Δίκη ψευτογιατρού: “Εμπιστεύτηκα τη ζωή του παιδιού μου σε έναν δολοφόνο, πως το άφησα;”

Δίκη ψευτογιατρού: “Εμπιστεύτηκα τη ζωή του παιδιού μου σε έναν δολοφόνο, πως το άφησα;”
Ο 47χρονος ψευτογιατρός οδηγείται στον ανακριτή Eurokinissi

Σοκάρουν οι μαρτυρίες της οικογένειας του 16χρονου που έπασχε από καρκίνο στον εγκέφαλο, τον οποίο ο Dr Kontos θα θεράπευε θαυματουργικά με το αζημίωτο. Τους έλεγε πως η υποτροπή "είναι πλασματική".

Το φρικτό δράμα μίας ακόμη οικογένειας που εναπόθεσε τις ελπίδες τους στον “Dr Kontos”, ο οποίος θαυματουργικά θα θεράπευε πλήρως τον καρκίνο του ανήλικου παιδιού τους άκουσε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Μία μάνα που έθαψε το 16χρονο παιδί της, γιατί τη διαβεβαίωνε για «πλήρη ίαση» με το αζημίωτο, γιατί της έλεγε ότι η υποτροπή «είναι πλασματική». Ένας πατέρας που παραδέχεται πως αν τελικά είχαν επιλέξει τη λύση του χειρουργείου, ο γιος τους θα ζούσε. Όταν ήρθε η αλήθεια να τους χτυπήσει κατάμουτρα, ήταν πια αργά. Το παιδί κατέληξε σε κώμα στο νοσοκομείο, όπου και έφυγε από τη ζωή.

«Δεν καταλάβαινα τι γίνεται, ποια η αλήθεια και ποια ψέματα, μου σπατάλησε τη ζωή του παιδιού μου, τη ροκάνισε, εμπιστεύτηκα τη ζωή του παιδιού μου σε έναν δολοφόνο, πως το άφησα; Μπορούσαμε να πάμε στην Ελβετία, αλλά δε πίστεψα ότι θα μπορούσαν να το κάνουν καλά», είπε η γυναίκα. Εικοσιδύο χιλιάδες ευρώ ζήτησε ενέσεις αρτεμισίνης και σκευάσματα για τον 16χρονο, που έπασχε από καρκίνο στον εγκέφαλο.

Η γυναίκα ανέφερε ότι τον εμπιστεύθηκε πως υπήρχε σωτηρία. «Είχα πειστεί οτι υπάρχει ένα όπλο άλλο το οποίο μπορεί να προσφέρει πλήρη ιάση στο παιδί μου. Χαιρόμουν που είχαμε βρει ένα άλλο όπλο», κατάθεσε, όταν οι γιατροί της είπαν ότι θα έπρεπε να γίνει έλεγχος γιατί υπήρξε υποτροπή, ο κατηγορούμενος της απάντησε «δεν υπάρχει υποτροπή. Αυτά είναι πλασματικά» εκεί της ζήτησε να ξεκινήσουν θεραπεία, αλλιώς «θα σας δώσουν παιδί παράλυτο».

Όταν δε του εξέφραζε τους φόβους της, όταν έβλεπε πως το παιδί είχε χάσει σε ελάχιστους μήνες 20 κιλά, ο Dr Kontos επέρριπτε ευθύνες στον 16χρονο: «Του είπα του Κόντου ‘θέλουμε να έρθουμε Αθήνα, να μας βάλετε στο κέντρο Ελβετίας’. Εκείνος μου απαντούσε ‘δε συμβαίνει τίποτα, όλα καλά’. Μου παρουσίαζε το παιδί μου κακομαθημένο. Και πίστευα ό,τι μου έλεγε».

Εξίσου τραγική και η επαναφορά στην πραγματικότητα με την οποία καλούνται να ζήσουν και οι δύο γονείς. Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια το πατέρα του 16χρονου, καθώς έκλαιγε:

Πρόεδρος: Το παιδί, εάν δεν είχε γίνει όλο αυτό με τον κατηγορούμενο, θα ζούσε;

Μάρτυρας: 100%. Με το χειρουργείο των Γερμανών, θα ζούσε τρία χρόνια. Ξέραμε ότι η περίπτωση ήταν δύσκολη αλλά κερδίζαμε χρόνο. Δυστυχώς επιλέξαμε τον δρόμο του κατηγορούμενου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα