Ψευτογιατρός: Στο εδώλιο ο Dr Kontos – Κατηγορείται για 12 θανάτους ασθενών

Ψευτογιατρός: Στο εδώλιο ο Dr Kontos – Κατηγορείται για 12 θανάτους ασθενών
Ο "ψευτογιατρός" που κατηγορείται για σωρεία αδικημάτων (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Ενώπιον της δικαιοσύνης θα βρεθεί ο "ψευτογιατρός" που κατηγορείται για τον θάνατο 12 ασθενών και την απόπειρα ανθρωποκτονίας ακόμη 14 ατόμων. Η περίπτωση του 13χρονου παιδιού που εξαπάτησε. Ένας πρώην υπουργός ανάμεσα στους συγκατηγορούμενούς του.

Λίγο πριν την εκπνοή της 18μηνης προσωρινής κράτησής του, ο Dr Kontos, γνωστός ως «ψευτογιατρός», θα καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, κατηγορούμενος για τον θάνατο 12 ασθενών και την απόπειρα ανθρωποκτονίας ακόμη 14 ατόμων, τα οποία φέρεται να εξαπάτησε, υποστηρίζοντας ότι μπορούσε να τους θεραπεύσει.

Ο «ψευτογιατρός» κατηγορείται για σωρεία αδικημάτων, και συγκεκριμένα για ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή και σε απόπειρα, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από κοινού, διακίνηση ναρκωτικών διακεκριμένη και κατ’ επάγγελμα, κακουργηματική απάτη κατ’ εξακολούθηση και σε απόπειρα, αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος, πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, οπλοκατοχή και παραβίαση του νόμου περί αρχαιοτήτων. Μαζί του έχουν παραπεμφθεί ακόμη 16 άτομα, τα οποία φέρονται να συνέδραμαν τον Dr Kontos στο έργο του.

Στο παραπεμπτικό βούλευμα, στο οποίο αναφέρεται ότι κατάφερε να αποσπάσει το ποσό των 838.175 ευρώ από τα θύματά του, περιγράφονται όλες οι περιπτώσεις ασθενών που έφτασαν μπροστά τους ελπίζοντας ψευδώς ότι θα βρουν θεραπεία. Ανάμεσά τους και ένα παιδί που το 2014, σε ηλικία 13 ετών, είχε διαγνωστεί με γλοιοβλάστωμα εγκεφάλου. Ο κατηγορούμενος φέρεται να πρότεινε να διακοπεί η «προτεινόμενη, επιστημονικά ενδεδειγμένη, και ακολουθούμενη έως τότε θεραπεία, και να ακολουθήσουν ως αποτελεσματικότερη και καταλληλότερη τη θεραπεία που τους σύστησε ο ίδιος». Μάλιστα, φέρεται ότι οδήγησε το παιδί σε αποστέωση, ενώ «απαξίωνε σκόπιμα τις γνωματεύσεις και ερμηνείες των άλλων γιατρών, καθώς και τα ευρήματα επί των μαγνητικών και η λοιπών ιατρικών εξετάσεων που έδειχναν επιδείνωση/υποτροπή της νόσου, επικαλούμενος «λάθος διάγνωση – εκτίμηση – μελέτη» των εξετάσεων, ισχυριζόμενος περαιτέρω ψευδώς ότι τα αποτελέσματα των ειδικών αιματολογικών εξετάσεων του ασθενούς από ιατρικό κέντρο της Ελβετίας στο οποίο ο ίδιος τις απέστειλε ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητικά, παρερμηνεύοντας επίσης τα συμπτώματα του ασθενούς που έτυχαν επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του».

Μεταξύ των συγκατηγορούμενων του, είναι και πρώην υπουργός και γιατρός, ο οποίος φέρεται να ενίσχυσε αποφασιστικά τον βασικό κατηγορούμενο στην εκτέλεση των πράξεων αυτών με τη συμβολή του. Κι αυτό γιατί ο πρώην υπουργός ως γιατρός σε κλινική της Αθήνας, ενεργώντας από κοινού με τον βασικό κατηγορούμενο και τέσσερις ακόμη γιατρούς φέρονται να προκάλεσαν στο θύμα βαριά σωματική βλάβη πείθοντας το θύμα να υποβληθεί σε άμεσα σε χειρουργική επέμβαση προς πλήρη αποκατάσταση του κινητικού του προβλήματος, όπως ρητά ο βασικός κατηγορούμενος τον είχε διαβεβαιώσει, αφού παρουσιάστηκε στον ασθενή ως δήθεν ιατρός, χειρουργός ορθοπεδικός.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα