Δημήτρης Λιγνάδης: Το καθοριστικό διήμερο πριν τη σύλληψη

Δημήτρης Λιγνάδης: Το καθοριστικό διήμερο πριν τη σύλληψη
Ο Δημήτρης Λιγνάδης Eurokinissi

Το χρονικό της πολύκροτης υπόθεσης του Δ. Λιγνάδη, ο οποίος συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου. Η μήνυση για βιασμό το 2010 που άνοιξε τον δρόμο για καταιγιστικές εξελίξεις.

Καταιγιστικές ήταν οι εξελίξεις τις τελευταίες ώρες στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, με τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη να συλλαμβάνεται το απόγευμα του Σαββάτου (20/02) μετά από σχετικό ένταλμα που εκδόθηκε νωρίτερα. Σε βάρος του σκηνοθέτη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα του βιασμού κατά συρροή.

Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε από το πρωί της Παρασκευής (19/02) όταν -λίγο πριν η υπουργός Πολιτισμού Λινά Μενδώνη κατονομάσει τον Δ. Λιγνάδη ως “επικίνδυνο άνθρωπο” που την “εξαπάτησε”– έγινε γνωστό ότι ακόμα μία μηνυτήρια αναφορά έχει κατατεθεί σε βάρος του σκηνοθέτη. Πρόκειται για άνδρα ηλικίας 25 ετών σήμερα, ο οποίος δεν σχετίζεται με τον καλλιτεχνικό χώρο.

Στην αναφορά ο καταγγέλλων αναφέρει ότι το 2010 βιάστηκε από το σκηνοθέτη. «Ήμουν 14 χρόνων, πήγαινα στη Β’ Γυμνασίου. Μας πλησίασε λέγοντάς μας ότι ψάχνει νέα ταλέντα για το θέατρο. Μας είπε ότι είχε πολλές γνωριμίες και μπορούσε να βοηθήσει όποιον ήθελε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Μ’ έπαιρνε και πηγαίναμε σε συναυλίες πολύ γνωστών τραγουδιστών» υποστηρίζει, ενώ κάνει λόγο και για άλλα παιδιά, με αντίστοιχα βιώματα.

Πράγματι, αυτό που κινητοποίησε σε μεγάλο βαθμό την Εισαγγελία Πρωτοδικών ήταν το γεγονός ότι η επίμαχη υπόθεση δεν έχει παραγραφεί. Αυτή ήταν και η ουσιαστική διαφορά με την πρώτη κατά σειρά μήνυση, η οποία έχει υποβληθεί κατά του Δημήτρη Λιγνάδη.

Πρόκειται για τις καταγγελίες του Βασίλη Κ., ο οποίος και σε τηλεοπτική του συνέντευξη αναφέρθηκε πως σε ηλικία 15 ετών κακοποιήθηκε σεξουαλικά.

Το απόγευμα του Σαββάτου, ο σκηνοθέτης και ηθοποιός μετέβη στη ΓΑΔΑ με τον δικηγόρο του προκειμένου να πληροφορηθεί αν εχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Αφου οι αστυνομικοί τον ενημέρωσαν οτι δεν έχει εκδοθεί, ο Δημήτρης Λιγνάδης και ο δικηγόρος του αποχώρησαν. Αργότερα ομως μετέβη εκ νέου στην Ασφάλεια και συνελήφθη καθώς είχε εκδοθεί το ένταλμα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα