Δίκη Λιγνάδη: “Μου είχε πει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να έχει σχέσεις με ανήλικα” – Νέα μαρτυρία κλειδί

Δίκη Λιγνάδη: “Μου είχε πει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να έχει σχέσεις με ανήλικα” – Νέα μαρτυρία κλειδί
Ο Δημήτρης Λιγνάδης μεταβαίνει στο δικαστήριο Eurokinissi

Η μαρτυρία - κλειδί της πρώην συντρόφου του Δημήτρη Λιγνάδη για τη βίαιη συμπεριφορά του, αλλά και τις σχέσεις με ανήλικα, που ο ίδιος άφηνε "ανοιχτές".

Για περιστατικά βίας, αλλά και σκληρές συμπεριφορές απέναντι της, κατέθεσε η πρώην σύντροφος του Δημήτρη Λιγνάδη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, υποστηρίζοντας πως ο κατηγορούμενος της δήλωσε πως «δεν υπάρχει πρόβλημα να έχει σχέσεις με ανήλικα».

Η γυναίκα που έχει χαρακτηριστεί «μάρτυρας – κλειδί», καθώς έχει καταθέσει και σε προγενέστερο στάδιο, αναφέρθηκε σε περιστατικά με ανήλικα αγόρια, τα οποία επισκέπτονταν το σπίτι του κατηγορούμενου αλλά και τα προβλήματα της σχέσης τους, μέχρι και το 2016 όποτε και διέκοψαν κάθε σχέση.

Η μάρτυρας αφού αναφέρθηκε στη μεταξύ τους σχέση η οποία ξεκίνησε το 2004, εξήγησε ότι τελευταία φορά μίλησε με τον Δημ. Λιγνάδη τηλεφωνικά όταν το 2016 της ζήτησε να έρθουν ξανά σε επαφή, καθώς ήδη είχαν χωρίσει.

«Του είπα ότι ακούγονται άσχημα πράγματα για αυτόν ότι συναναστρέφεται με νεαρά αγόρια» κατέθεσε, εξηγώντας ότι επρόκειτο για φήμες που ακούγονταν, ότι είχε σχέσεις με διάφορους νεαρούς που δεν ήταν δασκάλου-μαθητή.

Πρόεδρος: Πιστέψατε τις φήμες;

Μάρτυρας: Ναι, μου τις επιβεβαίωσε και τότε του είπα ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Στην Πάρο τον είχα δει με ένα αγόρι. Μου είχε κάνει εντύπωση η μεγάλη διαφορά ηλικίας. Ήταν 16, αλλά προσπάθησε να μου το κρύψει. Το ίδιο αγόρι το 2005 ήταν στο σπίτι του κατηγορούμενου. Μου έλεγε ο κατηγορούμενος ότι τον ερωτεύονταν συνέχεια αγόρια και κορίτσια.

Σύμφωνα με τη μάρτυρα, ο ίδιος ο κατηγορούμενος επιβεβαίωσε τις φήμες, λέγοντας: «μου είπε ότι όντως ισχύουν και ποιο είναι το πρόβλημά μου». Πάντως, η ίδια αρνήθηκε ότι έχει δει ποτέ έναν από τους τέσσερις καταγγέλλοντες στο περιβάλλον του σκηνοθέτη.

Η άκαρπη καταγγελία το 2017

Στη συνέχεια, η γυναίκα είπε ότι ο κατηγορούμενος ήταν βίαιος και σε βάρος της ίδιας, περιγράφοντας σκηνές από ένα καλοκαίρι στην Πάρο. Μάλιστα, υποστήριξε ότι είχε μιλήσει σε αξιωματικό της αστυνομίας για τις συμπεριφορές του το 2017, χωρίς όμως να γίνει κάτι.

Μάρτυρας: στην Πάρο μου είχε πει ότι το αγόρι ήταν 19 και όχι 16, μου το είπε το ίδιο το παιδί. Λεγόταν Κωνσταντίνος. Είχε έρθει μάλλον το 2005 στο σπίτι του κατηγορούμενου και ήθελε να αυτοκτονήσει και έλεγε ότι έχει πάρει χάπια.

Πολ.αγωγή: τι κάνατε;

Μάρτυρας: Ρώτησα αν θέλει βοήθεια. Κατάλαβα ότι δεν τα πήγαινε καλά με τους γονείς του. Επειδή εγώ δεχόμουν πιεστική συμπεριφορά από τον κατηγορούμενο συμπέρανα ότι κάτι άλλο συμβαίνει με τον κατηγορούμενο.

Πολ.αγωγή: εκτός από λεκτική βία;

Μάρτυρας: Και σωματική δύο φορές. Την πρώτη φορά με χτύπησε χωρίς λόγο. Έκανα πρόβα έναν μονόλογο, με κλώτσησε και άρχισε να με ταρακουνά.

Πολ.Αγωγή: το λέτε για πρώτη φορά. Λέτε ότι το 2013 κάτι συνέβη.

Μάρτυρας: είχα σεξουαλική επαφή που δεν την ήθελα, αλλά σταμάτησε. Δεν μιλώ για σεξουαλική κακοποίηση.

Πολ.Αγωγή: γιατί πήγατε να καταθέσετε;

Μάρτυρας: Ήθελα απλώς να σταματήσουν όλα αυτά. Ήθελα όταν ο ίδιος μου είχε πει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να έχει σχέσεις με ανήλικα το θεώρησα μη ηθικό, ότι καταστρέφει ψυχές. Είχα μιλήσει νωρίτερα σε ψυχολόγο της αστυνομίας το 2017 για την πιεστική συμπεριφορά και πως ο ίδιος παραδέχεται ότι έχει σχέσεις με ανήλικα αγόρια. Αναφέρθηκα στο όνομα του κατηγορούμενου. Μου είπε ότι δεν υπάρχει ποινικό αδίκημα σε ό,τι με αφορά και ότι δεν υπάρχει μήνυση σε βάρος του κατηγορούμενου για τα υπόλοιπα.

Πολ.αγωγή: Γιατί μιλήσατε το 2021;

Μάρτυρας: Δεν είχα κάτι άλλο να πω πέραν του ότι με είχε χτυπήσει και είχε σχέσεις με ανήλικα αγόρια. Δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι συνάπτει σχέσεις με παιδιά και είναι εξουσιαστικός.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα