Δημήτρης Ινδαρές: “Η δαιμονοποίηση της οικογένειάς μου είναι εξοργιστική”

Δημήτρης Ινδαρές: “Η δαιμονοποίηση της οικογένειάς μου είναι εξοργιστική”
Δημήτρης Ινδαρές: Eurokinissi

Ο γνωστός σκηνοθέτης, θύμα αστυνομικής βίας, μίλησε για το περιστατικό που έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Τετάρτης, ενώ τόνισε πως ούτε ο ίδιος, ούτε η οικογένειά του είχαν καμία σχέση με την κατάληψη.

Σπάει τη σιωπή του ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές, ο οποίος μιλώντας στην κάμερα του OPEN, αναφέρθηκε στο περιστατικό που διαδραματίστηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στο Κουκάκι.

Συγκεκριμένα τα ξημερώματα της 18ης Δεκεμβρίου, ενώ πραγματοποιούταν εκκένωση τριών καταλήψεων στην περιοχή του Κουκακίου από την αστυνομία, ΜΑΤ εισέβαλαν στην οικία του Δ. Ινδάρε και ξυλοκόπησαν τον ίδιο και τους δύο γιους του, επειδή αρνήθηκαν να τους αφήσουν να μπουν χωρίς ένταλμα. Τα ΜΑΤ μάλιστα τοποθέτησαν κουκούλα στο κεφάλι του άνδρα, χωρίς να υπάρχει κανένας προφανής λόγος και στη συνέχεια τους συνέλαβαν.

“Αυτό που θέλω να καταθέσω είναι ότι ανήκω σε μια κατηγορία πολιτών που απεχθανόμαστε, δυσκολευόμαστε με τη στράτευση στα όρια, στα μέτωπα τα πολεμικά, που πιστεύουμε στη μετριοπάθεια, τη λογική, τη νομιμότητα. Είναι πάρα πολύ συγκινητική η ανταπόκριση των συνεργατών, των φίλων, των συναδέλφων μου, ακριβώς σε αυτή τη βάση”, αναφέρει στην αρχή του βίντεο ο Δημήτρης Ινδάρες.

“Με την πάροδο του χρόνου τα πράγματα βρίσκουν τις πραγματικές του διαστάσεις, έχει ξεκινήσει μία διαδικασία από την ελληνική δικαιοσύνη που και με την σημερινή αναβολή δίνει τον χρόνο για να φανεί η αλήθεια”, λέει στη συνέχεια ο Δημήτρης Ινδαρές, τονίζοντας πως σημαντικό ρόλο στο να λάμψει η αλήθεια παίζουν τα στοιχεία που εμφανίζουν στις αρχές οι γείτονες και οι άνθρωποι που ζουν στο Κουκάκι.

“Ήδη εμφανίζονται στοιχεία από τους γείτονες, από ανθρώπους που ζουν μαζί μας σε αυτή τη γειτονιά και γνωρίζουν πολύ καλά τι συμβαίνει, γνωρίζουν μάλιστα και τις πεποιθήσεις μας”.

“Παράλληλα, έχει αναπτυχθεί μία πολύ δυσάρεστη παραφιλολογία για το σπίτι μας, για τα παιδιά μου, για την γυναίκα μου, για την οικογένειά μας μέσα σε ένα σκηνικό απίστευτης πόλωσης και έντασης”.

Ο Δημήτρης Ινδαρές υπογράμμισε πως εκτός από το να αθωωθεί, αυτό που πραγματικά τον ενδιαφέρει είναι να βγει ένα νόημα.

“Σε τέτοιες συνθήκες η ουσία χάνεται. Μας ενδιαφέρει η ουσία, μας ενδιαφέρει η πραγματική καταγραφή των γεγονότων και μας ενδιαφέρει να αποκατασταθεί όχι μόνο η αλήθεια, όχι μόνο η αθωότητά μας αλλά και να βγει ένα νόημα πίσω από αυτό το εμφυλιοπολεμικό σκηνικό που έχει στηθεί με αφορμή από αυτό το τραγικό περιστατικό το οποίο ζήσαμε”.

Και κλείνοντας αναφέρει: “Έχουμε εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη και είμαστε βέβαιοι πως τα πράγματα και με την πάροδο του χρόνο που έδωσε η σημερινή αναβολή στο δικαστήριο θα δείξουν τις πραγματικές διαστάσεις της υπόθεσης”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα