Δημαδάμα: Με παρενόχλησε κομματικό στέλεχος μέσα σε ασανσέρ

Δημαδάμα: Με παρενόχλησε κομματικό στέλεχος μέσα σε ασανσέρ
Η Ζέφη Δημαδάμα Eurokinissi

Σε μια αποκάλυψη που προκαλεί σοκ προχώρησε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Ζέφη Δημαδάμα, καθώς όπως είπε στα πρώτα της βήματα παρενοχλήθηκε από κομματικό στέλεχος και είχε σκεφτεί να αποχωρήσει από την πολιτική.

Για τη σεξουαλική παρενόχληση που υπέστη μίλησε το πρωί της Τρίτης (19/1) η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Ζέφη Δημαδάμα στον απόηχο των καταγγελιών της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου.

“Είχα μιλήσει για την εμπειρία μου. Υπήρξε μια προσπάθεια μέσα σε ασανσέρ – “ένδειξη συμπάθειας” όπως ονομάστηκε – από κάποιον κύριο, στέλεχος ευρύτερα της προοδευτικής παράταξης. Έφυγα σοκαρισμένη γιατί δε θέλω κάτι τέτοιο, είπα” ανέφερε η κα. Δημαδάμα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

“Πριν από πολλά χρόνια έγινε. 20 χρόνια πριν. Ήταν προσπάθεια που είχε γίνε τότε, και εμένα με σόκαρε σε πρώτη φάση, ήταν τα πρώτα βήματά μου, και με έκανε μάλιστα να σκεφθώ την αποχώρηση από το χώρο της πολιτικής. Ευτυχώς δεν αποχώρησα”. Διευκρίνησε ότι ο θύτης “δεν είναι ενεργός στην πολιτική”.

Όπως επισήμανε, “όλα αυτά τα ζητήματα πρέπει να τα επεξεργαστεί κάνεις για να πάει παρακάτω. Δεν είχα μιλήσει σε κανέναν και ποτέ παρά μόνο στην οικογένειά μου και μάλιστα αρκετά χρόνια μετά”.

“Πολλές γυναίκες έρχονται μιλούν σε εμάς σε ευρύτερα εργασιακό χώρο, και έχουμε βοηθήσει γυναίκες που χρειάζονται νομικό σύμβουλο για να καταγγείλουν αυτά που έχουν πει” ανέφερε.

“Πρέπει να ανοίξουν στόματα με βάση την εμπειρία μας και την προσπάθεια που κάνουμε… Όχι σημαίνει όχι” τόνισε.

«Είναι εξαιρετικά ψυχοφθόρο να επαναλαμβάνει ένα θύμα παρενόχλησης ή κακοποίησης την ιστορία του» σημείωσε σε δηλώσεις που έκανε στη συνέχεια στην ΕΡΤ η κα. Δημαδάμα και υπογράμμισε ότι τέτοια περιστατικά συμβαίνουν ακόμα και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. «Χρειαζόμαστε θεσμικά εργαλεία για να αντιμετωπίσουμε αυτά τα φαινόμενα. Όλοι γνωρίζουμε περιστατικά, ξέρουμε τι συμβαίνει και πολλές φορές το θεωρούμε αυτονόητο, ακόμα και μέσα στην οικογένεια. Η μια αντίδραση είναι ότι το θύμα μπορεί να προκάλεσε, η άλλη, μη μιλάς γιατί δεν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε. Είναι πολύ δύσκολο για μια γυναίκα που πρέπει να αντιμετωπίσει τον προσωπικό της Γολγοθά χωρίς υποστήριξη πολλές φορές» ανέφερε.

Η ίδια διευκρίνισε πως στη δική της περίπτωση δεν υπήρξε κακοποίηση ή βιασμός: «Το ζήτημα δεν είναι οι λεπτομέρειες, το σημαντικό είναι να δοθεί η δυνατότητα στη γυναίκα της διπλανής πόρτας να βρει τη δύναμη να καταγγείλει φαινόμενα που γίνονται αυτή τη στιγμή που μιλάμε, είπε και κάλεσε τις αρχές να κάνουν κι άλλα βήματα και να δείξουν διεξόδους σε θύματα, αλλά και να σταματήσει η διαπόμπευσή τους. Είναι σημαντικό να στα σταματήσει η αόρατη βία των εκβιασμών που είναι δίπλα μας, στον εργασιακό χώρο, στο πανεπιστήμιο, παντού, και πρέπει επιτέλους να γίνουν βήματα και να δοθούν λύσεις, ώστε να μην υπάρχει αυτός ο Γολγοθάς μέχρι το δικαστήριο για τα θύματα».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα