Δηλητηρίασαν αδέσποτα σκυλιά στα Λαγυνά Θεσσαλονίκης

Δηλητηρίασαν αδέσποτα σκυλιά στα Λαγυνά Θεσσαλονίκης
KONSTANTINOS TSAKALIDIS / SOOC

Ο δήμαρχος Γιάννης Καραγιάννης εξέδωσε σχετική ανακοίνωση καταδικάζοντας τα κρούσματα δηλητηρίασης και ζήτησε τη συνεργασία των κατοίκων για τη σωστή διαχείρηση των αδέσποτων ζώων

Στα Λαγυνά του δήμου Λαγκαδά αδέσποτα σκυλιά ξεψύχησαν, πριν από τρεις μέρες, μετά από δηλητηρίαση. Ο δήμαρχος Γιάννης Καραγιάννης εξέδωσε σχετική ανακοίνωση καταδικάζοντας τα κρούσματα δηλητηρίασης.

«Ο δήμος Λαγκαδά καταδικάζει απερίφραστα τα κρούσματα δηλητηρίασης αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς που καταγράφηκαν στις 16-10-2017 στη δημοτική Κοινότητα Λαγυνών.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι τέτοιου είδους ενέργειες είναι επίσης ιδιαίτερα επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία και μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή των κατοίκων και κυρίως των μικρών παιδιών.

Για τον λόγο αυτό, η συνεργασία των συνδημοτών μας για τη σωστή διαχείριση αδέσποτων ζώων είναι σημαντική.

Για οποιαδήποτε πληροφορία και επισήμανση μπορούν να επικοινωνούν με το αρμόδιο γραφείο του δήμου Λαγκαδά στα τηλέφωνα: 23943 31076 και 23943 31071.

Υπενθυμίζεται προς ενημέρωση όλων, ότι τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς προστατεύονται από το Νόμο 4039/2012 και οι δράστες ζωοκτονίας ή κακοποίησης τους τιμωρούνται με υψηλό χρηματικό πρόστιμο και ποινή φυλάκισης».

(Φωτογραφία: Sooc, με πληροφορίες από Thestival)

SHARE:

24Media Network