Δικηγόρος οικογένειας Ζακ Κωστόπουλου: Κανένα αποτύπωμά του στο μαχαίρι

Δικηγόρος οικογένειας Ζακ Κωστόπουλου: Κανένα αποτύπωμά του στο μαχαίρι

Άφησε επίσης αιχμές κατά της αστυνομίας, λέγοντας ότι η βραδύτητα με την οποία έρχονται τα στοιχεία της υπόθεσης "είναι περίεργη". Επίσης είπε πως δεν έχουν κληθεί μάρτυρες να καταθέσουν για την ΕΔΕ

"Κανένας μάρτυρας δεν έχει κληθεί να καταθέσει στην ΕΔΕ για τους αστυνομικούς που χτύπησαν τον Ζακ Κωστόπουλο".

Αυτό δήλωσε στο News 24/7 στους 88,6 η Άννυ Παπαρούσσου, μία εκ των δικηγόρων της οικογένειας του θύματος.

Άφησε επίσης αιχμές κατά της αστυνομίας, λέγοντας ότι η βραδύτητα με την οποία έρχονται τα στοιχεία της υπόθεσης είναι περίεργη. "Υπάρχει κατάθεση ότι ο Κωστόπουλος ζητούσε βοήθεια", πρόσθεσε και επιβεβαίωσε ότι δεν βρέθηκε κανένα αποτύπωμα του ακτιβιστή στο κοσμηματοπωλείο.

"Υπάρχει κατάθεση ότι ο Ζακ Κωστόπουλος ζητούσε βοήθεια" πρόσθεσε, λέγοντας ότι όλα αυτά δεν συνάδουν με την αρχική εκδοχή της ληστειας.

"Ενδεχομένως να μπήκε για να προστατευτεί" δήλωσε και τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα αποτύπωμα του θύματος σε κανένα αντικείμενο "και βεβαίως όχι στο μαχαίρι".

Πρόσθεσε ότι από το οπτικό υλικό προκύπτει ότι ο 33χρονος ήταν σε κατάσταση ταραχής καθώς και ότι υπάρχουν πρόσωπα που έχουν "συναναστραφεί" μαζί του τα οποία δεν έχουν ταυτοποιθει. Ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια να πειστούν οι άνθρωποι που ήταν αυτόπτες μάρτυρες να προσέλθουν για να καταθεσουν.

Το βίντεο-ντοκουμέντο του News 24/7 λίγο πριν ο Ζακ Κωστόπουλος μπει στο κοσμηματοπωλείο όπου καταγράφεται η απώθησή του από δύο άτομα:

"Ήταν πάνω από 100 άτομα. Μένουν κάποιες πτυχές, κυρίως ως προς τον χρόνο του περιστατικού", σημείωσε. Μίλησε για καθυστερήσεις στη διαδικασία. "Τα στοιχεία έρχονται αργά και υπάρχει κίνδυνος να χαθούν", κατέληξε η Άννυ Παπαρούσσου.

Στο βίντεο που αποκάλυψε το Νews 24/7 φαίνεται αιμόφυρτος ο 33χρονος και δίπλα του ο άνδρας με το κίτρινο μπλουζάκι που απεικονίζεται και έξω από το ταχυφαγείο:

Θυμηθείτε το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Εφημερίδα των Συντακτών που αποτυπώνει τη δράση της αστυνομίας κατά το περιστατικό:

Για το περιστατικό έχει ξεκινήσει έρευνα με εντολή της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Όλγας Γεροβασίλη.

"Το βίντεο που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας εμφανίζει σκηνές που προκαλούν αποτροπιασμό, πράξεις και συμπεριφορές που δεν είναι ανεκτές ούτε από την κοινωνία, ούτε από την έννομη τάξη. Είναι αυτονόητο ότι αμέσως θα προχωρήσει η σχετική έρευνα", είχε δηλώσει η κ. Γεροβασίλη.

"Σε όποιον αρέσει"

Παρόλα αυτά, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας παρείχε πλήρη κάλυψη στους συναδέλφους του λέγοντας ότι τα χτυπήματα στον αιμόφυρτο 33χρονο ήταν αναγκαία. "Οι συνάδελφοι μου έχουν ήδη καταδικαστεί με όλα όσα ακούγονται. Μιλάνε για λιντσάρισμα, μιλάνε για αποτροπιασμό. Τα αστυνομικά εγχειρίδια δεν λένε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από αυτό που έκαναν οι συνάδελφοι μου. Στην προσπάθεια χειροπέδησής του άσκησαν την απολύτως απαραίτητη βία", δήλωνε ο κ. Πάκος στον ΑΝΤ1.

Και πρόσθετε: "Όλες οι αστυνομικές πρακτικές λένε τα ίδια πράγματα. Πάνε σε ένα συμβάν στο οποίο καλούνται να αντιμετωπίσουν ένα άτομο οπλισμένο σε αμόκ. Αυτό τους λένε. Δεν γνωρίζουν τίποτα άλλο. Για να χειροπεδηθεί αυτό το άτομο και να ασφαλιστεί, για να μην τραυματιστεί ο ίδιος ή διερχόμενος πολίτης ή οι ίδιοι αυτή είναι η πρακτική. Σε όποιον αρέσει, σε όποιον δεν αρέσει… γιατί σε εμένα δεν αρέσει κάτι άλλο. Δεν μπορεί να κρίνεται συνεχώς η δράση του αστυνομικού που είναι συγκεκριμένη με βάση την πολιτική ιδεολογία του καθενός που κυβερνάει".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βίντεο ντοκουμέντο: Ο Ζακ Κωστόπουλος, δέχθηκε τραμπουκισμό λίγο πριν μπει στο κοσμηματοπωλείο

Αποκαλύψεις για Ζακ Κωστόπουλο: "Κανένα αποτύπωμά του μέσα στο κοσμηματοπωλείο"

Θάνατος Ζακ Κωστόπουλου: Νέα μαρτυρία-Τον είδε να φωνάζει "βοήθεια" στην Πατησίων

SHARE:

24Media Network