Δήμαρχος Χαλανδρίου για Κακοκαιρία: “Χτυπούν τους Δήμους για να αποπροσανατολίσουν”

Δήμαρχος Χαλανδρίου για Κακοκαιρία: “Χτυπούν τους Δήμους για να αποπροσανατολίσουν”
O Σίμος Ρούσσος Eurokinissi

Ο Σίμος Ρούσσος απαντά στις κριτικές που δέχεται και τονίζει ότι οι επιθέσεις χρησιμεύουν ως μέσο αντιπερισπασμού για τα όσα έγιναν στην Αττική Οδό.

Είναι γεγονός ότι τις τελευταίες ώρες το ανάθεμα για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας στα βόρεια προάστια των Αθηνών έπεσε περισσότερο στις δημοτικές αρχές και στην περιφέρεια και λιγότερο στην κεντρική κρατική διοίκηση (κυβέρνηση).

Θέσαμε το παραπάνω συμπέρασμα στα υπόψιν του δημάρχου Χαλανδρίου, Σίμου Ρούσσου ο οποίος δέχεται πολύ σκληρή κριτική για το γεγονός ότι ο Δήμος του (με τα 300 χιλιόμετρα οδικού δικτύου) δεν είναι ακόμα πλήρως καθαρισμένος.

Ο κ. Ρούσσος συμμερίστηκε ότι υπάρχουν προβλήματα, ωστόσο ήταν σε θέση να ανταπαντήσει: “Τα πράγματα δεν είναι όπως παρουσιάζονται και σίγουρα δεν είναι άσπρο μαύρο. Θέσαμε μία προτεραιότητα ως Δήμος να ανοίξουμε κεντρικές οδικές αρτηρίες της περιοχής όπως η Παπανικολή, η Εθνικής Αντιστάσεως και η Πεντέλης (στο κομμάτι που “βλέπει” Χαλάνδρι) για τις οποίες, σύμφωνα με το σχέδιο που είχε εκπονηθεί, υπεύθυνη ήταν η Περιφέρεια Αττικής. Η Περιφέρεια δεν ανταποκρίθηκε αλλά φυσικά εμείς δεν μπορούσαμα νε αφήσουμε τους δρόμους αυτούς κλειστούς, ιδιαίτερα όταν μάθαμε ότι υπήρχαν χιλιάδες εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό. Από που θα έβγαιναν αυτοί οι άνθρωποι;”

Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου εντοπίζει και πολιτικές αιτίες πίσω από τις κριτικές προς την τοπική αυτοδιοίκηση που εντάθηκαν εσχάτως : “Σ’ έναν καθαρό αντιπερισπασμό για το θέμα της Αττικής Οδού, που είναι τεράστιο πολιτικό θέμα, χτυπούν τώρα τους δημάρχους. Και ξέρετε, ο αποπροσανατολισμός του κόσμου είναι μία καθαρά πολιτική επιλογή. Είμαστε οι δήμαρχοι 60 ώρες στο δρόμο. Και επειδή θέλω να είμαι δίκαιος, να ευχαριστήσω δημοσίως τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ για το μηχάνημα που μας διέθεσαν και το οποίο ήταν κρίσιμο στο έργο μας”.

Η πραγματικότητα στο Χαλάνδρι

Σύμφωνα με άλλες πηγές του Δήμου, η χιονόπτωση ήταν πραγματικά πολύ μεγάλης έντασης και όγκου. Ο δήμος διέθεσε από την πρώτη στιγμή τα τέσσερα μηχανήματα που έχει στην ιδιοκτησία του και άλλα δεκαοκτώ μισθωμένα, συνολικά, 22. Σε διπλές βάρδιες εργάζονταν οι τρεις μόνιμοι υπάλληλοι πολιτικής προστασίας του δήμου και οι υπόλοιποι συμβασιούχοι (οι οποίοι, ειρήσθω εν παρόδω, απολύονται σύντομα αφού δεν γίνεται να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους).

Το χιόνι, ιδιαίτερα στην περιοχή του Πατήματος, ήταν πάρα πολύ. Εφτασε τους 80 πόντους στο Πάτημα 2 (σσ αρκετά ψηλά στο Χαλάνδρι). Οχήματα για τη διανοιξη των δρόμων διατέθηκαν, σύμφωνα με τις πληροφορίες του NEWS 24/7, από την Τρίτη και έδωσαν προτεραιότητα στην οδό Ηρακλείτου, την κύρια οδική αρτηρία της περιοχής.

Τα οχήματα που εγκαταλείφθηκαν εν συνεχεία και μετά τη διάνοιξη του εν λόγω δρόμου, δυσκόλεψαν την κατάσταση. Το Πάτημα 2, κατά τις πηγές του δήμου, καθαρίστηκε ενώ το ίδιο έργο γίνεται από την Τετάρτη και στο Πάτημα 1 (πιο χαμηλά στο Χαλάνδρι, πάνω από τη Δουκίσσης Πλακεντίας). Ο καταμερισμός των ειδικών οχημάτων που επιχειρούν τις τελευταίες ώρες: Τέσσερα στο Κάτω Χαλάνδρι, τρία σε Πολύδροσο, Κέντρο κτλ, τέσσερα στο Πάτημα, δύο στην Τούφα.

Την Τρίτη το βράδυ τέλος, μεγάλο μέρος του αρμόδιου προσωπικού του δήμου απασχολήθηκε στην οδό Παπανικολή στην οποία καταγράφηκαν πτώσεις 7 δέντρων. Εκεί βγήκε και γερανός για να απομακρύνει εγκαίρως τους μεγάλους κορμούς.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα