Δικηγόρος συλληφθέντων στο Κουκάκι: “Δεν μου επιτρέπουν να επικοινωνήσω μαζί τους”

Δικηγόρος συλληφθέντων στο Κουκάκι: “Δεν μου επιτρέπουν να επικοινωνήσω μαζί τους”
Μαντάς και Καλλιακμάνης στον ΑΝΤ1

Ο Θεόδωρος Μαντάς δήλωσε πως του έχει απαγορευτεί η επικοινωνία με τους πελάτες του, τους συλληφθέντες στο Κουκάκι ενώ ο Γ. Καλλιακμάνης δήλωσε πως η σύλληψη έγινε βίαια γιατί "δεν υπήρχε άλλος τρόπος".

Ο Θεόδωρος Μαντάς, συνήγορος των συλληφθέντων στο Κουκάκι, μίλησε στο κεντρικό δελτίο των ANT1. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δεν του επιτρέπουν την επικοινωνία με τους πελάτες του, ενώ διέψευσε τους ισχυρισμούς της αστυνομίας.

“Δεν μου έχει επιτραπεί η είσοδος στο κτίριο της ΓΑΔΑ Και με αυτό τον τρόπο έχει παρεμποδιστεί η επικοινωνία μου με τους εντολείς μου.

Από τις 8 το πρωί και μετά οι εξηγήσεις που μου δόθηκαν από τη ΓΑΔΑ είναι ότι οι εντολείς μου είχαν απλώς προσαχθεί και όχι συλληφθεί, οπότε δεν μου επέτρεψαν την επικοινωνία. Από νωρίς το απόγευμα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο για να διαπιστωθούν τα τραύματά τους. Η νύχτα θα είναι πολύ μεγάλη.

Είμαι διαρκώς με τη μητέρα και σύζυγο. Νωρίς σήμερα τα ΜΑΤ εισέβαλαν χωρίς εντολή εισαγγελέα στην παρακείμενη κατοικία μιας μεσοαστικής οικογένειας στο Κουκάκι. Εκεί βρισκόταν ο πατέρας και οι δύο γιοι, όπου οι αστυνομικοί βιαιοπράγησαν εις βάρος τους”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Θεόδωρος Μαντάς.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γ. Καλλιακμάνης, από τη μεριά του δήλωσε χαρακτηριστικά:

“Δεν απαιτείται ένταλμα για την έρευνα. Η διαδικασία γίνεται με την παρουσία εισαγγελέα και μπαίνουν στο σπίτι όπου τελείται αδίκημα. Για την συμπεριφορά των αστυνομικών διερευνώνται τα πάντα.

Και εγώ όταν είδα μια εικόνα με μία κυρία με κουκούλα αισθάνθηκα άσχημα, αλλά όμως όταν μίλησα με τους συναδέλφους μου είπαν ότι δεν υπήρχε καμία γυναίκα με κουκούλα.

Ενώ ο κύριος πήγε να αρπάξει το όπλο Έλληνα Αστυνομικού και ξέρετε τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Όταν δεν συνεργάζονται οι συλλήψεις γίνονται βίαια. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα