Δημήτρης Λιγνάδης: Απορρίφθηκε η αίτηση εξαίρεσης της ανακρίτριας

Δημήτρης Λιγνάδης: Απορρίφθηκε η αίτηση εξαίρεσης της ανακρίτριας
Ο Δημήτρης Λιγνάδης ανάμεσα σε αστυνομικούς Eurokinissi

Ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε καταθέσει αίτηση εξαίρεσης σε βάρος της 19ης τακτικής ανακρίτριας, ζητώντας να αντικατασταθεί. Το σκεπτικό της απόφασης.

Το “πράσινο φως” ανάβει πάλι για την έρευνα κατά του Δημήτρη Λιγνάδη, ύστερα από την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών να απορρίψει την αίτηση εξαίρεσης που είχε καταθέσει σε βάρος της 19ης τακτικής ανακρίτριας, “παγώνοντας” προσωρινά κάθε ανακριτική πράξη.

Το δικαστικό συμβούλιο, εξέδωσε βούλευμα, με το οποίο αποφαίνεται ότι οι ενέργειες που έχει λάβει μέχρι σήμερα η δικαστική λειτουργός είναι σύννομες και δεν συντρέχει κανένας λόγος εξαίρεσης της.

Υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση επί της αίτησης, οι δικαστές σύμφωνα με πληροφορίες, έκριναν πως ο τρόπος με τον οποίο διευθύνεται η διαδικασία με την υποβολή ερωτήσεων σε μάρτυρες και κατηγορούμενους, δεν μπορεί από μόνος του να θεμελιώσει λόγο εξαίρεσης. Θα πρέπει παράλληλα, να υπάρχουν σαφείς ενδείξεις μεροληψίας, ωστόσο -κατά το συμβούλιο- στην επίμαχη περίπτωση, δεν συντρέχει τέτοιο λόγος, αφού δεν προκύπτει κάτι σχετικό από τα στοιχεία της δικογραφίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αίτηση εξαίρεσης είχε υποβληθεί από την υπεράσπισης του Δημ. Λιγνάδη μεταξύ άλλων αντίστοιχων δικονομικών ενεργειών, όπως η πειθαρχική αναφορά ενώπιον της αρμόδιας αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Το γεγονός ότι η προκείμενη αίτηση δεν έγινε δεκτή, επιτρέπει στην 19η τακτική ανακρίτρια να συνεχίσει την έρευνα της, την οποία είχε “παγώσει” έως ότι εκδοθεί η απόφαση για λόγους ευθιξίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα