Δημήτρης Κουφοντίνας: Ασκήθηκε αναίρεση από τον Άρειο Πάγο

Δημήτρης Κουφοντίνας: Ασκήθηκε αναίρεση από τον Άρειο Πάγο
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας Eurokinissi

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αποφάσισε την άσκηση της αναίρεσης κατά του βουλεύματος με το οποίο απορρίφθηκε η τελευταία αίτηση για τακτική άδεια του Δημ. Κουφοντίνα.

Στην άσκηση αναίρεσης του βουλεύματος με το οποίο απορρίφθηκε η τελευταία άδεια στο Δημήτρη Κουφοντίνα, προχώρησε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός, Ξένη Δημητρίου, προχώρησε στην ενέργεια αυτή αργά την Παρασκευή και ενώ ο καταδικασθείς για συμμετοχή στη 17Ν είχε μεταχθεί στην εντατική του νοσοκομείο Βόλου όπου νοσηλεύεται λόγω της απεργίας πείνα που έχει ξεκινήσει από τις 2 Μαΐου. 

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου έχει ομόφωνα απορρίψει την 7η κατά σειρά αίτηση του Δημ. Κουφοντίνα. Η αναίρεση θα συζητηθεί πολύ σύντομα στο Άρειο Πάγο.

Το σκεπτικό

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στο έγγραφο για την άσκηση της αναίρεσης αναφέρεται σε τρεις γνωμοδοτήσεις της Εισαγγελίας του ανώτατου δικαστηρίου (από το 1993 έως το 2011) αλλά και με μία πρόσφατη δημοσίευση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Παναγιώτη Μπρακουμάτσου, κατά την οποία οι πολυισοβίτες εφόσον έχουν εκτίσει συγκεκριμένο χρόνο κράτησης, δικαιούνται και αυτοί άδειας.

Κατά τις ίδιες πηγές, η Ξένη Δημητείου υποστηρίζει ότι το συμβούλιο Πλημμελειπδικών Βόλου εσφαλμένα ερμήνευσε τις διατάξεις του σωφρονιστικού κώδικα για την περίπτωση του Δημ. Κουφοντίνα, ενωπ προσθέτει πως δεν ια έπρεπε να εξετάσει τις ουσιαστικές προϋποθέσεις για τη χορήγηση της τακτικής του άδειας, καθώς το δικαστικό συμβούλιο δέσθηκε πως δεν υπήρχαν οι τυπικές προϋποθέσεις. 

Τέλος, η Εισαγγελεας του Αρείου Πάγου από τις 15 Μαΐου είχε αναθέσει σε αντεισαγγελέα να κρίνει την υπόθεση, ο οποίος είχε τελικά την άποψη πως δεν πρέπει να ασκηθεί αναίρεση. Ωστόσο, η Ξένη Δημητείου προχώρησε σε αντίθεση ενέργεια, αν και στο σκεπτικό του ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, επεσήμανε ότι το βούλευμα με το οποίο απορρίφθηκε το αίτημα Κουφοντίνα “έχει εμπεριστατωμένη αιτιολογία ως προς τη μη συνδρομή των προβλεπόμενων ουσιαστικών προϋποθέσεων”.

Ανακοίνωση ΝΔ για Κουφοντίνα

«Κανένα σοβαρό δημοκρατικό Κράτος δεν εκβιάζεται από τρομοκράτες ή θαυμαστές τους. Η Νέα Δημοκρατία θα καταργήσει τον νόμο Παρασκευόπουλου και θα επαναφέρει τις φυλακές υψίστης ασφαλείας για αμετανόητους τρομοκράτες».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα