“Δηλωμένο” το αεροσκάφος που προσγειώθηκε στο Ελ. Βενιζέλος

“Δηλωμένο” το αεροσκάφος που προσγειώθηκε στο Ελ. Βενιζέλος
Στιγμιότυπο από το αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος" Eurokinissi

Η πτήση είχε δηλωθεί ως VIP, δεν χρησιμοποιήθηκε η αίθουσα του αεροδρομίου και απογειώθηκε με σχέδιο πτήσης για το Μαρόκο.

Η προσγείωση ενός λήαρ τζετ Falcon 900 της Βενεζουέλας στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, το μεσημέρι του Σαββάτου, έχει προκαλέσει μέγα θέμα και πολιτική αντιπαράθεση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το Καράκας στις 24 Φεβρουαρίου και μετά από προσγειώσεις σε αεροδρόμιο της Πορτογαλίας και στη Γενεύη, προσγειώθηκε το Σάββατο για λίγες ώρες στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Οι πληροφορίες του militaire.gr αναφέρουν ότι το Falcon 900, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στις 14.00 το μεσημέρι του Σαββάτου προερχόμενο από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Αρχικά, η πτήση είχε δηλωθεί ως vip, αλλά τελικά όποιοι επέβαιναν στο αεροσκάφος δεν χρησιμοποίησαν την αίθουσα vip του αεροδρομίου. Στις 17.30 το αεροσκάφος απογειώθηκε με σχέδιο πτήσης για το Μαρόκο.

Η ΝΔ έβγαλε ανακοίνωση για το θέμα:

«Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας προσγειώθηκε το Σάββατο στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, και παρέμεινε στην Αθήνα για 4 ώρες στη διάρκεια των οποίων ο ΥΠΕΞ της κυβέρνησης Μαδούρο έκανε κάποιες συναντήσεις», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Η Πειραιώς προσθέτει: «Οι ερωτήσεις προς την κυβέρνηση είναι προφανείς: Γιατί ποιον ακριβώς λόγο έδωσε άδεια προσγείωσης στο εν λόγω αεροσκάφος, όταν οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες το αρνήθηκαν, και με ποιους ακριβώς συναντήθηκε ο εκπρόσωπος του κ. Μαδούρο;».

Η απάντηση του Μαξίμου:

«Το ερώτημα είναι εάν πρέπει να γελάσει ή να κλάψει κανείς με την κατάντια ενός πάλαι ποτέ σοβαρού κόμματος», σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές για την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

«Τα λαγωνικά του ΣΚΑΪ μας ανακάλυψαν ξανά. Από την προσγείωση ενός αεροσκάφους, το οποίο ερχόταν από την Ασία, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με σκοπό τον ανεφοδιασμό, ο ΣΚΑΪ κατασκεύασε μια θεωρία συνωμοσίας, την οποία θα ζήλευε ακόμη και ο Αρτέμης Σώρρας. Η ΝΔ προφανώς έσπευσε να την υιοθετήσει, όπως προφανώς αναμέναμε. Το ερώτημα είναι εάν πρέπει να γελάσει ή να κλάψει κανείς με την κατάντια ενός πάλαι ποτέ σοβαρού κόμματος», τονίζουν οι κυβερνητικές πηγές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα