Δίκη Πισπιρίγκου: “Η κεταμίνη ήταν μέσα στο βαλιτσάκι των γιατρών”, είπε ο Κούγιας – Καταθέτει ο Δασκαλάκης

Δίκη Πισπιρίγκου: “Η κεταμίνη ήταν μέσα στο βαλιτσάκι των γιατρών”, είπε ο Κούγιας – Καταθέτει ο Δασκαλάκης
Ρούλα Πισπιρίγκου eurokinissi

Αθώα δήλωσε για μια ακόμη φορά η Ρούλα Πισπιρίγκου και ζήτησε τη διακοπή της δίκης για να κληθούν νέοι μάρτυρες από το Δικαστήριο. Καταθέτει ο Μάνος Δασκαλάκης.

Τους ισχυρισμούς της Ρούλας Πισπιριγκου έναντι του κατηγορητηρίου που έχει συνταχθεί σε βάρος της, αναπτύσσει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο συνήγορος της Αλέξης Κούγιας.

Η 34χρονη κατηγορούμενη οδηγήθηκε στο εδώλιο συνοδεία δύο αστυνομικών. Φορούσε μαύρα ρούχα και στα χέρια της κρατούσε μία φωτογραφία της με την Τζωρτζίνα. Όσο άκουγε τον συνήγορο της έδειχνε συγκινημένη και δακρυσμένη. Ζήτησε μάλιστα χαρτομάντιλα τα οποία της τα έφεραν οι αστυνομικοί.

Παρούσες στη δικαστική αίθουσα η μητέρα, η αδελφή και ο πατριός της Ρούλας Πισπιρίγκου για να παρακολουθήσουν την κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη, κάτι που δεν θα γίνει καθώς η πρόεδρος ζήτησε να αποχωρήσουν από την αίθουσα καθώς είναι μάρτυρες

Η κατηγορούμενη μέσω του δικηγόρου της Αλέξη Κούγια δήλωσε αθώα και ζήτησε τη διακοπή της δίκης για να κληθούν νέοι μάρτυρες από το Δικαστήριο. «Η κατηγορία στη σημερινή της μορφή αποδίδει στην κατηγορουμένη τη χορήγηση κεταμίνης δύο φορές, μία στις 11/4/2021 στο Καραμανδάνειο όπου υπέστη ανακοπή και τη δεύτερη στο νοσοκομείο Παίδων στις 29/1/2022 όπου και κατέληξε. Δεν έχει βρεθεί στην κατοχή της κατηγορουμένης κεταμίνη ούτε η πορεία της και πως κατέληξε στο παιδί» τόνισε ο κ. Κούγιας.

Ο κ. Κούγιας επισήμανε πως για την απόπειρα στο Καραμανδάνειο δεν υπάρχουν τοξικολογικές εξετάσεις προηγούμενων ημερών ή μετά, που να αποδεικνύουν τη χορήγηση της κεταμίνης. «Η αίτια για την ανακοπή παραμένει ποινικώς απροσδιόριστη» τόνισε ο γνωστός ποινικολόγος.

Ο συνήγορος είπε πως η εντολέας του δηλώνει αθώα, αναφέροντας πως η υπόθεση έχει δομηθεί με σωρεία αβάσιμων επιστημονικά στοιχείων, εικασιών και σεναρίων.

Κατά την υπεράσπιση της 34χρονης στην υπόθεση “για πρώτη φόρα στα παγκόσμια χρονικά πρώτα βρέθηκε ο ένοχος και στην συνέχεια ήρθαν οι παθολογοανατόμοι για να στοιχειοθετήσουν την κατηγορία “

Ο Μάνος Δασκαλάκης Eurokinissi

Ο κ. Κούγιας έβαλλε κατά συγκεκριμένων επιστημόνων που θεωρεί ότι έπαιξαν καθοριστικό “σκοτεινό ρόλο” για την πορεία της εντολέα του προς το εδώλιο.

Χαρακτήρισε “εφεύρημα” την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας που αποδίδεται στην Ρούλα Πισπιριγκου ενώ σημείωσε πως η κατηγορία της ανθρωποκτονίας είναι εωλη. ” Η κεταμινη που υποτίθεται χορήγησε η κ. Κατηγορούμενη, χωρίς να έχει εντοπιστεί πως έφθασε στα χέρια της, ήταν εκεί. Στο Νοσοκομείο μέσα στο βαλιτσακι των γιατρών. Αλλά η κ. Πισπιριγκου την έψαξε την βρήκε κάπως που δεν ξέρουμε και την έδωσε. Εδώ έχουμε σενάριο.”

Ρούλα Πισπιρίγκου Eurokinissi

Έστρεψε επίσης τα βέλη του και στην Εισαγγελία που, όπως είπε, “αντί να αναζητήσει την πιθανότητα ευθυνών του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, μέσα στο οποίο πέθανε η Τζωρτζίνα το 2022 αλλά και η Μαλένα το 2019, θεώρησε πιο πιθανό να έχει σκοτώσει η μάνα μέσα στο Νοσοκομείο το παιδί της”.

Σύμφωνα με τον συνήγορο “είναι εν δυνάμει ελεγχόμενο το προσωπικό του Παίδων που δήλωσε παρανόμως ότι ουδέποτε δόθηκε ουσία στο παιδί βασιζόμενο σε μία κακή πρακτική που επιτρέπει να μην αναγράφονται τα φάρμακα που χορηγούνται κατά την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση “.

Η Εισαγγελία σύμφωνα με τον συνήγορο,”κατασκεύασε μια δεύτερη νοσηρή ιστορία: ότι στο Καραμανδάνειο τον Απρίλιο του 2021 έγινε απόπειρα ανθρωποκτονίας από την κατηγορούμενη. Αρχικά είπαν για ασφυκτικό θάνατο. Μετά το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών είπε πως δεν προκύπτει και έτσι χωρίς κανένα άλλο στοιχείο θεώρησε πως και η απόπειρα έγινε με χρήση κεταμίνης. Μάλιστα αυτοαναιρείται το Συμβούλιο που δέχεται ότι η κατηγορούμενη αναζήτησε στο διαδίκτυο την ουσία στις 22 Ιανουαρίου 2022, μια βδομάδα πριν πεθάνει η Τζωρτζίνα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα