Δήμαρχος Καμένων Βούρλων: Oσοι πιστεύουν ότι δεν θέλουμε τους πρόσφυγες, δεν ξέρουν την πραγματικότητα

Δήμαρχος Καμένων Βούρλων: Oσοι πιστεύουν ότι δεν θέλουμε τους πρόσφυγες, δεν ξέρουν την πραγματικότητα
Lamiareport.gr

Ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων Γιάννης Συκιώτης τονίζει ότι οι κάτοικοι της περιοχής δεν έχουν πρόβλημα με τους πρόσφυγες και αντέδρασαν επειδή το κατάλυμμα είναι ακατάλληλο. Παράλληλα εξέφρασε προβληματισμό γιατί η δομή βρίσκεται κοντά σε σχολεία.

Εδώ και δύο ημέρες, όσο βρίσκεται στην επικαιρότητα το θέμα των προσφυγόπουλων στα Καμένα Βούρλα, ο δήμαρχος της περιοχής Γιάννης Συκιώτης προσπαθεί να συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα κάτι που είναι εκ φύσεως είναι ανέφικτο. Δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι δεν έχει πρόβλημα με τους πρόσφυγες, όμως στη συνέχεια βάζει και ένα “αλλά”. Και από αυτό το “αλλά”αρχίζουν τα προβλήματα…

“Αντιδράσαμε στον ερχομό των παιδιών γιατί ήμασταν ανενημέρωτοι. Δεν μας το είχε πει κανείς. Ετσι λειτουργεί η δημοκρατία. Δεν προλάβαμε να ενημερώσουμε κανέναν, συλλόγους, ντόπιους κτλ” λέει ο κ. Συκιώτης στο News24/7.

“Oσοι πιστεύουν ότι οι κάτοικοι δεν θέλουν τους πρόσφυγες, δεν ξέρουν την πραγματικότητα. Αντιδράσαμε επίσης επειδή το κατάλυμμα που έβαλαν τα παιδιά είναι άθλιο, με κατσαρίδες και έντομα. Εχει χρόνια να δουλέψει το συγκεκριμένο. Απευθυνθήκαμε γι’ αυτό στις αρχές και περιμένουμε απαντήσεις ενώ βρισκόμαστε σε διαβούλευση τόσο με τον Υπουργό, τον κ. Μηταράκη, όσο και τους βουλευτές του νομού” συνέχισε.

“Πρέπει να ξέρετε ότι στον τόπο μας υπήρχε προσφυγική δομή 250 ανθρώπων. Συμβιώσαμε. Αλλά τώρα δεν ξέραμε. Οι άνθρωποι μένουν σε έναν άθλιο χώρο που βρίσκεται κοντά στις σχολικές μονάδες της περιοχής. Και λέγεται ότι δεν είναι όλοι ανήλικοι, ψάχνει τα στοιχεία η αστυνομία”.

Στα συνεχή ερωτήματά μας για το ποιο είναι πρόβλημα του να βρίσκεται μία δομή κοντά σε σχολικές μονάδες, ο κ. Συκιώτης δεν είχε πειστική απάντηση: “Εχετε οικογένεια εσείς που με ρωτάτε; Αν έχετε, ξέρετε. Υπάρχει φόβος”. Ποιος φόβος, δεν διευκρινίστηκε. Διευκρίνιστηκε όμως ότι όλα τα σχολεία της περιοχής παραμένουν κλειστά τις τελευταίες δύο ημέρες.

Ο κ. Συκιώτης διέψευσε επίσης κατηγορηματικά την πληροφορία που ήθελαν μερίδα των κατοίκων να εμποδίζει αποστολή τροφίμων στην προσφυγική δομή ενώ τόνισε ότι εφόσον συμπεράνει ότι η δομή είναι κατάλληλη, δεν έχει καμία αντίρρηση για την παραμονή των παιδιών.

“Θέλουν να πάνε στη Γερμανία, μας το είπε και ο Υπουργός. Είναι θέμα χρόνου. Αν το κατάλυμμα πάρει έγκριση, φυσικά θα μείνουν όσο χρειαστεί. Εμείς πάντως προτείναμε και άλλα καταλύμματα για τα παιδιά αυτά. Και επαναλαμβάνω, δεν έχουμε πρόβλημα μαζί τους”.

Ευτυχώς, την τελευταία φορά δεν μπήκε αυτο το μοιραίο αλλά…

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα