Δημητρης Λιγνάδης: Ολοκληρώθηκε η τρίτη έρευνα

Δημητρης Λιγνάδης: Ολοκληρώθηκε η τρίτη έρευνα
O Δημήτρης Λιγνάδης στον ανακριτή Eurokinissi

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να αποφανθεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σχετικά με το αν θα ασκηθεί ή όχι σε βάρος του προφυλακισμένου σκηνοθέτη, ποινική δίωξη για το αδίκημα του βιασμού σε βαθμό κακουργήματος.

Στην ολοκλήρωση της έρευνας γύρω από την τρίτη κατά σειρά καταγγελία που έχει υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις του εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία που είχε αναλάβει τη προανάκριση για την τρίτη καταγγελία κατά του προφυλακισμένου σκηνοθέτη, ολοκλήρωσε τις ενέργειες της διαβιβάζοντας τη διοκπογραφία πίσω στην Εισαγγελία Πρωτοδικών. Τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να αποφασίσει εάν σε βάρος του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου θα ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα του βιασμού ή όχι.

Πρόκειται για την καταγγελία που έχει κάνει Έλληνας, ενήλικος το 2018 που φέρεται να τελέστηκε η πράξη, ενώ εμφανίζεται να γνώρισε τον κατηγορούμενο στην πλατεία του Αγίου Παύλου στο Μεταξουργείο. Επίσης, εμφανίζεται να μην σχετίζεται με τον καλλιτεχνικό χώρο, ενώ -κατά τον μηνυτή- έπιασαν συζήτηση, ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης του πρότεινε να πάνε στο σπίτι του, εκεί φέρεται να τον «νάρκωσε» με αλκοόλ και ναρκωτικές ουσίες. Πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη ο Δημ. Λιγνάδης έχει παράσχει γραπτές εξηγήσεις από τις φυλακές της Τρίπολης, στις οποίες κρατείται.

Η τέταρτη καταγγελία

Στα χέρια της Δικαιοσύνης βρίσκεται και τέταρτη καταγγελία σε βάρος του Δημ. Λιγνάδη. Ήδη η 19η τακτική ανακρίτρια έχει λάβει κατάθεση του προσώπου, ηλικίας 24 ετών σήμερα, η οποία δεν αποκλείεται να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, όπως άλλωστε έχει συμβεί και στην προηγούμενη και καταγγελία κατά του Δημ. Λιγνάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και ο τέταρτος καταγγέλλων επιβεβαίωσε μέσω των περιγραφών του τη μεθοδολογία που εμφανίζεται να είχε ο προφυλακισμένος σκηνοθέτης. Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι γνωρίστηκε με τον κατηγορούμενο στο κέντρο της Αθήνας και από εκεί οδηγήθηκε στο σπίτι του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα