Δίκη “ψευτογιατρού”: Συγκλονίζουν οι μάρτυρες – Έδινε μέλι και βότανα για τον καρκίνο

Δίκη “ψευτογιατρού”: Συγκλονίζουν οι μάρτυρες – Έδινε μέλι και βότανα για τον καρκίνο
Ο 47χρονος ψευτογιατρός οδηγείται στον ανακριτή Eurokinissi

Στην ελπίδα ότι ο άνθρωπος τους μπορεί να σωθεί, πάτησε, σύμφωνα με μάρτυρα, ο Dr Kontos ο οποίος χορηγούσε σκευάσματα για το ανοσοποιητικό και σταματούσε τις χημειοθεραπείες γιατί "ο ασθενής γίνεται ράκος".

Έχασε τον πατέρα του το 2015 από καρκίνο στον πνεύμονα, αφού είχε εμπιστευθεί τη θεραπεία του στην επαναστατική μέθοδος ο του «ογκολόγος Dr Kontos». Ο πρώτος μάρτυρας στην υπόθεση του «ψευτογιατρού» μίλησε για τις φρούδες ελπίδες που τους πρόσφερε με το αζημίωτο ο κατηγορούμενος.

«Μου είπε ότι ακόμα και καλά να μη πάει, θα στέκεται στα πόδια μέχρι την τελευταία στιγμή», «μου είπε να σταματήσει τις χημειοθεραπείες».

Και ως αποτέλεσμα: η κατάσταση του ασθενούς χειροτέρευε συνεχώς, σε σημείο που χρειάστηκε να κάνει παρακεντήσεις για να αφαιρείται το υγρό που συγκεντρώνονταν στον πνεύμονα του.

«Εμείς του λέγαμε ότι ο ασθενής χειροτερεύει, έλα να τον δεις. Ήρθε γύρω στις αρχές Αυγούστου και μας έδειξε ταυτότητα του ερυθρού σταυρού του διεθνούς. Αφού είχαμε ξεκινήσει παρακεντήσεις, τον πήραμε και του είπαμε ότι ο ασθενής δε μπορεί να πιει. Και μας είπε να πάρουμε νοσοκόμα που θα του βάζει με ορό με τα βότανα. Από ένα σημείο και μετά οι φλέβες του καταστρέφονταν και το υγρό ήταν κάπως καυστικό και του δημιουργούσε σαν εκζέματα. Μια ημέρα πριν πεθάνει μας είπε να του δώσουμε σόδα με νερό για να φύγουν τα φλέγματα» ανέφερε ο μάρτυρας.

Με λυγμούς, ο μάρτυρας αναφέρθηκε στα όσα προηγήθηκαν του βασανιστικού θανάτου του πατέρα του, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τις πράξεις του: «Ότι κάναμε, το κάναμε για να βοηθήσουμε».

Ο άνδρας περιέγραψε ότι του σύστησαν τον Dr. Konto συγχωριανοί του ως έναν ογκολόγο που εργάζεται σε Ελβετία και Αμερική και «αντιμετωπίζει καρκίνους με εναλλακτικές θεραπείες και βότανα». Ο κατηγορούμενος δε επικαλούνταν ακόμη και τη Μαριαννα Βαρδινογιαννη, η οποία -κατά το μάρτυρα- «τον παρακαλούσε να θεραπεύσει τα παιδιά στο ίδρυμα της».

Η πρώτη επικοινωνία τους ήταν μεταξύ 13-16 Ιουνίου, όπου «μου είπε ότι οι γιατροί κάνουν χημειοθεραπείες για να παίρνουν μίζες από φαρμακευτικές εταιρίες και στο εξωτερικό κάνουν πια άλλες θεραπείες» ενώ όπως περιέγραψε, στη συνέχεια τους ζήτησε να σταματήσουν και τις χημειοθεραπείες.

«Είναι δύσκολη περίπτωση αλλά θα μπορούσε να αναλάβει. Μου είπε «αν κάνει αυτά που θα του δώσω». Θα πρέπει να ακολουθεί ένα πρωτόκολλο. Μια διατροφή σε αντιοξειδωτικές ίνες και κάποια εκχυλίσματα και βότανα που παρασκεύαζε ο ίδιος και θα μπορούσαν να επιτεθούν στα καρκινικά κύτταρα. Μου είπε να σταματήσει την χημειοθεραπείες γιατί ο ασθενής γίνεται ράκος, ενώ με τη δίκη του μέθοδο θα ενισχύονταν το ανοσοποιητικό. Τον ρώτησα πως βλέπει την κατάσταση και είπε ότι είναι δύσκολη αλλά θα αυξήσουμε κατά 80% το προσδόκιμο ζωης. Μου είπε ότι ακόμα και καλά να μη πάει, θα στέκεται στα πόδια μέχρι την τελευταία στιγμή».

Φυσικά, το κόστος για την «επαναστατική» θεραπεία δεν ήταν μικρό. Η κάλυψη του κόστους των βοτάνων ήταν 7.200 ευρώ περίπου, γιατί ήταν εκχυλίσματα και παρασκευάζονται στο εργαστήριο του.

«Μου έστειλε πρόγραμμα διατροφής, πολύ απαιτητικό, με πολλά υγρά και χυμούς. Ένας από αυτούς με παντζάρι και σκόρδο του προκαλούσε καούρες και εμετό. Μας έλεγε ότι αντιδρά ο οργανισμός και καθαρίζει» περιέγραψε ο μάρτυρας που συνάντησε από κοντά το γιατρό στις 23 Ιουνίου 2015 και ο ασθενής πατέρας του, παρέδωσε το χρηματικό ποσό.

Όταν ο ασθενής άρχισε να χειροτερεύει, ο κατηγορούμενος του χορήγησε ένα χάπι και… μέλι από το Άγιο Όρος. «Η κατάσταση χειροτέρευε συνεχώς. Από τα μέσα Ιουλίου ο πατέρας μου χρειάστηκε συσκευή οξυγόνου. Εμείς είχαμε διακόψει τις θεραπείες στο νοσοκομείο γιατί είχαμε πλέον γιατρό τον Κόντο. Αν και χειροτέρευε η κατάσταση, ο Κοντός επέμενε ότι πρέπει να αυξήσουμε τις δόσεις των βοτάνων για να μικρύνουν οι όγκοι. Όλο και αύξανε ποσότητες υγρών, που στην κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο πατέρας μου δε γινόταν. Του δημιουργούσε τυμπανισμούς, αυτό πίεζε τον πνεύμονα».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα