαλέσουν σωματικές βλάβες αλλά να σκοτώσουν.

Έκανε μάλιστα λόγο για ένα άριστα οργανωμένο σχέδιο με σκοπό να αφαιρέσουν ζωές Αρειανών.

Αναφερόμενη στις απολογίες των 12 κατηγορουμένων, η εισαγγελέας δήλωσε πως είπαν υπερβολές και τερατώδη, προκατασκευασμένα ψέματα.

“Ήρθαν απέναντι μας επιστρατεύοντας τη φαντασία τους”, σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Κλιάμπα, υπογραμμίζοντας ότι “κανείς δεν μας απέδειξε ότι ήταν μεταμελημένος”.

Σε άλλο σημείο της αγόρευσής της η Εισαγγελέας είπε για τους 12 ότι “ξεκινούν να πολεμήσουν να εκδικηθούν τον εχθρό. Γιατί με τέτοιο εξοπλισμό μόνο στον πόλεμο πηγαίνεις ή καλύτερα για να σκοτώσεις“, ενώ για τη δολοφονική επίθεση τόνισε πως στόχος των κατηγορουμένων ήταν να περικυκλώσουν και να αιφνιδιάσουν τα θύματα.

Παράλληλα έκανε λόγο για ένα “σχέδιο από κοινού εκτέλεσης των αιώνιων εχθρών”.

Χαρακτήρισε απόλυτα οργανωμένη την “άνανδρη επίθεση” και τόνισε πως τόσο ο Άλκης όσο και ο φίλος του δέχθηκαν πολλαπλά χτυπήματα τόσο με τα όπλα που έφεραν οι δράστες της επίθεσης όσο και με κλωτσιές.

“Όλα ήταν προκαθορισμένα με κοινό παρονομαστή το μίσος”, τόνισε η κ. Κλιάμπα.

“Αυτοί συνεχίζουν ακάθεκτοι ενώ δυο νέοι ψυχορραγούν κανείς δε σταμάτησε τον άλλον”, σημείωσε μεταξύ άλλων η Εισαγγελέας και απέδωσε κοινό ανθρωποκτόνο δόλο και στους 12 κατηγορούμενους σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως ακόμη και όταν τα θύματα ήταν σε άθλια κατάσταση, δεν μπήκαν στη διαδικασία να ζητήσουν βοήθεια, έστω και ανώνυμα, αλλά τους χτυπούσαν μέχρι την τελευταία στιγμή και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν, αλλά πριν εξαφανιστούν, πανηγύρισαν.

Δεν ήταν θεατές σε μια παράσταση αλλά πρωταγωνιστές σε ένα δράμα“, τόνισε επίσης η Εισαγγελέας αποδίδοντας την “σκηνοθεσία” του στον 1ο κατηγορούμενο.

“Έχουμε 12 νέα παιδιά που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν έναν καλύτερο δρόμο στη ζωή τους και όχι το σκοτάδι”, είπε απευθυνόμενη στους 12 κατηγορούμενους η Εισαγγελέας μετά την πρότασή της.

Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα