Δίκη Σινούκ: Την απαλλαγή όλων για τα αντισταθμιστικά ωφελήματα ζητά ο εισαγγελέας

Δίκη Σινούκ: Την απαλλαγή όλων για τα αντισταθμιστικά ωφελήματα ζητά ο εισαγγελέας
Τέσσερις νεκροι και μια τραυματιας σε συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο Ελασσόνας,Τετάρτη 19 Απριλίου 2017 (EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ) Eurokinissi

Κατά την εισαγγελική εισήγηση για τα Αντισταθμιστικά Ωφελήματα (Α/Ω) από την προμήθεια των ελικοπτέρων Chinook, δεν προέκυψαν ενδείξεις ενοχής για τους τέσσερις κατηγορούμενους.

Την αθωωση των κατηγορουμένων για τα Αντισταθμιστικά Ωφελήματα (Α/Ω) από την προμήθεια των ελικοπτέρων Chinook ζήτησε ο εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

Ειδικότερα, ο εισαγγελικός λειτουργός εισηγήθηκε την απαλλαγή κατά περίσταση από τα αδικήματα της απιστίας με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και της ηθικής αυτουργίας σε αυτή, των:

– επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου,

– στενού του συνεργάτη στην εταιρεία SONAK Ηλία Αρκουμανέα,

– πρώην Γενικού Διευθυντή Εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Γιάννη Σμπώκου και

– πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Αμύνης, Αντώνη Κάντα.

Όπως υποστήριξε, δεν προέκυψαν στοιχεία ενοχής για τους τέσσερις κατηγορούμενους. Υπενθυμίζεται ότι η κύρια σύμβαση για την προμήθεια των Σινούκ υπεγράφη το 1998 επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλο στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Σύμφωνα με την κατηγορία, προέκυψε ότι δεν πραγματοποιήθηκαν τα αντισταθμιστικά ωφελήματα, ύψους 40,5 εκ. δολαρίων, προκαλώντας ζημία στο ελληνικό Δημόσιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα